Βαθμολογία

Γιουνές έτοιμος για νέα ρεκόρ!

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης κυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, αρκετές ομάδες που λαμβάνουν μέρος στη Σούπερ Λίγκα προχώρησαν σε μεταγραφικές ενισχύσεις υψηλών προσδοκιών κατά το περασμένο θέρος. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με τον Καρντόσο, ενώ ο Παναθηναϊκός «έσπασε» τον… κουμπαρά αποκτώντας τον Ιμπάρμπο σε συμβόλαια που «άγγιζαν» τα 2.000.000 σε επίπεδο ετήσιων απολαβών. Όσον αφορά την ΑΕΚ πρόσθεσε τον Αλμέιδα στη «μηχανή» της, ενώ ο Πανιώνιος απέκτησε τον Ενγκόνγκ. Άπαντες θέλησαν να δώσουν λύσεις στο θέμα του γκολ.

Πολλοί το επιχείρησαν, αλλά μόνο μία ομάδα πέτυχε τον στόχο της! Μα φυσικά η Ξάνθη που διαπρέπει καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα φτάνοντας για πρώτη φορά σε 11 σερί νίκες. Αλήθεια, ποιος θα το πίστευε;! Μάλλον, ουδείς…

Παρόμοια απάντηση θα δινόταν σχετικά με τον Χαμζά Γιουνές. Στους Θρακιώτες υπάρχει σύνεση, προγραμματισμός και πάνω απ’ όλα προπονητής υψηλού επιπέδου που αναθέτει ρόλους και αρμοδιότητες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνώριζε τον Τυνήσιο oοποίος εισηγήθηκε την άμεση απόκτησή του, όπως και έγινε!

Η αποκάλυψη της χρονιάς

Πρόκειται για μία μεταγραφή που αποδεικνύεται ως… value for money. Εξάλλου, ο 30χρονος επιθετικός σκοράρει 1 γκολ ανά 5 τελικές προσπάθειες στη Σούπερ Λίγκα. Κάτι τέτοιο επαληθεύτηκε στο «Καυτανζόγλειο», όπου οι Θρακιώτες έφτασαν στην 5η φετινή εκτός έδρας νίκη τους.

Επιπρόσθετα, ο Γιουνές έχει πετύχει 9 τέρματα σε 1017’ συμμετοχής στην παρθενική εν Ελλάδι σαιζόν, ενώ τα 8 εξ αυτών έχουν επιτευχθεί σε εκτός έδρας αναμετρήσεις! Για την ακρίβεια έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικά ματς συμβάλλοντας καταλυτικά σε πέντε νίκες των Ακριτών.

Τα ρεκόρ

Με δικά του γκολ προέκυψαν σπουδαίες επιτυχίες κόντρα στον Πλατανιά (1-0), τον Λεβαδειακό (1-1) , ενώ έφτασε στην επίτευξη «χατ-τρικ» με αντίπαλο τη Βέροια (4-0). Επίσης, είχε βρει δίχτυα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ (4-1, μοναδική ήττα) και στο διπλό επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (3-2). Ένα γκολ είχε σημειωθεί στα Πηγάδια στην άνετη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης (2-1).

Ο Γιουνές έχει ευστοχήσει τρεις φορές από εκτελέσεις πέναλτι για ν’ αστοχήσει την τέταρτη απόπειρά του κόντρα στον… σπεσιαλίστα του είδους, Χουάντερσον!

Το παρελθόν και το μέλλον...

Επιπλέον, ετοιμάζεται να προβεί στην παραγωγικότερη ευρωπαϊκή σεζόν της καριέρας του. Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο Γιουνές μετακόμισε στη Ρουμανία για χάρη της Πετρολούλ Πλοέστι, όπου καταγράφει 12 γκολ σε 13 συμμετοχές, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά (σ.σ. 2012-2013) πετυχαίνει 13 τέρματα σε 28 εμφανίσεις και αγωνίζεται σε έξι ματς του Γιουρόπα Λιγκ σκοράροντας τρία γκολ.

Η τριετής παραμονή στη ρουμανική ομάδα συνοδεύεται από ακόμη μία αγωνιστική περίοδο (σ.σ. 2013-2014), όπου πετυχαίνει 9 γκολ σε 11 παρουσίες. Αμέσως μετά καλείται στην Εθνική Τυνησίας από τον Χέορχες Λέεκενς, όπου κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 28 ετών, ενός μήνα και 12 ημερών στη φιλική νίκη με 1-0 κόντρα στη Νότια Κορέα (28/5/2014), όπου περνά ως αλλαγή στο 86ο λεπτό.

Κατόπιν, μετακομίζει στη Βουλγαρία σε μία επιλογή όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια στη Μπότεφ, ενώ τη σαιζόν 2015-2016 αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ ως στέλεχος της Λουντογκόρετς σε έξι ματς δίχως να βρει δίχτυα. Πέρυσι πέρασε από τις Τράκτορ Σάζι (Ιράν) και επιστρέφει στη Ρουμανία (Κονκόρντια) για να μετακομίσει στην Ξάνθη βρίσκοντας την ποδοσφαιρική του… Ιθάκη!

a-sports.gr