Βαθμολογία

Ήττα σε ....παγοδρόμιο για την ΑΕΛ στα Περιβόλια

Την ήττα με σκορ 3-2 γνώρισε σήμερα (8/1) η ομάδα της ΑΕΛ από τον Πλατανιά στο γήπεδο των Περιβολίων για την εξ αναβολής 2η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα δεχόμενη γκολ σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και παρότι ο Θωμάς Ναζλίδης πέτυχε δυο τέρματα εν τούτοις το λαρισινό συγκρότημα γνώρισε ακόμα μια ήττα φέτος.

Από την άλλη ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, πέτυχε μια μεγάλη νίκη και αρχίζει σιγά σιγά να απομακρύνεται από τις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ατενίζοντας για πιο ψηλά, ενώ σήμερα πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του μετά από εκείνες με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες η σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Πλατανιά στα Περιβόλια των Χανίων με τους παίκτες των δυο ομάδων να προσπαθούν σε έναν πολύ δύσκολο και βαρύ αγωνιστικό χώρο να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δυο εστίες.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στον Πλατανιά όταν στο 16’ ο Μανούσος με σέντρα βρήκε τον Σίγκνεβιτς αυτός έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Γιορέντε σούταρε πάνω στον Ξενοδόχοβ.

Η ΑΕΛ προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο είχε και μια ευκαιρία με τον Ναζλίδη που πέρασε κόρνερ και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου, στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα ο Πλατανιάς έφτασε στο 1-0 όταν  ο Αποστολόπουλος πάσαρε στον Μουνάφο και αυτός με σουτ νίκησε τον Ξενοδόχοβ.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ έριξε στην επανάληψη τον Ικάουνιεκς προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Λιθουανό να βοηθάει πάρα πολύ την ΑΕΛ, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο μείωσαν οι «βυσσινί».

Και αυτό διότι στο 54’ οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου έφτασαν στο 2-0 με ωραία κεφαλιά του Πριντέτα από εκτέλεση κόρνερ του Γιορέντε και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Ξενοδόχοβ.

Όμως πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΛ ξαναμπήκε στο παιχνίδι όταν ο Ικάουνιεκς έκανε σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπανανά και τον κ. Ευαγγέλου να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Θωμάς Ναζλίδης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας και νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στην συνέχεια ο προπονητής της ΑΕΛ έριξε στην μάχη τον Κουτσιανικούλη προκειμένου η ΑΕΛ να γίνει ακόμα πιο απειλητική προς τα καρέ των Χανιωτών όμως ένα λεπτό μετά την είσοδο του Λαρισαίου άσου οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 3-1 και ουσιαστικά «καθάρισαν» και την αναμέτρηση.

Ο Ντεβέσα λοιπόν στο 75’ βρήκε τον Μανούσο ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε εύκολα και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά και δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος πέρασε στο παιχνίδι τον ξεκούραστο Ντίνα, αντί του Γιορέντε και με άψογη διαχείρηση του αγώνα κράτησε το 3-1, ενώ στο 84’ απώλεσε νέα ευκαιρία για τέταρτο γκολ όταν ο Μανούσος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ ήταν να μειώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο τελικό 3-2 όταν ο Κουτσιανικούλης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ναζλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου πετυχαίνοντας το δεύτερο προωσωπικό του τέρμα και τα επτά συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Πλέον με την ήττα αυτή η ΑΕΛ παραμένει στους 13 βαθμούς και στην 12η θέση ισόβαθμη με την Κέρκυρα που παίζει αύριο στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Πλατανιάς έφτασε τους 20 βαθμούς ισόβαθμος του ΠΑΟΚ που γνώρισε την ήττα με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαιτησία: Ευαγγέλου (Αλεξέας, Τζαφόλιας)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Αποστολόπουλος, Μενδρινός (70’ Ντίντακ), Μουνάφο, Μπανανά, Γιορέντε (83’ Ντίνας), Μανούσος (89' Γουνδουλάκης), Σίνεβιτς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Φατιόν, Ποτουρίδης (46’ Ικάουνιεκς), Τικίτο (74’ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Μασαλέσα, Κόντορ, Γκαγιέχο, Ντέλετιτς (87’ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Καπός.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ