Βαθμολογία

Ευτυχώς... δεν παίζει ο Αθανασιάδης!

Εκτός της αυριανής μεγάλης «μάχης» που αναμένεται να λάβει χώρα επιτέλους -μετά από πολλές αναβολές- στο AEL FC ARENA, μεταξύ ΑΕΛ και ΠΑΟΚ, βρίσκεται ο φορ του «Δικέφαλου του Βορρά» Στέφανος Αθανασιάδης.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει μετατραπεί σε «κόκκινο πανί» για τους φίλους των «ασπρόμαυρων», καθώς προβληματίζει άπαντες στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ με την απόδοσή του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η αποβολή του στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, που τον θέτει εκτός για την αναμέτρηση κόντρα στους «βυσσινί».

Βεβαίως η κατάσταση αυτή δεν είναι κάτι καινούριο για τον «Δικέφαλο», καθώς ο εν λόγω ποδοσφαιριστής υπήρξε ουκ ολίγες φορές απών από τα πλάνα του τεχνικού των «ασπρόμαυρων» Βλάνταν Ίβιτς τη φετινή σεζόν, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αναζητά φορ στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και να το βρίσκει στο πρόσωπο του Πρίγιοβιτς.

Ποιος άραγε είναι ο λόγος που η απουσία του από το παιχνίδι της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής της Super League, μπορεί να θετική για την ΑΕΛ, μιας και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βρίσκει δίχτυα με... το «σταγονόμετρο» φέτος;

Η απάντηση είναι μια παράδοση που θέλει τον Κλάους να έχει πετύχει τέσσερα τέρματα κόντρα στους «βυσσινί», μόλις στις τέσσερις φορές στις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος με την ΑΕΛ στην καριέρα του...

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Αθανασιάδης έκανε το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στις 24 Φεβρουαρίου του 2007 (18 ετών) σε μια αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ.

Ένα χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα, στις 20 Απριλίου του 2008 ο Κλάους κερδίζει την εμπιστοσύνη του Φερνάντο Σάντος και ξεκινά για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε επίσημο αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ. Στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Αλκαζάρ βρίσκει δύο φορές δίχτυα, τα οποία ήταν και τα πρώτα του στη μεγάλη κατηγορία. Ένα παιχνίδι στο οποίο βέβαια η ΑΕΛ επικράτησε με σκορ 4-3!

Φτάνουμε στις 5 Δεκεμβρίου του 2010. Το ματς που τον «απογείωσε» και συνάμα έκανε πολλούς φίλους της ΑΕΛ να φύγουν χωρίς χαμόγελο στα χείλα από τα εγκαίνια του AEL FC ARENA.

Με ρεκόρ εισιτηρίων που κρατάει ακόμα και σήμερα (12.829), ο Κλάους με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην ΑΕΛ έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ και «έκλεψε» τους βαθμούς από την ΑΕΛ, η οποία ήταν σαφώς ανώτερη στην αναμέτρηση.

«Τελευταίο ραντεβού» ανάμεσα σε ΑΕΛ και Αθανασιάδη, χρονολογείται στις 3 Απριλίου του 2011, όπου η ΑΕΛ είχε άμεση ανάγκη για τους βαθμούς, όμως ο Κλάους με δικό του προσωπικό τέρμα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Μπορεί ναι μεν λοιπόν ο Κλάους να μην βρίσκεται σε «καλό φεγγάρι» αγωνιστικά, ωστόσο υπάρχει αυτή η μίνι-παράδοση που καθιστά θετικό το γεγονός της απουσίας του για την ΑΕΛ!

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ