Βαθμολογία

Ισοπαλία και αγωνία για την ΑΕΛ

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η σημερινή (22/1) αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Πλατανιά στο AEL FC ARENA στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «βυσσινί» δεν μπόρεσαν έτσι να φτάσουν στην νίκη που θα τους έδινε μεγάλη ανάσα στην μάχη της παραμονής με τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη να ε΄ναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαν δυο καλές φάσεις και ένα δοκάρι, ενώ διαμαρτύρονται και για μια φάση πέναλτι στις αρχές του αγώνα. Από την άλλη ο Πλατανιάς ήταν ...νικητής στα δοκάρια καθώς τα σημάδεψε δυο και έτσι έφυγε με έναν πολύ σημαντικό βαθμό από τον θεσσαλικό κάμπο.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ και παρα τις αλλαγές του Σάκη Τσιώλη η ΑΕΛ απείλησε μόνο μια φορά με τον νεοαποκτηθέντα Τσακοπίνο, ενώ ο Θεοδωρόπουλος δήλωσε παρών όταν χρειάστηκε στις ευκαιρίες των Χανιωτών.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός παρέταξε με σύστημα 3-5-2 την ΑΕΛ με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέντζα δεξιά, τον Μονιάκη αριστερά και τους Γκόλια, Τικίτο, Φάρκας να είναι η τριάδα των στόπερ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Φατιόν, Βαρέλα, Ντέλετιτς και στην επίθεση οι Ικάουνιεκς, Ναζλίδης.

Καλύτερη η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο έφτασε κοντά στο γκολ στο 17΄με τον Ναζλίδη, στο 28΄με τον Ντέλετιτς, είχε δοκάρι στο 30’, ενώ διαμαρτύρεται και για την φάση του 7’ σε μαρκάρισμα του Ναζλίδη στην περιοχή. Από την άλλη ο Πλατανιάς είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης με τον Μανούσο στο 9’, ενώ είχε και εκείνος δοκάρι στο 38’ με τον Πριντέτα.

Η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε στο 7’ για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κοκκαλά στον Ναζλίδη όμως ο Νεοφυτιάδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς απείλησε όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ντεβέσα ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά για να διώξει σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.

Στο 17’ η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της ΑΕΛ όταν ο Ναζλίδης με απευθείας κτύπημα φάουλ ανάγκασε τον Κοκκαλά να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ, όμως ο ρέφερι υπέδειξε άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με φάουλ του Ικάουνιεκς και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΛ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 28’ ο Ντέλετιτς με δυνατό σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώξει σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαρέλα με τον Ναζλίδη να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 30’ η ομάδα του Τσιώλη άγγιξε το 1-0 όταν ο Ρέντζας από τα δεξιά μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πλατανιά.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου στο 38’ …ισοφάρισε τα δοκάρια όταν ο Μανούσος εκτέλεσε φάουλ, ο Μπανανά έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στον Πριντέτα που σούταρε σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Σάκης Τσιώλης έριξε στην μάχη τον Μασαλέσα στο 46’ και τον Γκαγιέχο στο 56’ προκειμένου η ΑΕΛ να γίνει ακόμα καλύτερη και να ψάξει το πολυπόθητο γκολ, ενώ στο 69’ έκλεισε τις αλλαγές του με τον Τσακοπίνο.

Ο Πλατανιάς απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο όταν στο 67’ ο Γιακουμάκης έστρωσε την μπάλα στον Αποστολόπουλο που έκανε το πλασέ όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των «βυσσινί» που μπλόκαρε την μπάλα.

Δέκα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Τσιώλη έφτασαν κοντά στο 1-0 όταν ο Γκαγιέχο έκανε την σέντρα με την μπάλα να φτάνει στον νεοαποκτηθέντα Τσακοπίνο που επιχείρησε το πλασέ όμως τον Κοκκαλά να δηλώνει παρών και να σώζει την εστία του.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 81’ όταν ο Μανούσος από το ύψος του πέναλτι έστειλε με σουτ την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 86’ ο Πλατανιάς πήρε …προβάδισμα στα δοκάρια όταν ο Βάντερσον εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και πλάγια σαν κοντινό κόρνερ με τον Πριντέτα να πιάνει την κεφαλιά όμως να σημαδεύει και πάλι το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Τελικό αποτέλεσμα 0-0 λοιπόν με την ΑΕΛ να φτάνει τους 15 βαθμούς και να παραμένει στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη εκεί όπου βρίσκονται με 13 βαθμούς Βέροια και Λεβαδειακός.

Πλέον για την ΑΕΛ το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ηρακλή στην συμπρωτεύουσα είναι κομβικής σημασίας μιας και μετά το χθεσινό 1-1 του Γηραιού με την Κέρκυρα η ομάδα του Παντελίδη πολύ δύσκολα θα σώσει την παρτίδα της παραμονής και έτσι οι «βυσσινί» θα πρέπει να γυρίσουν από την Θεσσαλονίκη με το τρίποντο στις αποσκευές τους.

Διαιτησία: Νεοφυτιάδης (Καραγκιζόπουλος, Νικολαΐδης)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Φάρκας, Γκόλιας (56’ Γκαγιέχο), Φατιόν (46’ Μασαλέσα), Μονιάκης, Ρέντζας, Ντέλετιτς, Τίκο, Βαρέλα (69’ Τσακοπίνο), Ικάουνιεκς, Ναζλίδης.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Πριντέτα, Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (46’ Απόστολόπουλος), Γουνδουλάκης (82’ Μενδρινός), Μανούσος, Γιακουμάκης (74’ Σίγκνεβιτς).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ