Βαθμολογία

Σπουδαία ματς σε Λάρισα, Γιάννενα και Πειραιά

Συνεχίζεται το τριήμερο 21, 22 και 23 Ιανουαρίου το πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής που περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, με την ΑΕΛ να φιλοξενεί τον Πλατανιά, τον ΠΑΣ Γιάννινα τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακός την δεύτερη της βαθμολογίας Ξάνθη.

Στο AEL FC ARENA λοιπόν η ΑΕΛ θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες απέναντι στην ομάδα των Χανίων προκειμένου να απομακρυνθεί και άλλο από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ ο Πλατανιάς θα προσπαθήσει να παραμείνει για τέταρτο παιχνίδι αήττητος απέναντι στους "βυσσινί" και να παραμείνει στην μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στα Γιάννενα διεξάγεται μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με τον ΠΑΣ να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ σε αγώνα δυο ομάδων που στοχεύουν στην είσοδο τους στα play-off και τον "Άγιαξ" της Ηπείρου να μετράει 2/2 στην Ήπειρο απέναντι στον Δικέφαλο στα τελευταία παιχνίδια και μάλιστα με εντυπωσιακές νίκες 3-0 το 2014-2015 και 3-1 πέρσι.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενεί την δεύτερη της βαθμολογίας Ξάνθη και είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει επικρατήσει των Θρακιωτών από την 7η αγωνιστική όταν ξεκίνησαν το εντυπωσιακό σερί τους και το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και στο παιχνίδι του Φαλήρου. Από την άλλη η Ξάνθη χωρίς άγχος θα παλέψει στον Πειραιά για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δύσκολη αποστολή περιμένει τον Παναθηναϊκό ο οποίος αντιμετωπίζει στην Κέρκυρα την ομώνυμη ομάδα με την οποία δεν περνάει ευχάριστες στιγμές στο νησί καθώς ουκ ολίγες φορές έχει πέσει θύμα έκπληξης στο Ιόνιο κάτι που θα προσπαθήσει να αποφύγει φέτος. Στον αντίποδα οι Φαίακες θα προσπαθήσουν για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στην μάχη της παραμονής.

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στην ΑΕΚ που παραπαίει και η αγωνιστική αυτή την βρίσκει να φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση του Δικεφάλου και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Καλογρέζα.

Τα σχέδια του για την Football League θα πρέπει να ξεκινήσει να κάνει ο Ηρακλής αν δεν μπορέσει να επικρατήσει της Βέροιας στο Καυτανζόγλειο στην μάχη των ουραγών του πίνακα. Ένα ματς κομβικό για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη που αν θέλει να έχει ελπίδες παραμονής θα πρέπει να μάθει και να κερδίζει. Από την άλλη η ομάδα του Γράφα θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα στην συμπρωτεύουσα για να αφήσει πίσω τον Γηραιό και να προσθέσει πόντους στην συγκομιδή της.

Να εκμεταλλευτεί την κακή αγωνιστική κατάσταση και τα προβλήματα του Ατρόμητου θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακός προκειμένου να πάρει την νίκη και να ξεκολλήσει από τους 12 βαθμούς με την ομάδα του Κορακάκη να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του 1-4 με την Κέρκυρα.

Τέλος στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον πάντα επικίνδυνο Παναιτωλικό με την ομάδα του Μιλόγεβιτς να θέλει να επιστρέψει στις νίκες και τον σύλλογο της Αιτωλοακαρνανίας να θέλει να φύγει από την πρωτεύουσα με ένα θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

15:00 Ηρακλής - Βέροια

17:15 Πανιώνιος - Παναιτωλικός

19:30 Ολυμπιακός - Ξάνθη

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

15:00 ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης

17:15 ΑΕΛ - Πλατανιάς

17:15 Λεβαδειακός - Ατρόμητος

19:30 Κέρκυρα - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 39

2. Ξάνθη 31

3. Παναθηναϊκός 29

4. Πανιώνιος 28

5. ΠΑΣ Γιάννινα 25

6. ΠΑΟΚ 23* - **

7. ΑΕΚ 22

8. Πλατανιάς 21

9. Ατρόμητος 21

10. Αστέρας Τρίπολης 19

11. Παναιτωλικός 19

12. Κέρκυρα 16**

13. ΑΕΛ 14**

14. Βέροια 12**

15. Λεβαδειακός 12

16. Ηρακλής 7**

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

** ΠΑΟΚ, Κέρκυρα, ΑΕΛ, Βέροια έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και ο Ηρακλής έχει δυο παιχνίδια λιγότερα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ