Βαθμολογία

Λάρισα ή ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ

Συνεχίζει να αποτελεί μείζον θέμα το γήπεδο το οποίο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ Ανδρών μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη, που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Φεβρουαρίου.

Αυτό γιατί ούτε στη σύσκεψη παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων κατέστη εφικτό να αποφασιστεί η έδρα του τελικού του θεσμού, με την υπόθεση να παίρνει αναβολή για την προσεχή Δευτέρα.

Φαβορί αποτελεί το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα (χωρητικότητας 4.000 θεατές), αν και εφόσον η αστυνομία δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια της αναμέτρησης, διαφορετικά οι... δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής των «πρασίνων», Παναγιώτης Τριαντόπουλος και ο διευθυντής λειτουργίας, Γιώργος Μοιρέας. Από την πλευρά του Άρη παρόντες ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος της «κίτρινης» ΚΑΕ και αδερφός του ιδιοκτήτη Νίκου Λάσκαρη, Μάνος Λάσκαρης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπακυριάκης και ο νομικός εκπρόσωπος και συνεργάτης του Νίκου Λάσκαρη, Γιώργος Σφυρής.

Μάλιστα, στην αρχή της σύσκεψης οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης είχαν έντονο διάλογο με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε με τη σύσκεψη να ολοκληρώνεται ομαλά.

Η ανακοίνωση: «Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ, με συμμετοχή της διοίκησης της Ομοσπονδίας , των διοικήσεων των φιναλίστ του κυπέλλου Παναθηναϊκού και Άρη και εκπροσώπων τoυ Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκαν τα εξής: Έγινε αποδεκτή η πρόταση των δύο σωματείων για διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου της 19/2 στη Λάρισα.

Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ενημέρωσαν ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (30/1) θα απαντήσουν επίσημα για το αν το συγκεκριμένο γήπεδο πληροί όλες τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, για την ασφάλεια σε αθλητικούς χώρους και τις δυνατότητες διεξαγωγής αγώνων. Σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει, η εισήγηση της Αστυνομίας ήταν η διεξαγωγή του αγώνα στο ΟΑΚΑ και αυτή έγινε αποδεκτή».