Βαθμολογία

Σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη το ενδιαφέρον

Συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου το πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 18ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική στην οποία το ενδιαφέρον στρέφεται στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και στο παιχνίδι στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ.

Στην συμπρωτεύουσα λοιπόν η αναμέτρηση των "βυσσινί" με αντίπαλο τον ουραγό Γηραιό που πήρε οξυγόνο με την νίκη του στην Βέροια και θα παίξει τα ρέστα του απέναντι στην ομάδα του Τσιώλη προκειμένου να νικήσει και να μπει δυναμικά στην υπόθεση παραμονή. Από την άλλη η ΑΕΛ με μια νίκη θα πάρει βαθμολογική ανάσα και ουσιαστικά θα στείλει τον Ηρακλή στην παρακάτω κατηγορία καθώς μετά θα είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα του Παντελίδη να ανατραπεί το σκηνικό.

Λίγο πιο δίπλα από την Θεσσαλονίκη, στα Πηγάδια η δεύτερη της βαθμολογίας Ξάνθη υποδέχεται την ΑΕΚ με στόχο την νίκη που θα την διατηρήσει στην ίδια θέση, ενώ η ΑΕΚ που πάντα δυσκολεύεται στην Θράκη θέλει την δεύτερη σερί νίκη με τον Μανόλο Χιμένεθ και την αναρρίχηση της προς τα πάνω.

Ισόβαθμος της Ξάνθης στην δεύτερη θέση είναι ο Πανιώνιος ο οποίος έχει επικίνδυνη έξοδο στην Τρίπολη απέναντι στον ανεβασμένο Αστέρα με την ομάδα του Μιλόγεβιτς να θέλει τουλάχιστον να μην χάσει από τους Αρκάδες, ενώ οι τελευταίοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα που θα τους φέρει ακόμα ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βέροια και θέλει ακόμα μια νίκη ουτώς ώστε να κλειδώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα τον φετινό τίτλο, που μόνο αν αυτοκτονήσει θα τον χάσει, ενώ οι Μακεδόνες μετά την ήττα από τον Ηρακλή βρίσκονται σε δυσχερή θέση και είναι αναγκασμένοι να προσπαθούν να έχουν από όλα τα παιχνίδια βαθμολογικό όφελος.

Την επιστροφή στις νίκες θέλει ο Παναθηναϊκός ο οποίος αντιμετωπίζει στην Λεωφόρο τον Λεβαδειακό με την ομάδα του Ουζουνίδη να επιδιώκει το τρίποντο στην προσπάθεια της για την κατάκτησης της δεύτερης θέσης, ενώ από την άλλη η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου θα αγωνιστεί με στόχο την έκπληξη και να αποσπάσει στην ιστορική έδρα του "τριφυλλιού" ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως είχε κάνει την σεζόν 2012-2013 όταν και είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ με 2-1.

Στην πάντα δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού, την οποία επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες για τον θεσμό του κυπέλλου, αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ με την ομάδα του Ίβιτς να δίνει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι μετά από αυτό στα Γιάννενα και ενώ θα ακολουθήσει και αυτό απέναντι στην ΑΕΛ. Ο Δικέφαλος, όπως και στην Ήπειρο, θέλει να περάσει νικηφόρα από την Αιτωλοακαρνανία προκειμένου και να παραμείνει στην πεντάδα, ενώ από την άλλη ο Παναιτωλικός θέλει αποτελέσματα για να μην βρεθεί να κινδυνεύει.

Στο Περιστέρι διεξάγεται επίσης μια σπουδαία αναμέτρηση, ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα, δυο ομάδες που επιδιώκουν την είσοδο τους στην πεντάδα και που πάντα οι αναμετρήσεις τους παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Οι Αθηναίοι του Γιώργου Κορακάκη θέλουν την νίκη που θα τους φέρει ισόβαθμους με τους Ηπειρώτες, ενώ από την άλλη ο "'Αγιαξ" της Ηπείρου με ένα θετικό αποτέλεσμα θα παραμείνει σε τροχιά play-off.

Τέλος στα Χανιά ο Πλατανιάς υποδέχεται την Κέρκυρα σε παιχνίδι όπου οι μεν Χανιώτες θέλουν βαθμούς για να παραμείνουν σε τροχιά πεντάδας, οι δε Φαίακες για την μάχη της παραμονής.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

15:00 Ηρακλής - ΑΕΛ

17:15 Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος

19:30 Ξάνθη - ΑΕΚ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

15:00 Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός

17:15 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ

17:15 Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα

17:15 Πλατανιάς - Κέρκυρα

19:30 Βέροια - Ολυμπιακός

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 42

2. Πανιώνιος 31

3. Ξάνθη 31

4. Παναθηναϊκός 30

5. ΠΑΟΚ 26* - **

6. ΑΕΚ 25

7. ΠΑΣ Γιάννινα 25

8. Πλατανιάς 22

9. Ατρόμητος 22

10. Αστέρας Τρίπολης 19

11. Παναιτωλικός 19

12. Κέρκυρα 17**

13. ΑΕΛ 15**

14. Βέροια 13

15. Λεβαδειακός 13

16. Ηρακλής 11**

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

** ΠΑΟΚ, Κέρκυρα, ΑΕΛ και Ηρακλής έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ