Βαθμολογία

Ήττα για Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέρρευσε στο τελευταίο πεντάλεπτο και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα (72-66), με αποτέλεσμα να πέσει στην έκτη θέση -πέμπτοι οι "ερυθρόλευκοι". Γύρισε από το -16 το "τριφύλλι", αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ανεκτικοί στο υπέρ το δέον σκληρό παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" οι διαιτητές.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάλαβε με το "καλησπέρα" πως ο Ερυθρός Αστέρας δεν αστειευόταν. Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο +16 (16-0 στο 5'25''), αποκτώντας από νωρίς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Αυτή η εκκίνηση σε συνδυασμό με το τραγικό φινάλε του (σ.σ.: πέτυχε ένα δίποντο και μια βολή στα τελευταία πέντε λεπτά) έφεραν την ήττα για το "τριφύλλι" στην Aleksandar Nikolic Hall (72-66), σε ένα γήπεδο που θύμιζε... ΣΕΦ.

Τα ελληνικά συνθήματα και η εχθρική ατμόσφαιρα φάνηκε να επηρεάζουν τους "πράσινους", που κρατήθηκαν σε επαφή με το σκορ χάρη στον εκπληκτικό Κένι Γκάμπριελ και τον Μάικ Τζέιμς. Ο "πράσινος" επίλογος όμως ήταν κάκιστος, με αποτέλεσμα να βρει... πεδίο δράσης ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, που "μίλησε" στο τέλος.

Μέσα σε όλα ήρθε και η ανοχή των διαιτητών στο υπέρ το δέον σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, που επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά -παραδόξως- είδαν τους "πράσινους" να συμπληρώνουν σε κάθε περίοδο πρώτοι τα ομαδικά φάουλ. Σε ενδεχόμενη ισοβαθμία πάντως, η ελληνική ομάδα έχει το πάνω χέρι αφού προστάτευσε το +11 του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-33, 57-56, 72-66.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ουόλτερς 5 (1), Τόμσον 6, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 13 (1), Τζένκινς 6, Γκούντουριτς 4, Γιόβιτς 7 (8 ασ.), Κούζμιτς 10 (14 ριμπ.), Μπιέλιτσα 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Νίκολς, Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 19 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 23 (5), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 2.