Βαθμολογία

Mπέντο: «Ο Γενάρης είναι ένας δύσκολος μήνας»

Το πρώτο γκολ του Μάρκο Μάριν με τη φανέλα του Ολυμπιακού χάρισε στους Πειραιώτες μια πολύ σημαντική νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Πάουλο Μπέντο να μην κρύβει την ικανοποίησή του για τον Γερμανό άσο.

Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός απένειμε τα εύσημα σε όλους τους παίκτες του για το χαρακτήρα που έδειξαν και που οδήγησε στο τρίποντο με ανατροπή.

«Οι παίκτες είναι αυτοί που κερδίζουν τη θέση τους. Με τη συμπεριφορά τους και τη στάση τους σε προπόνηση και αγώνα. Εγώ ως προπονητής επιλέγω βάσει όσων είναι καλύτεροι. Για την Κυριακή θα δούμε. Ο Γενάρης είναι ένας δύσκολος μήνας. Θα πρέπει να διαλέγουμε τους πιο κατάλληλους. Είμαι ευχαριστημένος με τον Μάριν και όσο έπαιξε. Θέλω όμως να συγχαρώ και τους άλλους παίκτες μου για τον χαρακτήρα και την αντίδραση που έδειξαν σήμερα», δήλωσε ο Μπέντο. Από εκεί και πέρα, είπε:

Για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη με ανατροπή: «Καταρχήν ανταποδίδω τις ευχές σας. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία. Σήμερα χρειάστηκε να ανατρέψουμε το σκορ για δεύτερη φορά. Δεν ήταν μόνο αυτές. Ήταν και με ΠΑΟΚ και με Ηρακλή. Δεν θέλουμε να γίνεται και να συμβαίνει γενικά. Όμως αυτό δείχνει την ικανότητα της ομάδας να αντιδρά. Εάν μιλήσουμε για σήμερα, ξεκινήσαμε καλά και κάναμε καλύτερα τα πράγματα μέχρι το 0-1. Μετά δείξαμε άγχος. Δεν μπορείς πάντα να τα καταφέρνεις το ίδιο. Είχαμε άγχος και ανησυχία στις πάσες μας. Είναι αδύνατον σε κάθε αγώνα να νικάς με 2-0 ή 3-0. Είμαστε έτσι μαθημένοι σε Ολυμπιακό αλλά δεν μπορεί να γίνεται».

Για το αν τον προβληματίζει το κακό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου που θα μπορούσε να γίνει το 0-2: «Δεν πιστεύω πως έχει γίνει στα ματς που είπατε. Έχει συμβεί με Παναιτωλικό και το 3-1. Σήμερα καταφέραμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο β' μέρος και μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με πιο μεγάλο σκορ. Με τον Λεβαδειακό βάλαμε αρκετά γκολ. Με τον ΠΑΣ σε δύσκολο γήπεδο τα καταφέραμε. Δεν γίνεται κάθε φορά να νικάς με πολλά γκολ διαφορά. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα της ομάδας να παλεύει. Στις αγωνιστικές έως τώρα έχουμε μία ήττα με αυτογκόλ και έχουμε δεχθεί λίγα γκολ. Αυτά τα πράγματα κοιτάει κανείς».

Για το τι θα ζητήσει από τους παίκτες του εν όψει των απανωτών εκτός έδρας παιχνιδιών: «Πράγματι είναι άλλο εντός και άλλο εκτός. Ξέρουμε ότι έχουμε 15 εντός και 15 εκτός. Στόχος να τα κερδίσουμε όλα. Με την Ξάνθη θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν θα αλλάξουμε τη στρατηγική ή την προσέγγισή μας».

Για το γιατί έπαιξε ο Λεάλι και όχι ο Καπίνο: «Γιατί απ' όσο ξέρω δεν γίνεται να παίξουμε με δύο τερματοφύλακες».