Βαθμολογία

Τσιάτας: «Υπάλληλός σας εγώ δεν γίνομαι»

Στην τελευταία του ανακοίνωση ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας δεν ανέφερε το όνομα του δημοσιογράφου στον οποίο αναφερόταν, αλλά όλοι αντιλήφτηκαν…

Ο κ. Χρήστος Κ. Τσιάτας με προσωπική του γραπτή δήλωση απάντησε στον κ. Κούγια, υπογραμμίζοντας «κ. Κούγια, υπάλληλός σας εγώ δεν γίνομαι!». Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

κ. Κούγια, υπάλληλός σας εγώ δεν γίνομαι ! Με μεγάλη μου λύπη, αλλά με καμία έκπληξή μου, διάβασα τη δήλωση του λαλίστατου προέδρου της ΠΑΕ-ΑΕΛ κ. Κούγια, σχετικά με εμένα προσωπικά και τις απόψεις μου που εκφράζονται στη ραδιοφωνική μου εκπομπή, καθώς και στο αθλητικό site στο οποίο αρθρογραφώ .

Για άλλη μια φορά προσπάθησε ο κ. Κούγιας να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα για να χάσουν οι φίλαθλοι τη… ροή του κακού αγώνα! Μίλησε έτσι για οργανωμένες από εμένα επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων του ραδιοφώνου της ΑΕΛ και της ΠΑΕ ΑΕΛ, για σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων και όλα όσα συνηθίζει, τη στιγμή που μόλις λίγες ώρες πριν ο ίδιος κατονόμασε ως μεγάλο του λάθος τη δημιουργία αυτού του ραδιοφώνου , που δίχασε τον κόσμο της ΑΕΛ.

Όμως, εκτός από τη γνωστή του πλέον παραφιλολογία, αυτή τη φορά κατάφερε να αποδείξει και κάτι ακόμη: το ποιον του και τις ηθικές του αξίες, αφού δεν ορρωδεί προ ουδενός, χρησιμοποιώντας με ασύστολα ψεύδη, ακόμη και ανήλικα παιδιά για τους σκοπούς του και για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μου είναι αδιάφορα η τακτική και οι λεονταρισμοί του κ Κούγια, οι εκφράσεις του και οι χαρακτηρισμοί του . Διότι αυτό που ακράδαντα πιστεύω είναι ότι δεν έχει σημασία ΤΙ είπε , αλλά ΠΟΙΟΣ το είπε. Ο,τι είπε λοιπόν, το είπε ο κ. Κούγιας, με όλα όσα σημαίνει αυτό.

Οφείλω μόνο να ξεκαθαρίσω την αλήθεια, με μοναδικό στόχο να μην μείνουν σκιές σε θέματα που με αφορούν προσωπικά. Πριν ακόμη φτάσει στη Λάρισα ο Κούγιας, επικοινώνησε μαζί μου ζητώντας συνάντηση και συνεργασία. Με πρωτοφανή «επίθεση» κολακείας μου είπε ότι έχει πάρει τις πληροφορίες του, ότι είμαι «εγγύηση ποιότητας» για την τοπική δημοσιογραφία, με κάθε δε ευκαιρία δήλωνε ενώπιον πολλών τρίτων ότι είμαι άριστος δημοσιογράφος και γνώστης του αντικειμένου ως καθηγητής φυσικής αγωγής –προπονητής ποδοσφαίρου, ότι δεν μπορεί να σκεφτεί την θητεία του χωρίς να είμαι δίπλα του κλπ κλπ, για να καταλήξει να μου προτείνει καταρχήν να αναλάβω τη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ, με μηνιαίο μισθό.

Απάντησα αρνητικά, διότι η σταθερή πεποίθησή μου είναι ότι υπάρχει ΗΘΙΚΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ μεταξύ της ελεύθερης φωνής του πραγματικού δημοσιογράφου και ενός δημοσιογράφου -υπαλλήλου του κ Κούγια.

Αφού όλες οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες , επανήλθε δριμύτερος για να μου προτείνει την θέση του Διευθυντή ενημέρωσης στο ραδιόφωνό του, που ονόμασε ράδιο της ΑΕΛ.

Αρνήθηκα κατηγορηματικά, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Επανήλθε και μου ζήτησε να γίνω έστω παραγωγός μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Αρνήθηκα και πάλι, εξηγώντας του ότι είναι αδύνατο να είσαι εξαρτημένος υπαλληλικά από τον πρόεδρο της ομάδας, τον οποίο οφείλεις εκ των πραγμάτων να κρίνεις κατά καιρούς για τις επιλογές του.

Μετά από αυτό, επιχείρησε να εφαρμόσει την τακτική του «δούρειου ίππου» σε αριστοτεχνικό συνδυασμό με την «αχίλλειο πτέρνα», προσπαθώντας να με πείσει να εντάξω τον γιο μου, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, στην ομάδα της ΑΕΛ –U 20, διότι όπως σε εμένα αλλά και  ενώπιον πολλών έλεγε, τον θεωρεί «μεγάλο ταλέντο» και ότι « δεν έχω δικαίωμα να στερώ την ΑΕΛ από τον  νεαρό αυτό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, αρχηγό της μικτής και πρώτο σκόρερ της». «Δεν είναι δυνατόν να μην παίζει ο γιος σου σ αυτή την ομάδα» μου λέγατε κ. Κούγια. Κι εγώ σαν πατέρας σκεφτόμουνα, σε ποια ομάδα να στείλω το παιδί μου; Σ’ αυτή την Κ20 που ταξιδεύει αυθημερόν στην Ξάνθη με ένα σάντουιτς για κολατσιό; Σ΄αυτή την Κ20 που τρέχει στα γήπεδα του Νομού χωρίς έδρα;  Mάλιστα, για να καταφέρει το σκοπό του, επιστράτευσε πολλούς τοπικούς νυν και πρώην παράγοντες του ποδοσφαίρου, τους οποίους έστελνε διαρκώς να με πείσουν ότι εγκληματώ σε βάρος του παιδιού μου , που δεν δέχομαι την πρότασή του .

Οσοι όμως με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι εκπτώσεις σε θέματα αρχών και αξιών εγώ ΔΕΝ κάνω και έχω την αντίληψη να διακρίνω την ειλικρίνεια από το ψέμα, την αγνότητα από την σκοπιμότητα . Γι αυτό άλλωστε, διαχρονικά, κάθε προσπάθεια φίμωσής μου , έπεσε στο κενό.

Και τώρα , που έγινε η κορυφαία προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το ίδιο το ανήλικο παιδί μου, ιερό και όσιο για μένα –όπως για κάθε γονιό, δεν «τσίμπησα» στο τυρί, δεν έπεσα στη φάκα !

Αφησα το παιδί μου να είναι ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής μιας ομάδας του Α1, ένας αγνός και θερμός οπαδός της ΑΕΛ, να είναι ανάμεσα στους λίγους πλέον εναπομείναντες οπαδούς μας κάθε Κυριακή στο γήπεδο, μακριά όμως από τα ακονισμένα δόντια του κάθε επίδοξου παράγοντα.

Εξάλλου, κ Κούγια, η ίδια η μακρά τοπική ιστορία μας απαντά σε όσα η σύντομη θητεία σας , δεν σας επιτρέπει να γνωρίζετε :  οι αγνοί φίλαθλοι της ΑΕΛ θυμούνται με συγκίνηση αυτό το παιδί,  να έχει το θάρρος και την τρέλα,  πανηγυρίζοντας το γκολ του στη μικτή , να σηκώσει τη φανέλα της ομάδας του και από κάτω να δείξει τη φανέλα της ΑΕΛ με το μεγάλο σύμβολό μας , το  άλογο!

Κάτι που εσείς δεν θα κάνατε ποτέ, γιατί αυτά τα κάνουν μόνο αυτοί που ΝΙΩΘΟΥΝ  κι όχι αυτοί που μόνο ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ! Κατά τα λοιπά, κύριε Κούγια, επειδή εγώ και η …γλώσσα μου είναι το θέμα, σας το λέω ξανά και ξανά και ξανά :

Μην προσπαθείτε άδικα .

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΑΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ !

Τελεία και Παύλα.-