Βαθμολογία

Επιστροφή Μπόατενγκ στον ΟΦΗ

Επιστροφή του Ντέρεκ Μπόατενγκ στην ομάδα του ΟΦΗ μετά από 14 χρόνια με τους Κρητικούς να ανακοινώνουν σήμερα (30/1) την επιστροφή του Γκανέζου άσου.

Οι "μελανόλευκοι" ολοκλήρωσαν έτσι την σπουδαία αυτή κίνηση με τον 34χρονο Αφρικανό να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν στην προσπάθεια του ΟΦΗ για την επιστροφή στην Super League.

Ο ποδοσφαιριστής μαζί με τους εκπροσώπους του συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Γεντί Κουλέ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννη Πολεμαρχάκη και έδωσαν τα χέρια, με τον παίκτη να ξεκινά άμεσα προπονήσεις.

Η κρητική ομάδα, εντάσσει στο δυναμικό της ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή, με μεγάλες εμπειρίες και αναμένεται να ανεβάσει ποιοτικά και δημιουργικά τον ΟΦΗ, στις θέσεις «6», «8» και «10» στις οποίες αγωνίζεται.

Ο Ντέρεκ Μπόατεγκ, που βρίσκεται απο την Παρασκευή το βράδυ στο Ηράκλειο, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις στις οποίες υποβληκε και έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Μπόατεγκ που επιστρέφει στον ΟΦΗ μετά απο 14 χρόνια (είχε φορέσει τη φανέλα του ΟΦΗ το δεύτερο μισό της σεζόν 2002/2003, έχοντας ένα γκολ σε 12 συμμετοχές) δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του στην κρητική ομάδα και τόνισε ότι θα τα δώσει όλα για να βοηθήσει τον ΟΦΗ να πετύχει τους στόχους του.

O Nτέρεκ Μπόατεγκ γεννήθηκε στις 2 Μαίου 1983 στην Γκάνα. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του (46 συμμετοχές) και έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα με τελευταίο σταθμό την Rayo OKS στις ΗΠΑ (28 συμμετοχές).

Πριν τον ΟΦΗ αγωνίστηκε σε Καλαμάτα και Παναθηναϊκό. Έπειτα αγωνίστηκε σε ΑΙΚ Στοκχόλμης (55/5), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (74/8), Κολωνία (10 συμμετοχές), Χετάφε (61/2), Ντνίπρο (23/2), Φούλαμ (3 συμμετοχές), Εϊμπάρ (13 συμμετοχές), ενώ κατέγραψε 28 συμμετοχές με την Rayo OKS στις ΗΠΑ και ήταν συμπαίκτης του πρώην επιθετικού του ΟΦΗ, Γιώργου Σαμαρά.