Βαθμολογία

Πρόκριση για Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν

Αισίως στα προημιτελικά έχει φτάσει το Κόπα Άφρικα και ήδη γνωρίζουμε τις δυο από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών που είναι η Μπουρκίνα Φάσο και το Καμερούν.

Η Μπουρκίνα Φάσο που ήδη είχε κάνει την υπέρβαση με την πρόκριση στα προημιτελικά, το Σάββατο (28/1) έκανε την έκπληξη απέναντι στην Τυνησία, ενώ τα "λιοντάρια" επικράτησαν στα πέναλτι της Σενεγάλης και για ακόμα μια φορά θα βρεθούν σε τετράδα.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα η Μπουρκίνα Φάσο επικράτησε με 2-0 της Τυνησίας σκοράροντας δις μετά το 80' και ενώ όλα έδειχναν παράταση. Σκόρερ των νικητών οι Μπαντσέ (81') και Νακούλμα (84') που δίνουν στην χώρα συνέχεια στο δικό της όνειρο και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι Αίγυπτος - Μαρόκο.

Στα πέναλτι κρίθηκε το έτερο σαββατιάτικο παιχνίδι ανάμεσα στην Σενεγάλη και το Καμερούν εκεί όπου οι Καμερουνέζοι μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση επικράτησαν στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με 5-4 και πήραν το εισιτήριο για τους "4". Μοιραίος παίκτης για τους Σενεγαλέζους ο Μανέ, ο μοναδικός που αστόχησε από όσους εκτέλεσαν πέναλτι. Πλέον το Καμερούν περιμένει τον αντίπαλο του από το ζευγάρι ΛΔ Κονγκό - Γκάνα.

Αναλυτικά:

Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 2-0

Καμερούν - Σενεγάλη 0-0 (5-4) πέναλτι

29/1

18:00 ΛΔ Κονγκό - Γκάνα

21:00 Αίγυπτος - Μαρόκο

Ημιτελικά

Μπουρκίνα Φάσο - Νικητής Αίγυπτος - Μαρόκο

Καμερούν - Νικητής ΛΔ Κονγκό

Μικρός τελικός

Ηττημένοι ημιτελικών

Τελικός

Νικητές ημιτελικών