Βαθμολογία

Έβγαλε ψυχή και πάθος η ΑΕΛ, 2-1 την Βέροια

Καταθέτοντας ψυχή και σώμα στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA η ομάδα της ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 της Βέροιας για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» παίζοντας με πάθος και ψυχή νίκησαν με 2-1 την ομάδα της Βέροιας, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 0-1, ενώ έμειναν και με 10 παίκτες λόγω αυστηρής αποβολής του Ιλάριο Ντοντό.

Μια πολύ σπουδαία νίκη για την ομάδα της ΑΕΛ η οποία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματική ΑΕΛ και με εμφανίσεις σαν αυτές δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αναφορικά με την υπόθεση παραμονή.

Η ομάδα του Θωμά Γράφα προηγήθηκε στην αναμέτρηση, όμως στην επανάληψη ο Γκαγιέχο έφερε το ματς στα ίσια και ο Θωμάς Ναζλίδης με πέναλτι έφεραν την νίκη και την ανατροπή σε μια αναμέτρηση στην οποία οι δυο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι, ενώ η ΑΕΛ είχε να αντιμετωπίσει και την κακή διαιτησία του Φωτιάδη.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 4-2-3-1 με τον Ξενοδόχοβ κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέντζα δεξιά στην άμυνα και τον Μονιάκη αριστερά, ενώ στα στόπερ το δίδυμο είναι οι Φάρκας Γκόλιας. Αμυντικά χαφ είναι ο Φατιόν και ο νεοαποκτηθείς Μασαλέσα, στα άκρα βρίσκονται οι Ντέλετιτς και Ντοντό με τον επίσης νεοφερμένο Ικάουνιεκς να παίζει πίσω από τον Ναζλίδη.

Δεν πέρασαν μερικά λεπτά αφότου ξεκίνησε η αναμέτρηση και είχαμε διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα των φιλάθλων της ΑΕΛ. Μάλιστα το διαιτητικό τρίο αποχώρησε και επανήλθε όταν καθάρισε η ατμόσφαιρα με την διακοπή να είναι 15 λεπτά.

Τελικώς το παιχνίδι άρχισε μετά από δεκαπεντάλεπτη όπως είπαμε καθυστέρηση και τις ομάδες να είναι προφανώς επηρεασμένες από την διακοπή και έτσι τα πρώτα σουτ δεν ανησύχησαν τους τερματοφύλακες των δυο ομάδων.

Αρχικά στο 13’ με το σουτ του Σαρπόνγκ που μπλόκαρε ο Ξενοδόχοβ, ενώ από πλευράς ΑΕΛ στο 16΄ το σουτ του Μασαλέσα μπλόκαρε ο Καντιμοίρης, όπως και δυο λεπτά αργότερα στο σουτ του Ντέλετιτς.

Οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα ρυθμό με την ΑΕΛ να είναι ελαφρώς καλύτερη στην αναμέτρηση ενώ στο 30’ άγγιξε το 1-0 όταν ο Ντοντό με τον Ντέλετιτς έπαιξαν ωραία την μπάλα και ο τελευταίος έκανε το σουτ για να απομακρύνει ο τερματοφύλακας των Μακεδόνων.

Στο 38’ η Βέροια «πάγωσε» το AEL FC ARENA όταν ο Άρτσε από τον άξονα βρήκε όμορφα τον Κάλβο και ο μέσος της μακεδονικής ομάδας αφού άδειασε τον Ρέντζα έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 με το αποτέλεσμα αυτό να είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Σάκης Τσιώλης έριξε στο ματς τους Γκαγιέχο και Κουτσιανικούλη αντί των Γκόλια και Ικάουνιεκς αντίστοιχα με σκοπό να κάνει την ΑΕΛ πιο επιθετική και να φτάσει στην ανατροπή.

Πράγματι η ΑΕΛ μπήκε πολύ πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 48΄ο Γκαγιέχο έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο  52’ ο Ντέλετιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντοντό με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Όμως στο 54’ η ΑΕΛ έφτασε στην ισοφάριση με τον Πάμπλο Γκαγέχο. Ήταν η ωραία σέντρα του Βασίλη Ρέντζα από δεξιά και ο νεαρός Ισπανός επιθετικός με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη και το AEL FC ARENA να παίρνει «φωτιά».

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης είχε σέντρα-σουτ στο δοκάρι και πάνω που η ΑΕΛ έπαιρνε τα πάνω της ήρθε μια απόφαση του ρέφερι Φωτιάδη στο 59’ για να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Ντοντό μπήκε μέσα στην περιοχή της Βέροιας και σε μονομαχία με τον Χαροντάκη βρέθηκε στο έδαφος με τον Φωτιάδη να αποβάλλει τον Βραζιλιάνο επιθετικό, μια αποβολή αυστηρή από τον εν λόγω ρέφερι.

Η απόφαση αυτή όπως είναι φυσικό επηρέασε τους «βυσσινί» και έτσι στο 76’ η Βέροια είχε οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Λινάρδου, όμως η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του Σάκη Τσιώλη.

Αρχικά στο 77’ το σουτ του Μασαλέσα βγήκε κόρνερ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χαροντάκης  ανέτρεψε τον Ναζλίδη με τον Φωτιάδη να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ναζλίδης που έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καντιμοίρη.

Στο υπολοιπόμενο της αναμέτρησης η ΑΕΛ δεν απειλήθηκε και έτσι το 2-1 έμεινε για να φέρει την μεγάλη νίκη που πλέον φέρνει την ομάδα του Σάκη Τσιώλη στους 13 βαθμούς, έναντι 8 της Βέροιας.

Διαιτησία: Φωτιάδης (Κωτούλας, Δίπλαρης)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας (46’ Γκαγιέχο), Φάρκας, Μονιάκης, Μασαλέσα, Φατιόν, Ντοντό, Ναζλίδης (88’ Τικίτο), Ικάνουενικς (46’ Κουτσιανικούλης), Ντέλετιτς.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν (80’ Μιλίεβιτς), Αραγονιές, Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Πέδρο, Σαρπόνγκ (63’ Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ