Βαθμολογία

Μπέντο: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα...»

Ο Ολυμπιακός ολοένα και αυξάνει τη διαφορά του από τους αντιπάλους του, ωστόσο ο Πάουλο Μπέντο δεν επαναπαύεται. Μετά και το σπουδαίο διπλό επί της Ξάνθης ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε προσγειωμένος και στην ερώτηση για το αν το πρωτάθλημα έχει κριθεί, τόνισε: «Όχι, πιστεύω ότι θα ήταν λάθος να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε ένα πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας. Οι δώδεκα βαθμοί είναι σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους, όμως έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι». Από εκεί και πέρα, είπε:

Για την αίσθηση που του αφήνει η νίκη επί των ακριτών: «Πραγματικά σήμερα πιστεύω ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Μπήκαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Σταθήκαμε καλά ακόμα και στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου που είχαμε αρχίσει να χάνουμε την ηρεμία μας και έτσι ήρθε το γκολ. Είναι σημαντικό να πας στα αποδυτήρια με ένα γκολ. Γυρίσαμε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι τη στιγμή που έγιναν οι αποβολές φάνηκε ότι οι δύο ομάδες είχαν χάσει την ισορροπία τους και υπήρχε νευρικότητα. Από εκείνο το σημείο και μετά βρήκαμε την ηρεμία μας, είχαμε την κατοχή της μπάλας και έτσι ήρθε το δεύτερο γκολ και ήρθε μία πολύ σημαντική νίκη».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει την ποιοτικότερη ομάδα στο πρωτάθλημα και τη φάση με τον Σεμπά: «Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημα θέλω να απαντήσω πρώτα. Πιστεύω σε εκείνη τη φάση δόθηκε δίκαια κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο γιατί ήταν τέτοιο το μαρκάρισμα. Σε σχέση με τη συνέχεια δεν ξέρω τι έγινε και δεν έχω πλήρη εικόνα. Το γεγονός ότι έχουμε δύο αποβολές δείχνει ότι είμαστε μία ομάδα αρκετά πειθαρχημένη και έτσι θα συνεχίσουμε. Προσπαθούμε να είμαστε μία ομάδα που θα κάνουμε καλά παιχνίδια και θα βελτιωνόμαστε. Μέχρι στιγμής οι αριθμοί δείχνουν ότι είμαστε κοντά στον στόχο μας και αυτός είναι ο στόχος μας για το υπόλοιπο της χρονιάς. Θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ακόμα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παιχνιδιών και πολλοί βαθμοί για να διεκδικήσουμε και πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο».

Για το αν η Ξάνθη είναι δίκαια στη δεύτερη θέση: «Καταρχήν πιστεύω ότι γενικότερα οι βαθμολογίες αντικατοπτρίζουν την εικόνα του πρωταθλήματος και κάθε ομάδα βρίσκεται εκεί που αξίζει. Η Ξάνθη βρίσκεται δίκαια στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη είμαστε εμείς και τα αποτελέσματα και η εικόνα μας δείχνουν ότι δίκαια βρισκόμαστε εκεί που είμαστε. Με κάποιες εξαιρέσεις που έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς, δίκαια βρισκόμαστε στην πρώτη θέση».