Βαθμολογία

Ρονάλντο The Best...

Μετά τη Χρυσή Μπάλα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρόσθεσε στην προσωπική του συλλογή και το βραβείο του καλύτερου παίκτη για το 2016, παίρνοντας το βράδυ της Δευτέρας (9/1) το νέο τρόπαιο που θεσμοθέτησε η ΦΙΦΑ με την ονομασία «The Best - Ο καλύτερος».

Στο γκαλά της Ζυρίχης δεν βρέθηκαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα λόγω της επικείμενης ρεβάνς Κυπέλλου με την Μπιλμπάο και ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε: «Λυπάμαι που δεν υπάρχουν άνθρωποι της Μπαρτσελόνα εδώ, αλλά είναι κατανοητό».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ και τον προπονητή μου. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για μένα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τα αδέλφια μου, τη μητέρα μου, όλους τους ανθρώπους 100% για όλα όσα μου έδωσαν.

Είχα αρκετούς να με αμφισβητούν, αλλά τα βραβεία μιλούν από μόνα τους. Πέτυχα ότι μπορούσα στις διοργανώσεις και κέρδισα τα πάντα. Είναι εκπληκτικό επίτευγμα σε προσωπικό επίπεδο. Απίστευτο, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Σας ευχαριστώ όλους, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Τα βραβεία μιλούν από μόνα τους. Είμαι απλά πολύ χαρούμενος».

Από εκεί και πέρα, κορυφαίος τεχνικός αναδείχθηκε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, μια και πήρε το πρωτάθλημα με τη φοβερή Λέστερ της περσινής σεζόν. Τέλος, η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς ήταν η εξής: Νόιερ, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρεζ, Ρονάλντο.