Βαθμολογία

Δυσαρεστημένος με τη μοιρασιά ο Σπανός

Ο Παναιγιάλειος δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα και το 1-1 με τον Αιγινιακό δεν ικανοποίησε τον Δημήτρη Σπανό. Πάντως, ο προπονητής των «μελανόλευκων» δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στους διοικούντες για τη μεταγραφική ενίσχυση των τελευταίων ημερών.

Αρχικά, ο Σπανός δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που φοβόμουν. Έχω παίξει αντίπαλος με τον Αιγινιακό. Είναι πολύ καλή ομάδα με ποιοτικό ρόστερ και θα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Επιπλέον ήταν το δεύτερο διαδοχικό εντός, όπου δύσκολα το κερδίζει μια ομάδα, όμως η όλη ροή του αγώνα, αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο στο οποίο όντως έχουμε θέματα και αν είχαμε ένα γήπεδο χαλί δεν θα είχαμε κανένα θέμα, δεν έχουμε δικαιολογίες.

Προσπαθήσαμε, κάναμε καλή προσπάθεια και θέλω να μείνω στις πέντε έξι τελικές που κάναμε και στη μία του Αιγινιακού, στο γκολ. Να είχε και μία ακόμα στο 21′ με ένα σουτ. Αναγκάσαμε την αντίπαλη ομάδα σε έναν παθητικό ρόλο. Όμως, εγώ ξέρω ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάναμε θα πρέπει να τιμάμε και την ισοπαλία.

Ευχαριστημένος δεν είμαι, είμαι δυσαρεστημένος. Γιατί αυτή η ομάδα δεν είναι μόνο καλή. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει εξαιρετική, να απογειωθεί. Να φτάσει σε ένα σημείο όπου θα μάχεται για παραπάνω θέσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό. Ένα σημαντικό στοιχείο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η βοήθεια του κόσμου στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και έβλεπα όλους τους συμπολίτες μας να πιστεύουν κάτι, αυτό που πιστεύουν οι παίκτες, εγώ και η διοίκηση. Μας βοήθησε πάρα πολύ και μακάρι να μας βοηθάει τόσο. Αυτό που ήξερα, την γκρίνια του Αιγίου δεν την είδα. Είδα το αντίθετο. Είδα χειροκροτήματα, μπράβο και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό. Τους θέλουμε κοντά μας.

Γιατί κάναμε συνέντευξη μόνοι μας; Ήθελα να πω κάτι το οποίο ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω. Ήταν συνειδητή η απόφαση σχετικά με όσα είπα την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να επισημαίνουμε, να παρατηρούμε, ίσως να διορθώνουμε τα τυχόν κακώς κείμενα, αλλά τώρα δεν θα πρέπει να μην εξάρω τα αντανακλαστικά της διοίκησης. Τι εννοώ;

Η αλήθεια είναι ότι μας εξέθεσε, εμένα τουλάχιστον. Σε μία εβδομάδα έγινε μία μάχη με τον χρόνο. Ήρθαν παιδιά στην ομάδα, βγήκαν δελτία, θα έρθουν κι άλλα και θα τα έχουμε έως την Τρίτη το μεσημέρι. Όταν βιάζομαι να πω κάτι θέλω να το διορθώνω. Ευχαριστώ για την προσπάθεια τους κ.κ. Ρέλλα, Διαμαντόπουλο και όλα τα μέλη της διοίκησης. Να τους δώσουμε δύναμη μέσα από τις εμφανίσεις μας, ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

Είμαστε μια νέα ομάδα που έχει τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά. Το είχα τύψεις, ήθελα να πω την πραγματικότητα και τους ευχαριστώ. Συνεχίζουμε σε ένα πλάνο που πιστεύω πάρα πολύ και το οποίο θα έχει εξαιρετικό μέλλον για τον Παναιγιάλειο».

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για την έλλειψη φρεσκάδας: «Δεν θέλω να βάζω δικαιολογίες. Θα μπορούσα να πω πολλά. Για το γήπεδο, τον διαιτητή, την έλλειψη φρεσκάδας. Δεν θέλω όμως. Για όλα φταίμε εμείς. Φταίνε πολλά. Αν τα αθροίσουμε, ίσως βγάλουμε συμπέρασμα. Νομίζω ότι δεν μπήκαμε τόσο δυνατά ή μας πήρε από κάτω στα πρώτα λεπτά που δεχτήκαμε το γκολ. Αυτά τα παιδιά έχουν χίλιες δικαιολογίες. Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνη πουθενά. Είχαμε ένα κακό ημίχρονο, ίσως έχουμε κι άλλο.

Παίζει, σίγουρα, σημαντικό ρόλο το γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε, θα παρακαλέσουμε τους αρμόδιους και θα βρεθούμε μαζί τους. Αν η πόλη και η ομάδα δεν γίνουν ένα, δεν πάμε πουθενά. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνη κάπου. Φταίμε εμείς».

Για τις μεταγραφές που εκκρεμούν: «Δεν θέλω να πω. Είναι τελευταίες ημέρες. Τα 17 παιδιά που ήταν εδώ, πριν έρθουν οι νέοι, είναι εξαιρετικά και καλοί παίκτες. Είναι σημαντικό να γυρίζει στον πάγκο ο προπονητής, να κάνει αλλαγές, έχοντας ως σκοπό και στόχο και να πιστεύει το αποτέλεσμα. Σήμερα το είχα. Και θα το έχω σε υψηλό βαθμό μετά από 2,3 μέρες. Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν θέλω να πω ονόματα. Κάποια παιδιά μπορεί να θέλουν κάτι παραπάνω, εμείς να μην μπορούμε να το δώσουμε. Παίζουν πολλά ρόλο».

Για το αν θα προωθηθούν παίκτες από την Κ19: «Υπάρχουν παιδιά που ενδέχεται κάποια να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Θα γίνει αυτό».

Για την αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο: «Ήταν ανοργάνωτη η πίεσή μας και εκεί στόχευε η αλλαγή του Βουτσιώτη, να πάμε πιο ορθολογικά. Δεν έγινε. Αυτό είπα στα παιδιά. Όσο μεγαλύτερες δυσκολίες και αν έχουν, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουν ψηλά εκεί που πρέπει. Το κατάλαβαν και στο παρά πέντε δεν κέρδισαν αυτό που δικαιούταν. Θα το κερδίσουν τις επόμενες αγωνιστικές».

Για τον στόχο της παραμονής: «Όταν ήρθα οι διοικούντες μου ανέλυσαν ένα πλάνο. Αυτό δεν γίνεται για να σωθεί η ομάδα, αλλά για να χτιστεί μια ομάδα. Αν στις 11 Ιουνίου εμείς έχουμε εφησυχασμό, εμείς στο πλάνο μας θα κάνουμε κακό. Θέλουμε να σώσουμε την ομάδα γρήγορα, να τη δουλέψουμε καλά και να χτιστεί για την επόμενη σεζόν.

Ο εφησυχασμός είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε εμείς. Συνεχίζω και λέω ότι οι κίνδυνοι εγκυμονούν, είναι δεδομένο. Αν δείτε τη βαθμολογία, υπάρχουν ομάδες με ματς λιγότερα. Να δούμε όταν γίνουν αυτά και θα πούμε πράγματα. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να εφησυχαστεί ποτέ. Το μόνο να παλεύει κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».