Βαθμολογία

Πάει για 25 ή 26 Ιανουαρίου με ΠΑΟΚ

Η σημερινή (13/01) απόφαση της Super League για αναβολή της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ φέρνει πίσω τις δυο ομάδες οι οποίες πλέον θα αναγκαστούν να μπουν στον δεύτερο γύρο με μια υποχρέωση από τον πρώτο.

Σίγουρα η απόφαση κρίνεται πέρα ως πέρα λογική καθώς οι συνθήκες στο AEL FC ARENA δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλες για να παιχθεί ποδόσφαιρο.

Τώρα το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής; Πότε θα βρεθεί κενή ημερομηνία για να διεξαχθεί το ΑΕΛ - ΠΑΟΚ. Βλέπετε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Θεσσαλονικιών, που παίζουν σε τριπλό ταμπλό, καθιστά δύσκολη την εξεύρεση ελεύθερης ημερομηνίας για τον ορισμό της αναμέτρησης.

Η προσεχής Τετάρτη (18/1) περιέχει την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος οπότε είναι εκ των ων ουκ άνευ αδύνατο να γίνει τότε. Μια σκέψη είναι η αναμέτρηση να γίνει στις 25 ή 26 Ιανουαρίου στην μοναδική ελεύθερη, για αυτό τον μήνα, εβδομάδα.

Κανονικά την εβδομάδα αυτή (24, 25 και 26) είναι προγραμματισμένες οι ρεβάνς των αγώνων του κυπέλλου ή αν προτιμάτε καλύτερα των τριών αγώνων που διεξήχθησαν. Βέβαια η ΕΠΟ ενδεχομένως να μην ορίσει τότε τις ρεβάνς στα παιχνίδια Κισσαμικός - Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης - Τρίκαλα, παρα να ορίσει για την εβδομάδα αυτή τις αναμετρήσεις που δεν έγιναν στα πρώτα παιχνίδια των ομάδων.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μένει κενή η Τετάρτη (25/1) και ίσως να είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση. Βέβαια ο ΠΑΟΚ δυο μέρες νωρίτερα (23/1) αντιμετωπίζει στα Γιάννενα τον ΠΑΣ και δεν θα έχει περάσει το απαιτούμενο 48ωρο για να μπορεί να αγωνιστεί στην Λάρισα. Από την άλλη βέβαια αν το ματς γίνει Πέμπτη (26/1) τότε δημιουργείται πρόβλημα στην ΑΕΛ η οποία στις 28/1 αντιμετωπίζει τον Ηρακλή εκτός έδρας.

Δεδομένου όμως ότι η Super League έχει ορίσει για την ημέρα εκείνη (25/1) την αναμέτρηση Βέροιας - Ηρακλή για την 2η αγωνιστική που επίσης εκρεμμεί, ίσως να βάλει και αυτή της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ και να μεταθέσει ή για την Κυριακή (22/1) το ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ ή το Ηρακλής - ΑΕΛ για την Κυριακή (29/1).

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η Τετάρτη που αναφέρεται είναι η μόνη διαθέσιμη με κάποιες μικροαλλαγές καθώς τον Φεβρουάριο με δεδομένη την ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και τους αγώνες του Δικεφάλου με αντίπαλο την Σάλκε στο Europa League δεν υπάρχει ελεύθερη ημερομηνία.

Όλα βέβαια αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες σχετικά με το πότε θα γίνει το ΑΕΛ - ΠΑΟΚ για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ