Βαθμολογία

Σάντος: «Δεν πήραμε από τύχη το Euro»

Ο Φερνάντο Σάντος έσπευσε να αντικρούσει τα επιχειρήματα περί τύχης της εθνικής Πορτογαλίας για την κατάκτηση του Euro, τονίζοντας ότι ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

«Όσοι λένε πως η κατάκτηση του Euro ήταν μόνο αποτέλεσμα τύχης κάνουν λάθος. Για να έχεις τύχη την κυνηγάς και δουλεύεις γι’ αυτή. Και σας το λέω εγώ που δουλεύω σε ομάδες εδώ και 30 χρόνια. Ο τίτλος μας δεν είναι ούτε τυχαίος, ούτε αποτέλεσμα της απόδοσης ενός παίκτη. Είναι αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς και της δημιουργίας μιας ομάδας με ποιότητα, χάρη στους εξαιρετικούς παίκτες που διαθέτουμε», δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Σχετικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τόνισε πως: «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μας. Εγωισμό έχουμε όλοι και δεν το βλέπω σαν αρνητικό, αλλά σαν θετικό. Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για τον Κριστιάνο, τον οποίο γνωρίζω και θαυμάζω από μικρό παιδί. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, που δουλεύει σκληρά και τα δίνει όλα για την εθνική ομάδα», ανέφερε.

Όσο για το Μουντιάλ του 2018: «Πατάμε στη γη, πρώτος στόχος είναι να πάμε στο Μουντιάλ και μετά θα δούμε. Πάμε βήμα-βήμα, με ρεαλισμό».