Βαθμολογία

Παγκοσμίως κορυφαία για το 2016 η Άννα Κορακάκη

Τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας της σκοποβολής για το 2016 κατέκτησε η Άννα Κορακάκη.

Η δις Ολυμπιονίκης της Ελλάδας το 2016 στο Ρίο, όπου κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, συν τα τα δυο ασημένια στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού και τα δυο μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο) στο παγκόσμιο κύπελλο τζουνιορ της Γερμανίας έφεραν την παραπάνω διάκριση για την νεαρή αθλήτρια.

Μια ονειρεμένη λοιπόν χρονιά για την 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία δήλωσε ευτυχισμένη για την διάκριση αυτή και ευχαρίστησε όλους εκείνους που την στήριξαν και την στηρίζουν.

Αναλυτικά τα λεγόμενα της Άννας Κορακάκη:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το βραβείο αυτό, αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παίρνω αυτή τη διάκριση από τους προπονητές, τους αθλητές και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Για μένα η νίκη είναι κάτι παραπάνω από μετάλλια.Ξεπέρασα πολλές δυσκολίες και αντιμετώπισα πολλές προκλήσεις, όπως και άλλοι αθλητές στον κόσμο.

Αυτή η βράβευση είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών που έκανα. Το 2016 ήταν για μένα μακράν η πιο πετυχημένη χρονιά, όλα έγιναν στο κατάλληλο τάιμινγκ και εφάρμοσα όλα όσα έμαθα και όλα αυτά για τα οποία δούλευα τόσα χρόνια. Είναι το πρώτο μου βραβείο ως σκοπεύτρια της χρονιάς και ελπίζω να μην είναι το τελευταίο».