Βαθμολογία

Ηρακλής - Ξάνθη 0-1

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα (3/1) το απόγευμα η ομάδα της Ξάνθης η οποία στο πρώτο παιχνίδι για το 2017 νίκησε εκτός έδρας τον Ηρακλή με 1-0 για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι της ομάδας του Σάββα Παντελίδη και έφτασαν δίκαια στην νίκη καθώς πέραν του γκολ είχαν και χαμένο πέναλτι, ενώ ο Γηραιός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες.

Στο 20' οι Θρακιώτες κέρδισαν πέναλτι όταν ο Βασιλακάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας στα όρια της μεγάλης περιοχής με τον Χουάντερσον να ανατρέπει τον παίκτη της Ξάνθης και τον Κύζα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουνές με το πέναλτι να είναι αδύναμο και τον τερματοφύλακα του Γηραιού να αποκρούει εύκολα την εκτέλεση.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε στο 0-1 στο 58' με εξαιρετικό τελείωμα του αμαρκάριστου Γιουνές από πάσα του Τριάδη με το 0-1 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και τον Ηρακλή να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Περόνε πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου.

Το αποτέλεσμα αυτό διατηρεί την θρακιώτικη ομάδα στην 2η θέση καθώς έφτασε πλέον τους 25 βαθμούς, ενώ ο Ηρακλής παραμένει ουραγός και σε πολύ δύσκολη θέση πλέον με μόλις 7 βαθμούς.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντσερσον, Ρούσσος, Στάμου, Ζιάμπαρης, Λεοζίνιο, Κούρος, Ιντζόγλου, Πασάς (70' Λουκίνας), Μοντέιρο, Μπαρτολίνι, Περόνε.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (73' Σολτάνι), Τριάδης, Γιουνές (88' Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (84' Χατζητερζόγλου).