Βαθμολογία

Σε Λάρισα και Λεωφόρο τα βλέμματα

Συνεχίζεται (;) το διήμερο 14, 15 Ιανουαρίου το πρωτάθλημα της Super League με την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League.

Μια αγωνιστική στην οποία ουδείς ξέρει πόσα και ποια ματς θα γίνουν ελέω της κακοκαιρίας που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες και ίσως πολλά γήπεδα να είναι ακατάλληλα για διεξαγωγή αγώνων.

Αγωνιστικά τα βλέμματα στρέφονται στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και στο αθηναϊκό ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Στο AEL FC ARENA λοιπόν οι «βυσσινί» του Σάκη Τσιώλη αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ και θα επιδιώξουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην μάχη της παραμονής απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά ο οποίος δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών μετά την ήττα του από τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα επιδιώξει την νίκη στην Λάρισα για να πλασαριστεί βαθμολογικά.

Στην Λεωφόρο διεξάγεται την Κυριακή το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ εκεί όπου «πράσινοι» και «κίτρινοι» έχουν μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά και το παιχνίδι είναι κομβικό για την συνέχεια ειδικά για την ΑΕΚ που αν ηττηθεί από το «τριφύλλι» θα κατρακυλήσει και άλλο βαθμολογικά. Πάντως όπως και να 'χει ένα παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων πάντα έχει ενδιαφέρον και έτσι αναμένεται και την Κυριακή.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται στην Ξάνθη ανάμεσα σε δυο από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος την Ξάνθη και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ξανθιώτες και Γιαννιώτες φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και η μεταξύ τους μάχη αναμένεται με ενδιαφέρον, ενώ για τον «Άγιαξ» της Ηπείρου η αναμέτρηση αυτή φέρνει στο μυαλό ευχάριστες αναμνήσεις αφού εκεί πέρσι με την νίκη του είχε εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο.

Δύσκολη αποστολή περιμένει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ο οποίος αντιμετωπίζει στα Περιβόλια τον Πλατανιά που προέρχεται από τρείς σερί νίκες και θέλει, αν όχι μια τέταρτη συνεχόμενη, ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ για τους πρωταθλητές μια ακόμα νίκη θα είναι ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο, που πολύ δύσκολα δεν θα κατακτήσουν και φέτος.

Πολύ σημαντική αναμέτρηση αναμένεται και αυτή στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο δυο ομάδες που επιδιώκουν την πεντάδα και τα play-off, ενώ πάντα τα παιχνίδια τους έχουν ενδιαφέρουν και φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει το γεγονός ότι την σεζόν 2007-2008 η νίκη των «κυανέρυθρων» είχε στείλει στην Β' Εθνική τον Ατρόμητο. Το ίδιο ενδιαφέρουσα αναμένεται και η φετινή αναμέτρηση.

Δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια, με τα οποία ξεκινάει και η αγωνιστική, έχουμε στην μάχη της ουράς εκεί όπου ο Ηρακλής υποδέχεται την Κέρκυρα και η Βέροια τον Λεβαδειακό. Οι δυο ομάδες που είναι γηπεδούχες, δηλαδή ο Γηραιός και οι Ημαθιώτες θα επιδιώξουν να επικρατήσουν στα ματς αυτά καθώς ήδη βρίσκονται πίσω βαθμολογικά και αν υπάρξουν νέα ανεπιτυχή για αυτούς αποτελέσματα τότε αυτόματα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αντέξουν ως το τέλος στην μάχη της παραμονής.

Αντίστοιχα για την ομάδα της Κέρκυρας και τον Λεβαδειακό υπάρχει η ευκαιρία με θετικά αποτελέσματα να αφήσουν πίσω τους Ηρακλή και Βέροια και να κάνουν σημαντικό βήμα παραμονής. Τέλος στην Αρκαδία ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον Παναιτωλικό ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που ψάχνουν βαθμούς για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Ιανουαρίου

15:00 Ηρακλής - Κέρκυρα

17:15 Βέροια - Λεβαδειακός

19:30 Πλατανιάς - Ολυμπιακός

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

15:00 ΑΕΛ - ΠΑΟΚ

17:15 Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα

17:15 Ατρόμητος - Πανιώνιος

17:15 Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός

19:30 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 37

2. Πανιώνιος 25

3. Ξάνθη 25

4. Παναθηναϊκός 25

5. ΠΑΣ Γιάννινα 22

6. ΑΕΚ 21

7. Ατρόμητος 21

8. ΠΑΟΚ 20*

9. Πλατανιάς 20

10. Παναιτωλικός 16

11. Αστέρας Τρίπολης 15

12. Κέρκυρα 13

13. ΑΕΛ 13

14. Λεβαδειακός 12

15. Βέροια 8**

16. Ηρακλής 7**

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

** Βέροια και Ηρακλής έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ