Βαθμολογία

Μπέντο: «Υπάρχει περιθώριο να βελτιωθούμε»

Ο Ολυμπιακός οδηγεί με άνεση την κούρσα και στο φετινό πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι ο 7ος σερί τίτλος δεν απέχει πια πολύ για τους Πειραιώτες. Ο Πάουλο Μπέντο, πάντως, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Ξάνθης πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για τους «ερυθρόλευκους» εν όψει της συνέχειας της σεζόν.

«Είμαι γενικότερα πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της ομάδας μας, η στατιστική δείχνει ότι είμαστε στους στόχους μας. Μέχρι και τη διακοπή είχαμε ικανοποιητική πορεία όσον αφορά στην τακτική και τη συμπεριφορά μας έως την ισοπαλία στον Πλατανιά.

Υπάρχει περιθώριο να βελτιωθούμε κι άλλο, γιατί απομένουν κι άλλα παιχνίδια έως το τέλος του πρωταθλήματος. Πάντα να βελτιωνόμαστε θέλουμε και ξέρουμε ότι υπάρχει περιθώριο εξέλιξης της ομάδας», ανέφερε ο Μπέντο. Από εκεί και πέρα, είπε:

Για τη γεύση που του άφησε το ματς:«Η γεύση που μου μένει είναι μία καλή γεύση, γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι. Σε όλο το ματς πιστεύω ότι ήμασταν καλοί στην άμυνα, σταθήκαμε καλά αμυντικά και στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ στην επίθεση και όχι στην άμυνα, γιατί όπως είπα σε όλο το ματς ήμασταν καλύτεροι αμυντικά.

Ήταν καλύτερα οργανωμένες οι επιθέσεις μας και γενικότερα η συμπεριφορά των παικτών ήταν πολύ καλή. Η μοναδική στιγμή που κινδυνεύσαμε ήταν από δική μας κακή λειτουργία της άμυνας. Πετύχαμε μία νίκη ξεκάθαρη, γιατί ήμασταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πολύ ανταγωνιστικοί».

Για το ότι ο Ολυμπιακός δείχνει πιο συγκεντρωμένος στα ντέρμπι και στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σε σχέση με τα υπόλοιπα: «Η στρατηγική μας και η προετοιμασία των παιχνιδιών δεν αλλάζει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, είτε παίζουμε με έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο ή λιγότερο ανταγωνιστικό. Σήμερα ξέραμε ότι θα παίζαμε με μία δύσκολη ομάδα, γνωρίζαμε τη στρατηγική του αντιπάλου και αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που έπαιξε αμυντικά. Παίξαμε επιθετικά και τον απειλήσαμε. Λειτούργησε πολύ θετικά η ομάδα μας στην άμυνα. Επίσης, ένας παράγοντας που μπορεί να επηρέασε είναι η κούραση από το προηγούμενο παιχνίδι που οι παίκτες ξόδεψαν πολλές δυνάμεις και αυτό ίσως να επηρέασε τους παίκτες μας».

Για τους Καπίνο και Λεάλι: «Για τους τερματοφύλακες είναι ευχάριστο να έχεις πολλές επιλογές. Για τη θέση του τερματοφύλακα δεν αλλάζει. Έχουμε δύο τερματοφύλακες που παλεύουν για μία θέση. Από τον Λεάλι είμαστε ικανοποιημένοι και από τον Καπίνο επίσης από τη σημερινή του εμφάνιση».

Για τον Ανδρούτσο: «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στο φετινό πρωτάθλημα η διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ότι οι νέοι από τις ακαδημίες συμμετέχουν σε ματς πρωταθλήματος ή π.χ. στην Αστάνα που έπαιξαν ο Μανθάτης και ο Ρέτσος. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε από την αρχή και θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά.

Όταν κάποιο παιδί είναι στην αρχή της καριέρας του, υπάρχουν οι συνθήκες να κάνει λάθη σε σχέση με πιο έμπειρους παίκτες. Αυτό είναι κάτι που δεχόμαστε και θέλουμε να τους ενθαρρύνουμε για να τους βοηθάμε να έχουν αυτοπεποίθηση να συνεχίσουν.

Αυτή τη συζήτηση είχα με τον Ανδρούτσο. Ο Ανδρούτσος δεν ήταν στα καλύτερά του στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, δεν ένιωθε όπως άλλες φορές, δεν ήταν στην καλύτερη στιγμή του και αυτό το μήνυμα θέλαμε να του περάσουμε».

Για την άποψη Λουτσέσκου ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πιο πάνω απ' όλους και όλοι οι άλλοι ακολουθούν: «Είναι μία άποψη του αντίπαλου προπονητή, όπως πολλές άλλες ακούω με σεβασμό. Η δουλειά μου είναι από την πρώτη στιγμή να βοηθήσω την ομάδα να είναι όσο καλύτερη γίνεται, να βελτιώνεται και να φτάσει στον πρωταρχικό στόχο του συλλόγου που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού μιλάμε για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος.