Βαθμολογία

Γιατί χάλασε η μεταγραφή του Φερνάντεζ στην ΑΕΛ

Δείτε τις δηλώσεις στο ΑΕΛ RADIO του Γιώργου Ελευθερούδη, εκπροσώπου του Άντριαν Φερνάντεζ στη χώρα μας, για το λόγο που χάλασε η μεταγραφή του παίκτη στην ΑΕΛ. Αναλυτικά o Γιώργος Ελευθερούδης:

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ήταν εξαιρετική η πρόταση που έκανε η ομάδα, για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Μία ολοκληρωμένη πρόταση, με καλή αμοιβή για 2,5 χρόνια συμβόλαιο.

Και όλα αυτά σε μια μεταγραφική περίοδο όπου οι ομάδες σε διάστημα ελάχιστων ημερών θέλουν να κλείσουν παίκτες. Δηλαδή μιλάμε για μία μεταγραφική περίοδο όπου οι ομάδες θέλουν έτοιμους τους παίκτες και εξαρχής υπήρχε συζήτηση πως εφόσον ο παίκτης έρθει στην Ελλάδα θα περάσει από τα απαραίτητα εργομετρικά κι αν αυτά είναι σε καλό επίπεδο τότε θα υπογράψει.

Τα εργομετρικά του ήταν σε ένα μέτριο επίπεδο. Με βάση αυτές τις μετρήσεις σε συγκεκριμένα θέματα ο παίκτης θα ήταν έτοιμος σε ένα μήνα. Περίπου 45 μέρες. Και υπάρχει αυτή η απόκλιση πάντα μεταξύ των εργομετρικών των ευρωπαϊκών ομάδων και αντίστοιχα αυτών της Νοτίου Αμερικής.

Με δεδομένο λοιπόν το συμβόλαιο που θα υπέγραφε ο παίκτης και με δεδομένο επίσης ότι θα έχανε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα ήταν μια μεταγραφή με ρίσκο. Ειδικά για μία ομάδα που καίγεται στην θέση του επιθετικού.

Έχω φέρει για παράδειγμα και τον Γκαγιέγο στην ΑΕΛ ο οποίος είχε άριστα εργομετρικά και να ξέρετε πως έζησα από την πρώτη στιγμή την αγωνία του προέδρου για τον Φερνάντεζ που τον ήθελε πολύ στην ΑΕΛ.

Δεν υπήρξε καμία άλλη συζήτηση στο οικονομικό. Η ομάδα τον έφερε στην Λάρισα και από την στιγμή που μπήκε σε τόσα έξοδα σε τέτοιους καιρούς για να φέρει έναν παίκτη από την Παραγουάη, προφανώς τον ήθελε!

Το πρόβλημα ήταν τα εργομετρικά και δεν τα περίμενα ούτε εγώ, ούτε ο ποδοσφαιριστής και προφανώς ούτε η ομάδα. Από εκεί και πέρα ο παίκτης έπρεπε να έχει κάνει την προσωπική δουλειά του για να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν.

Οι Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν άλλα στάνταρ στο θέμα των εργομετρικών εξετάσεων. Θα ήταν μία τρομερή επένδυση για την ΑΕΛ. Ένας παίκτης που κλήθηκε στους 28 της Εθνικής Παραγουάης. Αλλά τα εργομετρικά ήταν μέτρια. Πληροφορήθηκα για τις δηλώσεις του και μπορώ να φανταστώ τον λόγο που είπε πως ήταν οικονομικό το θέμα, για να δικαιολογήσει την νέα του μεταγραφή.

Ξέρω το πρόγραμμα της ΑΕΛ και πως χρειαζόταν άμεσα τον φορ και πρέπει να σας αποκαλύψω πως με τον πρόεδρο μιλούσαμε για πάνω από είκοσι μέρες χωρίς να μαθευτεί. Κανείς δεν είχε τέτοια διάθεση για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι χωρίς να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ποτέ δεν έγινε κουβέντα για μείωση συμβολαίου ή μείωση μισθού. Το μόνο που ειπώθηκε ήταν για τα εργομετρικά και πως αν δεν ήταν καλά δεν θα προχωρούσε η μεταγραφή, γιατί η ομάδα τον είχε ανάγκη χθες»!!!