Βαθμολογία

Κούγιας: «Θωμά, θα πέσουμε άκλαυτοι...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή των Βαγγέλη Βουλάγκα και Βαγγέλη Ρωμανού «Δεν έχουν τον θεό τους», φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε λόγο για πολλά και διάφορα θέματα που απασχολούν τους «βυσσινί». Ο «ισχυρός άνδρας» της «Βασίλισσας του Κάμπου» τόνισε πως έχει μπει ήδη στο αεροπλάνο Ισπανός σέντερ φορ για την ΑΕΛ. Αποκάλυψε ότι είχε πει στον άλλοτε τεχνικό διευθυντή των «βυσσινί» Θωμά Κυπαρίσση, πως η ΑΕΛ «θα έπεφτε άκλαυτη». Ενώ συνάμα δήλωσε πως αρνήθηκε σημαντικότατη πρόταση για τον Ντοντό από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Δείτε αναλυτικά:

«Το σέντερ φορ έχει μπει ήδη στο αεροπλάνο. Ο Φερνάντεζ ήταν τελειωμένος ποδοσφαιριστής, μας παραπλάνησαν. Εκείνο που μας παρέσυρε ήταν ότι ήταν στο ρόστερ της Ιντεπεντιέντε και μετά ήταν στο ρόστερ μιας άλλης Ιντεπετιέντε της Σούπερ Λίγκα της Αργεντινής. Εμείς όμως δε θέλουμε περιφεριακό παίκτη θέλουμε κολώνα, πάνω από 1,90. Τέτοιο παίκτη θέλουμε. Είχαμε να διαλέξουμε από τρεις παίκτες. Από έναν Σλοβένο, ένα Αργεντινό και έναν Ισπανό και έρχεται ο ένας από τους τρεις όμως δεν θα πω τίποτα πριν υπογράψει και πριν περάσει εργομετρικά. Ο ποδοσφαριστής που έρχεται έχει παίξει 19/12 τελευταία φορά 90 λεπτά ποδόσφαιρο και είναι Ισπανός. Έχει παίξει 14 ματς στην κατηγορία που αγωνίζεται και έχει σκοράρει επτά φορές. Τα στοιχεία του είναι εξαιρετικά και ξέρει ποδόσφαιρο. Είναι πιο γρήγορος από τα ψηλά σέντερ φορ που έχουμε δει και είναι ένα παιδί που όπως μάθαμε είναι αυτός που χρειαζόμαστε. Ο ποδοσφαιριστής αυτός ήταν στην 20αδα της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό απέναντι στη Ρεάλ.

Που να βρεις έναν Μασαλέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα αμυντικά χαφ μετράνε σύμφωνα με τα λάθη που κάνουν. Είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν τα λιγότερα λάθη. Ο Μασαλέσα έχει παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στις δύο καλύτερες ομάδες της Ν. Αφρικής. Κάναμε υπέρβαση για να τον πάρουμε. Ήθελε να έρθει στην Ευρώπη και έχει συμβόλαιο 2,5 ετών. Ο Γκαγιέχο είναι ένας από τρεις καλύτερους παίκτες στην κατηγορία του. Πρέπει λοιπόν να καταλάβετε ότι έγινε πολύ ψάξιμο στις μεταγραφές. Όσοι ήρθαν και διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσαν να δώσουν αυτό που θέλαμε αποχώρησαν.» τόνισε αναφορικά με τις μεταγραφές.

«Θέλω να κολλήσει το προπονητικό τιμ. Με τον Τσιώλη εγώ έχω μια σχέση ετών. Δεν τα βρήκαμε το καλοκαίρι γιατί είχε παράλογες απαιτήσεις. Αυτό που έχουμε όμως τώρα ως πρπονητικό τιμ μου κολλάει απόλυτα. Όσο υπάρχει αυτό το προπονητικό τιμ εγώ είμαι ήσυχος, διότι είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης που γνωρίζουν την ΑΕΛ. Δεν είμαι άνθρωπος που αντικαθιστά προπονητές. Σας το λέω ευθέως πάμε για άλλα πράγματα.

Στόχος είναι η άνετη παραμονή. Ήδη παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Βρείτε μου μια άλλη ομάδα που να κάνει με δέκα παίκτες ανατροπή.

Εγώ ήθελα να αλλάξω το ρόστερ από το καλοκαίρι. Δεν το άλλαξα γιατί δεν με αφήσαν να το αλλάξω. Δεν μπορούσα να αλλάξω δεύτερο προπονητή μέσα σε δεκαπέντε μέρες. Τα έβλεπα τα προβλήματα. Έλεγα στον Θωμά Κυπαρίσση ότι '' Θωμά θα πέσουμε άκλαυτοι''. Ευτυχώς ορισμένα παιδιά μας βγήκαν. Όπως ο Ρέντζας, όπως ο Φάρκας, ο Ναζλίδης, ο Φατιόν, ο Ντέλετιτς. Κοιτάξτε τι ομάδα φτιάχνουμε τώρα με τι μέσο όρο ηλικίας.» είπε σχετικά με το νέο προπονητικό τιμ, αλλά και τα όσα έγιναν στο παρελθόν.

«Δεν θέλουμε να πουλάμε παίκτες. Εγώ αρνήθηκα σε ομάδα της Σαουδικής Αραβία τη σημερινή εποχή, χωρίς έσοδα γα την ΑΕΛ, να πουλήσουμε με 400.000 ευρώ τον Ντοντό. Είναι μεγάλος παίκτης όμως και θα βοηθήσει. Έτσι χτίζονται οι ομάδες.» τόνισε χαρακτηριστικά στο τέλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.