Βαθμολογία

Βαθμός-χρυσάφι για ΑΕΛ στην Βέροια

Βαθμό-χρυσάφι απέσπασε σήμερα (18/1) η ομάδα της ΑΕΛ που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 απέναντι στην Βέροια στην Ημαθία για την 16η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη γυρίζει στην Λάρισα με έναν υπερπολύτιμο βαθμό στις αποσκευές της ο οποίος πέρα από την ψυχολογική ανάσα που δίνει, δίνει και βαθμολογική μιας και η ΑΕΛ κράτησε την διαφορά από την Βέροια, συν του ότι πλέον έχει και την ισοβαθμία υπέρ της.

Καλύτερη η ομάδα του Σάκη Τσιώλη στο πρώτο μέρος ήλεγξε το παιχνίδι πέτυχε το τέρμα με τον Ικάουνιεκς στο τέλος του ημιχρόνου, ενώ στην επανάληψη προσπάθησε να κάνει σωστή διαχείρηση, όμως το 1-1 των γηπεδούχων έκανε το ματς ροντέο.

Ο πολύ καλός σήμερα Θεοδωρόπουλος νικήθηκε μόνο στο απευθείας φάουλ του Σαρπόνγκ, ενώ δήλωσε παρών στις επικίνδυνες καταστάσεις της ομάδας του Γράφα κάνοντας 3-4 σωτήριες επεμβάσεις.

Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής η αναμέτρηση των δυο ομάδων, ενώ η ΑΕΛ αναγκάστηκε να αλλάξει και φανέλες στο ημίχρονο.

Αγωνιστικά το δίλεπτο 11-13 είχε τις πρώτες καλές στιγμές των δυο ομάδων με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι στο 11’ όταν ο Σαρπόνγκ έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος, ενώ δυο λεπτά αργότερα η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε με τον Αναστασόπουλο να κάνει το σουτ από την μικρή περιοχή, όμως ο Καλί έβαλε την κόντρα και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Η ομάδα του Τσιώλη έφτασε κοντά στο 0-1 στο 20’ όταν ο Ντέλετιτς έκανε το σουτ για να διώξει σε κόρνερ ο Καντιμοίρης με την συνέχεια να περιλαμβάνει σκληρές και δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων.

Όλα αυτά μέχρι την τελευταία φάση του πρώτου μέρους όταν ο Ντοντό εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Καλί, πάσαρε στον Ικάουνιεκς και ο τελευταίος με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και την ΑΕΛ να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά δεν ήταν καλός με την Βέροια να προσπαθεί ανορθόδοξα να φτάσει στο 1-1 και την ΑΕΛ να κοιτά να μην δεχτεί τέρμα και αν μπορέσει να κάνει και το 0-2.΄

Στο 61’ το σκληρό φάουλ του Καλί στον Ντοντό έθεσε τον Βραζιλιάνο εκτός μάχης για την συνέχεια, ενώ από την άλλη ο Γράφας για λογαριασμό της Βέροιας έριξε στην μάχη τους Κάλβο και Τομάς στο 66΄, ενώ στο ίδιο λεπτό αποχώρησε και ο τραυματίας Ντοντό.

Οι Ημαθιώτες έφτασαν στο 1-1 στο 70’ όταν ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε τέλεια το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Θεοδωρόπουλου φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Η Βέροια αναθάρρησε με το 1-1 και απείλησε με την ολική ανατροπή στο 80’ με το σουτ του Μπαλάφα που έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο της ΑΕΛ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έσωσε την εστία του στο πλασέ του Καπετάνου.

Στην τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων και της αναμέτρησης στο 85’ ο Σαρπόνγκ πήγε να κάνει πάλι το ίδιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ η οποία βρήκε σε ετοιμότητα τον Θεοδωρόπουλο που κράτησε το 1-1.

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς, Δημητριάδης)

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (66’ Τόμας), Λινάρδος, Μίλιεβιτς (66’ Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (73' Καπός), Αναστασόπουλος, Ικάουνιεκς (87' Τικίτο), Ντοντό (66’ Γκαγιέχο), Ντέλετιτς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ