Βαθμολογία

Κοντογιωργάκης: «Στις έξι καλύτερες ομάδες ο ΠΑΣ»

Αποτελεί μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα καθώς φόρεσε την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του «Άγιαξ» της Ηπείρου.

Ο λόγος για τον Εδουάρδο Κοντογιωργάκης ή αλλιώς «Λόκο» ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα της πατρίδας του αναφορικά με τον ΠΑΣ, τον Γιάννη Πετράκη, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κοντογιωργάκη:

Η φετινή πορεία του ΠΑΣ θυμίζει τις δικές σας εποχές;

«Στην πορεία της βαθμολογίας ναι. Οπωσδήποτε κι εμείς κάναμε τότε το '78-79 μία τέτοια πορεία που στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου ήμασταν ένα πόντο πίσω από την ΑΕΚ. Κι αυτή η ομάδα κάνει το ίδιο. Προχώρησε, έκανε μια πολύ καλή πορεία και τώρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μελλοντικά».

Αναφερθήκατε στην πορεία της βαθμολογίας. Όσον αφορά τον τρόπο που παίζει και την αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι;

«Άλλο το ποδόσφαιρο τότε και άλλο τώρα. Για το σύγχρονο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΣ. Το ποδόσφαιρο τώρα όμως δεν έχει καμία σχέσει με εκείνο που παίζαμε τότε εμείς, όλα έχουν αλλάξει. Είναι σοβαρή ομάδα όμως, με σοβαρό προπονητή».

Στον Γιάννη Πετράκη ο ΠΑΣ δείχνει να έχει βρει τη δική του σταθερά...

«Βέβαια. Και εμείς τότε την μία χρονιά είχαμε τον κύριο Γεωργιάδη, που μετά πήγε στον Ολυμπιακό και πήρε τίτλους. Είχαμε στη συνέχεια τον κύριο Γκμοχ, που πήγε στον Παναθηναϊκό. Για να δημιουργηθεί μια πολύ καλή ομάδα πρέπει να έχεις και έναν αρχηγό στον πάγκο που να είναι σε αυτό το επίπεδο. Και πιστεύω ο κύριος Πετράκης έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία».

Αξιολογώντας και τις υπόλοιπες ομάδες, μπορεί ο ΠΑΣ να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις;

«Μέχρι τώρα ό,τι ομάδες έχουν έρθει, γιατί εγώ βλέπω περισσότερο τα εντός έδρας, έχουν βρει δυσκολίες. Παίζουμε ένα ποδόσφαιρο σύγχρονο, που δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Τώρα, η συνέχεια της προσπάθειας θα φανεί. Το ποδόσφαιρο ξέρετε πως είναι. Μια μέρα είσαι βασιλιάς, την άλλη τίποτα. Τότε κι εμείς στη φοβερή ομάδα που είχαμε και ρωτούσε ο κόσμος, ποτέ δεν του έλεγα ότι θα πάρουμε σίγουρα τη νίκη. Και με τον Ηρακλή, μια ομάδα που είχε τόσους μήνες να νικήσει, ο ΠΑΣ έχασε 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική. Το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό άθλημα που δεν μπορείς ποτέ να πεις θα νικήσω σίγουρα. Όση διαφορά κι αν υπάρχει».

Οι συνθήκες τώρα ευνοούν καλύτερα τον ΠΑΣ, για να φτάσει ψηλότερα από την τότε ομάδα;

«Ανάλογα. Όπως τερμάτισε αυτή η ομάδα σε θέση που στέλνει στην Ευρώπη, εμείς κάναμε ανάλογη πορεία δύο φορές. Τότε όμως η πέμπτη θέση δεν σε έστελνε στο Europa League. Είναι σημαντικό το ότι τώρα υπάρχει η τηλεόραση, όπου τις αδικίες δεν τις αφήνει. Φαίνονται. Τότε υπήρχε μόνο η ΕΡΤ. Εμείς αδικηθήκαμε πολύ. Μεγάλες αδικίες. Αν ο κόσμος που ασχολείται τώρα με το ποδόσφαιρο τα έβλεπε, θα καταλάβαινε. Δεν ήταν δυνατόν με εκείνη την ομάδα να μην μπορούσαμε να πάρουμε κάποιον τίτλο. Τώρα είναι πιο εύκολα ως προς αυτό. Εγώ πιστεύω ωστόσο ότι εκείνα τα παλιά πρέπει πια να τα ξεχάσουμε, είμαστε πολύ τυχεροί που βλέπουμε αυτή την ομάδα να προχωράει πάλι, να είναι σε υψηλό επίπεδο. Και μου αρέσει που πλέον ασχολούνται και από αλλού μαζί μας».

Τι είναι αυτό που χρειάζεται για να κάνει το βήμα παραπάνω και να σταθεροποιηθεί;

«Η φανέλα είναι πολύ βαριά, ο κόσμος την υπολογίζει. Πιστεύω ότι λίγο ακόμα σε οργανωτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει βελτίωση. Να έχουμε γήπεδα και εγκαταστάσεις που να μπορούμε να λειτουργήσουμε. Δεν έχουμε τέτοια, είμαστε ακόμα όπως ήμασταν παλιά. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η πορεία είναι πάρα πολύ καλή. Πλέον όλες οι ομάδες μας υπολογίζουν. Το μέλλον μας πιστεύω θα είναι καλό. Δεν υπάρχει επαρχιακή ομάδα όπως ο ΠΑΣ που τόσα χρόνια να είναι σταθερά ψηλά. Ανήκει τις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για την πόλη των Ιωαννίνων».