Βαθμολογία

Πρώτος στη σχετική λίστα ο Φάρκας...

Μετά το πέρας του πρώτου γύρου της Σούπερ Λιγκ, έχει γίνει πλέον «ξεκάθαρο το τοπίο» όσον αφορά την εικόνα των ποδοσφαιριστών του εγχώριου πρωταθλήματος.

Η απόδοσή τους, οι κινήσεις τους εντός του αγωνιστικού χώρου, τα στοιχεία εκείνα που τους κάνουν να ξεχωρίζουν στα μάτια των προπονητών τους και προτιμούνται έναντι άλλων, τους επιτρέπουν να σημειώνουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν, συγκεντρώνει και μια τέτοια στατιστική ανάλυση, στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ. Οι «βυσσινί», όπως και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι του πρωταθλήματος, διαθέτουν στο ρόστερ τους, τους παίκτες εκείνους που κάνουν τη διαφορά. Που ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι στα μάτια τόσο του Άγγελου Αναστασιάδη, όσο και του Σάκη Τσιώλη τις σημερινές ημέρες.

Είναι όμως στη σχετική λίστα τα ονόματα που ο κάθε φίλαθλος της ΑΕΛ θα περίμενε, ή έχουμε και εκπλήξεις, όσον αφορά παίκτες που ίσως να μην είχαν κάποιο αναντικατάστατο στοιχείο στο παιχνίδι τους κι όμως συγκεντρώνουν πολλά λεπτά συμμετοχής.

Εν προκειμένω λοιπόν, αξίζει να τονίσουμε ότι ο παίκτης της ΑΕΛ που έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, έναντι των υπολοίπων είναι ο Πάβελ Φάρκας με 1419 λεπτά αγωνιστικής δράσης! Ακολουθεί ο Θωμάς Ναζλίδης, με 1406... Η «οπισθοφυλακή» της ΑΕΛ έρχεται δυναμικά με τους Βασίλη Ρέντζα, Άντονι Φατιόν και Νίκο Γκόλια οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ όπως ο Αντρέας Αβρράμ (864 λ.), ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αποδεικνύουν πως πρόκειται να αποτελέσουν σημαντικά «γρανάζια» στη μηχανή του Σάκη Τσιώλη και κάνουν την σχετική λίστα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.


Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ