Βαθμολογία

Στο «μικροσκόπιο» ο ΠΑΟΚ..

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η μάλλον καλύτερα «θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος» η πόλη της Λάρισας και πιο συγκεκριμένα η ΑΕΛ αναμένεται να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (15/1, 15:00), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Έχοντας μετατραπεί περισσότερο σε μετεωρολόγοι το τελευταίο διάστημα ελέω «Αριάδνης», σε πρώτο πλάνο αυτό που απασχολεί σχετικά με τις επικείμενες αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ, είναι το αν εν τέλει τα γήπεδα θα είναι σε κατάσταση να «φιλοξενήσουν» τις ομάδες ή θα «οδηγηθούμε» εκ νέου σε αναβολές.

Το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα πολλών ομάδων της Σούπερ Λιγκ και δη των «βυσσινί» έχει επιβαρυνθεί ήδη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ευτυχώς η ΑΕΛ έχει ξεπεράσει «αλώβητη» το παραπάνω φαινόμενο -όσον αφορά το γεγονός πως έχει εκπληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της- και όπως όλα δείχνουν θα τη «γλιτώσει» και την προσεχή Κυριακή, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να εξασθενήσουν.

«Περνώντας» λοιπόν στα του ΠΑΟΚ και τα όσα διαδραματίζονται τη φετινή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Τούμπα, «συναντάμε» μια ομάδα που βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, μόλις 7 πάνω από την ΑΕΛ.

Επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και 5 ήττες συνθέτουν τη βαθμολογική συγκομιδή που διατηρεί μέχρι στιγμής ο «Δικέφαλος του Βορρά» στη Σούπερ Λιγκ, ο οποίος μετρά 19 γκολ ενεργητικό και 11 παθητικό όσον αφορά το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις πιο παραγωγικές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας έχοντας ωστόσο πολύ μεγάλο πρόβλημα δυστοκίας, σκοράροντας με... το «σταγονόμετρο». Ένας Κλάους αποδεδειγμένα δεν μπορεί «να φέρει την άνοιξη», με τον φετινό ΠΑΟΚ να αναζητά λύσεις επιθετικά από τους Πέλκα και Κουλούρη τη φετινή σεζόν.

Στο «στρατόπεδο» των «ασπρόμαυρων», αυτό που απασχόλησε τον «Δικέφαλο» όπως και την ΑΕΛ στο «μεταγραφικό παζάρι», ήταν η ενίσχυση με έναν φορ που θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα, να βρει λύσεις όσον αφορά το σκοράρισμα. Την επίλυση του προβλήματος μάλιστα, φαίνεται πως την βρίσκει στο πρόσωπο του Καρίμ Ανσαριφάρντ από τον Πανιώνιο, με νεότερες εξελίξεις όσον αφορά τη μετακίνηση του Ιρανού στη Θεσσαλονίκη να «έρχονται» σήμερα (12/1) ή αύριο.

Αυτό που ωστόσο μπορεί να συνυπολογιστεί ως αρνητικό γεγονός για την «καλοδουλεμένη μηχανή» του Βλάνταν Ίβιτς, είναι η απουσία του Γκάρι Ροντρίγκες από το σύλλογο. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αποτελεί και με τη βούλα πλέον ποδοσφαιριστή της Γαλατάσαραϊ και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη λειτουργία της ομάδας, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από ορατό, από τη στιγμή που ο 26χρονος εξτρέμ δεν αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τώρα τις αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι Θεσσαλονικείς στο νέο έτος, αξίζει να επισημανθούν το «διπλό» στη Λιβαδειά, η ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΣ παρά στις 29! τελικές προσπάθειες, καθώς και η χθεσινή (11/1) νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας.

Στο τελευταίο παιχνίδι ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ «προχώρησε» σε αλλαγές σε σύστημα αλλά και πρόσωπα, ενόψει και της αναμέτρησης στο AEL FC ARENA. Πιο συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γλύκος, στην άμυνα τριάδα οι Μαλεζάς, Κρέσπο και Βαρέλα. Ο σκόρερ Κίτσιου και ο Λέοβατς είχαν πάρει τις δύο πλευρές, ενώ στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Τσίμιροτ, Πέλκας και Σάκχοφ. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μυστακίδης και Κουλούρης, με τον Κλάους να «περνάει» ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και να σκοράρει από τα «έντεκα βήματα» για το τελικό 0-2.

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει στη Λάρισα με σκοπό να «κλέψει» τους βαθμούς που θα τον βοηθήσουν να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό που πρέπει σαφώς να κάνει η ΑΕΛ είναι να μην τον αφήσει να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα, σε ένα ματς υψίστης σημασίας και για τον κόσμο των «βυσσινί», όπως τόνισε και ο Θωμάς Ναζλίδης σε δηλώσεις του στο AEL RADIO.


Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ