Βαθμολογία

Στα ημιτελικά Γκάνα και Αίγυπτος

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (29/1) η προημιτελική φάση του Κόπα Άφρικα με την διεξαγωγή των δυο τελευταίων προημιτελικών όπου έγιναν γνωστές οι ομάδες των ημιτελικών.

'Έτσι το Κόπα Άφρικα μπαίνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία με την Αίγυπτο να επικρατεί 1-0 του Μαρόκου και την Γκάνα να κερδίζει με 2-1 την ΛΔ του Κονγκό.

Η Αίγυπτος χάρις σε τέρμα του Καχραμπά στο 88' νίκησε με 1-0 το Μαρόκο και για ακόμα μια φορά θα διεκδικήσει το τρόπαιο της καλύτερης ομάδας στην Μαύρη ήπειρο, ενώ στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης την Μπουρκίνα Φάσο.

Στον άλλο προημιτελικό η Γκάνα επιβλήθηκε με 2-1 της ΛΔ Κονγκό σε παιχνίδι όπου όλα τα τέρματα μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Γκανέζοι προηγήθηκαν στο 63' με πλασέ του Τζόρνταν Αγιού ύστερα από ασίστ του Γουακάσο του Παναθηναϊκού. Στο 68' ο άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται στην διοργάνωση ο Πολ Ζοζέ Εμποκού με εκπληκτικό τέρμα από τα 30 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1, όμως δέκα λεπτά αργότερα ο Αντρέ Αγιού με πέναλτι έκανε το 2-1 και έστειλε την Γκάνα στους "4" εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Καμερούν.

Αναλυτικά:

Προημιτελική φάση:

Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 2-0

Καμερούν - Σενεγάλη 0-0 (5-4) πέναλτι

Γκάνα - ΛΔ Κονγκό 2-1

Αίγυπτος - Μαρόκο 1-0

Ημιτελική φάση

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

21:00

Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

21:00

Καμερούν - Γκάνα

Μικρός τελικός

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

21:00

Ηττημένοι ημιτελικών

Τελικός

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

21:00

Νικητές ημιτελικών