Βαθμολογία

Ούτε τώρα εκτός έδρας νίκη, 1-1 με Ηρακλή

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η σημερινή (28/1) αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «βυσσινί» δεν μπόρεσαν ούτε σήμερα να κάνουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη μένοντας στο 1-1 με την ομάδα του Παντελίδη και έτσι η αγωνία για την παραμονή συνεχίζεται, ενώ ο Γηραιός πλέον πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει την σωτηρία του, ειδικά δε αν παραμείνει η τιμωρία των 3 βαθμών που του έχει επιβληθεί για οφειλή προς τον Πουρτουλίδη.

Το ματς είχε πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ρέντζα και θετικά και αρνητικά καθώς ήταν αυτός που έβαλε την ΑΕΛ σε θέση οδηγού, ήταν όμως και ο ίδιος που έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου και αιφνιδιάσε τον Ηρακλή κάνοντας το 0-1 με τον Ρέντζα στο 10’, όμως παρά το σοκ του 0-1 οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και απείλησαν με τους Πασά και Κούρο πριν φτάσουν στο 1-1 με το αυτογκόλ του Λαρισαίου αμυντικού.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για το τρίποντο, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, ενώ η ΑΕΛ άγγιξε το 1-2 με τους Ναζλίδη και Ρέντζα να αποτυγχάνουν στις προσπάθειες τους.

Με 4-2-3-1 κατέβασε ο Σάκης Τσιώλης την ομάδα της ΑΕΛ με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέντζα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μονιάκη στο αριστερό και τους Φάρκας, Τικίτο δίδυμο στα στόπερ. Αναστασόπουλος και Μασαλέσα αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, ενώ η τριάδα Ικάουνιεκς, Ναζλίδης, Ντέλετιτς έπαιξε πίσω από τον Τσάκο που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Παντελίδης είχε τον Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια και τους Σαραμαντά, Κούρο στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Τζανετόπουλο και Στάμου να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δώνης και Ιντζόγλου αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ με τον Λεοζίνιο να έχει ρόλο δεκαριού, ενώ Γροντής και Μοντέιρο ήταν στα φτερά της επίθεσης με μοναδικό προωθημένο τον Πασά.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ. Ήταν το 10’ όταν ο Ρέντζας κέρδισε την μπάλα από τον Σαραμαντά και από πλάγια δεξιά νίκησε τον Χουάντερσον για το 0-1.

Έτσι η ΑΕΛ πέτυχε αυτό που ήθελε δηλαδή τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς και με το γκολ του Ρέντζα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Ηρακλής παρά το σοκ του 0-1 προσπάθησε να αντιδράσει και στο 23’ είχε την πρώτη απειλή με το σουτ του Πασά που μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ στο 34’ ο Κούρος πήγε με λόμπα να απειλήσει την εστία των «βυσσινί» όμως ο Θεοδωρόπουλος δήλωσε παρών απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 41΄ η ΑΕΛ απείλησε με φάουλ του Ναζλίδη το οποίο μπλόκαρε ο Χουάντερσον, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Γηραιός έφτασε στο 1-1 με αυτογκόλ του Ρέντζα. Ο Γροντής επιχείρησε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και ο Ρέντζας στην προσπάθειά του να απομακρύνει προ του Μοντέιρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ένα απίστευτο αυτογκόλ από τον Λαρισαίο αμυντικό, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων παραλίγο οι γηπεδούχοι να κάνουν το απόλυτο come back όταν ο Σαραμαντάς επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Ο Μοντέιρο εκτέλεσε απευθείας με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Θεοδωρόπουλο ωστόσο ο τελευταίος απομάκρυνε σε κόρνερ με τον ρέφερι Θάνο να στέλνει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σάκης Τσιώλης έριξε στην μάχη τον Γκαγιέχο αντί του Ικάουνιεκς, ενώ ο Παντελίδης παρότι ο Κούρος υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή.

Στο 51΄ο Γροντής του Ηρακλή έπεσε στην περιοχή με σκοπό να ξεγελάσει τον ρέφερι της αναμέτρησης και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και την αποβολή παράγοντα της ομάδας. Ο Σάκης Τσιώλης έριξε στο ματς στο 57’ τον Ανδρέα Αβραάμ στην θέση του Τσακό με τον Κύπριο άσο να επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του.

Στο 59’ είχαμε την πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Λεοζίνιο έκανε ωραίο σουτ το οποίο απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πειραιώτης προπονητής του Ηρακλή έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Περόνε να μπαίνει στο ματς αντί του Μοντέιρο. Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 1-2 στο 66’ όταν ο Ναζλίδης ξέφυγε από τον Στάμου και από πλεονεκτική θέση σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ στην πρώτη ευκαιρία των «βυσσινί» στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 70’ ο Ηρακλής έκανε δεύτερη αλλαγή με τον Κούρο να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Καραγκούνη να περνά στην θέση του, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Θεά τύχη ήταν με το μέρος της ΑΕΛ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ηρακλή. Συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ του Περόνε και άστοχη έξοδο του Θεοδωρόπουλου ο Στάμου σε κενή εστία κατάφερε να χάσει αυτό το τέρμα.

Στο 78’ ο Ρέντζας έφτασε κοντά στο 1-2, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον. Από την άλλη ο Ηρακλής αύξησε την πίεση στα καρέ της ΑΕΛ και απείλησε στο 86΄με το σουτ του Πασά που πέρασε άουτ και στο 88’ όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε κόρνερ και ο νεαρός Κυνηγόπουλος που μόλις είχε περάσει στο ματς έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ.

Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ που φέρνει την ΑΕΛ στους 16 βαθμούς και τον Ηρακλή τους 12 (αγωνιστικούς), αλλά 9 γιατί έχει την αφαίρεση βαθμών η οποία δεν ξέρουμε ακόμα αν θα ισχύσει. Πλέον για την ομάδα του Τσιώλη ακολουθούν δυο ματς στο AEL FC ARENA με ΠΑΟΚ και Κέρκυρα στα οποία θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 4 βαθμούς.

Διαιτησία: Θάνος (Ευθυμιάδης, Τάτσης)

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κούρος (70’ λ.τ. Καραγκούνης), Τζανετόπουλος, Στάμου, Δώνης, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (60’ Περόνε), Γροντής (87΄Κυνηγόπουλος), Λεοζίνιο, Πασάς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Φάρκας, Τικίτο, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (84’ Φατιόν), Μασαλέσα, Ικάουνιεκς (46’ Γκαγιέχο), Ντελετιτς, Ναζλίδης, Τσάκο (57’ Αβραάμ).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ