Βαθμολογία

Η ανασκόπηση του 2016 για την ΑΕΛ (β' μέρος) (pics-video)

Συνέχεια στο δεύτερο μέρος της ανασκόπησης στα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ομάδα της ΑΕΛ για τους μήνες από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Η αδειοδότηση της ομάδας, τα νέα αποκτήματα, το τέλος στις σχέσεις με την Ερασιτεχνική, τα φιλικά, οι τελευταίες πινελιές και η μέχρι τώρα αγωνιστική πορεία των "βυσσινί" στο δεύτερο μισό του 2016.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Συνέχεια με Ναζλίδη, Παπαδόπουλο, Αβραάμ, Φάρκας, Κόντορ

Μεταγραφών συνέχεια για την ΑΕΛ καθώς τον μήνα Ιούλιο αποκτήθηκαν οι Θωμάς Ναζλίδης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Αντρέας Αβραάμ, Πάβολ Φάρκας και Οουσού Κόντορ. Αντίθετα για άλλες πολιτείες αναχώρησαν οι Ναγιάρ και Πατσογεώργος.

Αδειοδότηση και επίσημα

Την 7η Ιουλίου ήρθε και επίσημα η πολυπόθητη αδειοδότηση για την ΠΑΕ ΑΕΛ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου με τον διευθυντή των αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Γιώργο Δημητρίου να εισηγείται θετικά για την ΑΕΛ, όπως και για την Κέρκυρα που επίσης ανήλθε στην Super League.

Οριστική συμφωνία για AEL FC ARENA

Στις 20 του μήνα μια ακόμα σημαντική στιγμή για την ΑΕΛ καθώς μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο του κ. Κούγια όσο και του κ. Πηλαδάκη υπεγράφη η συμφωνία χρήσης του γηπέδου από την πλευρά της ΑΕΛ.

Πρώτα φιλικά με Κέρκυρα και Λεβαδειακό

Μέσα στον Ιούλιο η ΑΕΛ έδωσε και τα πρώτα της φιλικά με αντιπάλους την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό, αμφότερα στο AEL FC ARENA με τους «βυσσινί» να γνωρίζουν την ήττα και στα δυο αυτά παιχνίδια με 0-1 από τους Φαίακες και 1-2 από την ομάδα του Ντόστανιτς.

Τέλος στις σχέσεις με την Ερασιτεχνική

Την τελευταία μέρα του μήνα η ΠΑΕ έλαβε απόφαση με την οποία ανακοίνωνε ότι έμπαινε ένα τέλος στις σχέσεις της με την Ερασιτεχνική όπου πολλά στελέχη τους αποτελούν τον «ηγετικό» πυρήνα των Monsters καλώντας όπως ανέφερε στην ανακοίνωση το υγιές και μη ποδηγετούμενο κομμάτι των οργανωμένων να επιστρέψει στο γήπεδο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Λύση συνεργασίας με Βέρτζο, Ζέρη, Ροβίθη και Κοντοχρήστο

Την λύση της συνεργασίας με τους Άγγελο Βέρτζο, Αλέξανδρο Ζέρη και Μανώλη Ροβίθη είχαμε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, ενώ παράλληλα με απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη θα είχαμε τον δανεισμό των Δαμιανάκη, Μανακούσιου, Καπνόπουλου και Γιαννιτσάνη. Τις τελευταίες μέρες του μήνα είχαμε την λύση της συνεργασίας με τον Χρήστο Κοντοχρήστο.

Ντοντό ο εκλεκτός της ΑΕΛ

Στις 12 Αυγούστου η ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Ιλάριο Ντοντό, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τα τέρματα του κόντρα στον Παναθηναϊκό με την φανέλα της Καμπάλα.

Αλλαγή δεδομένων με Κουτσιανικούλη

Στις 19 του μήνα είχαμε αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση του Βασίλη Κουτσιανικούλη. Μπορεί ο Λαρισαίος άσος να ήταν στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα, ωστόσο ύστερα από προσωπική κουβέντα με τον Άγγελο Αναστασιάδη αποφασίστηκε η παραμονή του στο λαρισινό συγκρότημα.

Φιλικών συνέχεια

Αύγουστος χωρίς φιλικά για μια ομάδα είναι σαν καλοκαίρι χωρίς θάλασσα. Έτσι λοιπόν και η ΑΕΛ με την συνέχεια των φιλικών της αναμετρήσεων τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. 1-1 με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA, 0-0 στην Πλατεία κόντρα στον Πανιώνιο και πρώτη φιλική νίκη απέναντι στα Τρίκαλα εκτός έδρας.

Ο ΑΟΤ θα πάρει την ρεβάνς στο ARENA και θα επικρατήσει με το ίδιο σκορ, ενώ ενδιάμεσα νέα ήττα με αντίπαλο την Ξάνθη εντός έδρας με 1-2. Το φιλικό με τα Τρίκαλα που έγινε προπαραμονές Δεκαπενταύγουστου κανονικά θα αποτελούσε το τελευταίο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων απέναντι στην Βέροια.

Μη έναρξη του πρωταθλήματος και νέο φιλικό

Την επομένη της μεγάλης εορτής του Δεκαπενταύγουστου ο Σταύρος Κοντονής με μια πέρα για πέρα απαράδεκτη και αντισυνταγματική απόφαση δήλωσε ότι το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Αυγούστου ούτε το επόμενο 27 και 28 και η έναρξη θα γινόταν τον Σεπτέμβριο και βλέπουμε.

Όλα τα παραπάνω ανάγκασαν την ΑΕΛ, όπως και τις άλλες ομάδες, να κινηθούν προς την αναζήτηση φιλικών και κάπως έτσι οι «βυσσινί» έκλεισαν φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο. Το τελικό αποτέλεσμα 3-3 με τις δυο ομάδες να προσφέρουν σκορ και θέαμα.

Ποτουρίδης και τέλος

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού Γιάννη Ποτουρίδη, ενός παίκτη με παραστάσεις και από Ευρώπη με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τελευταίο φιλικό και στο ....βάθος Ηρακλής

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου η ομάδα της ΑΕΛ έδωσε το τελευταίο της φιλικό με αντίπαλο τον πολύ δυνατό Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σε ένα ματς όπου ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης την ενδεκάδα που θα ήταν η βασική για το πρωτάθλημα. Τελικό αποτέλεσμα 0-0 και την ΑΕΛ να ετοιμάζεται για την πρεμιέρα με τον Ηρακλή.

Έναν Ηρακλή τον οποίο θα αντιμετώπιζε την 3η αγωνιστική ωστόσο η Nova διέταξε την εκκίνηση των αγώνων από την 3η αγωνιστική. Ήταν και αυτό από τα ...ωραία του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Χ»αρακίρι με Ηρακλή, επεισόδιο Κούγια-Ντεγκρά και λύση συμβολαίου

Πρεμιέρα λοιπόν για την ΑΕΛ στο νέο πρωτάθλημα και στις 12 Σεπτεμβρίου υποδέχτηκε τον Ηρακλή με στόχο την θετική εκκίνηση και την νίκη.

Ο Λάζαρος Λάμπρου «παγώνει» το ARENA, η ΑΕΛ φτάνει στην ανατροπή με τον Αντρέα Αβραάμ να σκοράρει δις, όμως η γκάφα του Ματίας Ντεγκρά έδωσε στον Γηραίο το δικαίωμα να φύγει με έναν ανέλπιστο βαθμό από την Λάρισα.

Τα όσα συνέβησαν στην φυσούνα μεταξύ του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και του Αργεντίνου πορτιέρο σίγουρα δυσφημήζουν την λαρισινή ομάδα και ήδη το κλίμα δεν ήταν καλό για τον 32χρονο τερματοφύλακα. Μάλιστα το βράδυ της ίδιας μέρας ο Ντεγκρά και ΑΕΛ έλυσαν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους.

Αγνώριστη στην Κέρκυρα, θρίαμβος με Ολυμπιακό

Η πρώτη κρυάδα για την ΑΕΛ και παράλληλα η πρώτη ήττα δεν άργησαν να έρθουν καθώς μόλις στην δεύτερη αγωνιστική υποχρέωση στις 18 του μήνα οι «βυσσινί» γνώρισαν την ήττα στην Κέρκυρα με 2-0 σε μια απαράδεκτη εμφάνιση με τις πρώτες μουρμούρες για ορισμένους να κάνουν την εμφάνιση τους.

Και όμως μια εβδομάδα αργότερα η ΑΕΛ θα παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο και παρότι απέναντι της είχε τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδος στις 25 του μήνα θα γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της νικώντας με 1-0 τους Πειραιώτες.

«Χρυσός» σκόρερ για τους «βυσσινί» ο Νίκος Γκόλιας στις καθυστερήσεις με την φάση να ξεκινά από δυνατό πλάγιο του Κόντορ και από τις κόντρες ο νεαρός άσος με ωραίο σουτ έγραφε το 1-0 και παράλληλα την πρώτη νίκη της ΑΕΛ απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο.

Έναρξη λειτουργίας του «Vissini Store»

Την ημέρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό είχαμε και την παράλληλη έναρξη λειτουργίας του «Vissini Store» στο AEL FC ARENA σε έναν πολύ ωραίο χώρο τόσο για καφέ, όσο και για προϊόντα της μπουτίκ.

Ανανέωση συμβολαίων σε Καβουσάκη, Ξενοδόχοβ

Την Τρίτη 27 του μήνα η ΑΕΛ ανακοινώνει την ανανέωση των συμβολαίων με τους Ζαχαρία Καβουσάκη και Γεννάδιο Ξενοδόχοβ για άλλα τρία χρόνια.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ισοπαλία στην Λιβαδειά και διακοπή πρωταθλήματος

Πρώτη αναμέτρηση τον μήνα Οκτώβριο για το πρωτάθλημα, την πρώτη μέρα του μήνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία. Η ΑΕΛ βρίσκεται πίσω στο σκορ όμως καταφέρνει να πάρει την ισοπαλία με το παρθενικό τέρμα του Ντοντό στο τελευταίο παιχνίδι πριν την διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Επιστολή διαμαρτυρίας για τις χορηγίες του ΟΠΑΠ

Την 3η Οκτωβρίου η ΑΕΛ κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Super League για τις χορηγίες της ΟΠΑΠ ΑΕ χαρακτηρίζοντας ασήμαντο ποσό τις 90.000 ευρώ που δίνει στις ΠΑΕ.

Άδικη ήττα με ΑΕΚ παρουσία Σκίμπε

Μια πολύ μεγάλη στιγμή έλαβε χώρα την Δευτέρα 17 του Οκτώβρη στο ARENA καθώς την αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός εκλέκτορας μπορεί να μην έφερε γούρι στην ΑΕΛ η οποία ηττήθηκε με 2-1 από την Ένωση όμως η παρουσία του στο γήπεδο αποτέλεσε από μόνο του ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

«Πνίγηκε»στην λίμνη, νίκη-ανάσα με Πανιώνιο

Η πιο τραυματική εμπειρία για την ΑΕΛ ήρθε την Κυριακή 23 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες». Μια ΑΕΛ χωρίς αρχή, μέση και τέλος έγινε έρμαιο στις ορέξεις της εξαιρετικής ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Πετράκης με το τελικό 4-0 να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γιαννιώτες ο Ισπανός Πέδρο Κόντε που πέτυχε χατ-τρικ.

Την επομένη της Επετείου του ιστορικού «ΟΧΙ» η ΑΕΛ έπρεπε να πει ...ναι στις νίκες παρότι απέναντι της βρισκόταν μια ακόμα πολύ καλή ομάδα της Super League ο Πανιώνιος.

Σε μια πολύ καλή και μεστή εμφάνιση από πλευράς ΑΕΛ οι «βυσσινί» επικράτησαν με 2-0 των «κυανέρυθρων» και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα με τα τέρματα να πετυχαίνουν ο Βαρέλα με πέναλτι και ο Ναζλίδης με φάουλ.

Με το ...αριστερό στο κύπελλο

Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου που παράλληλα είναι και μέρα που δολοφονήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Χαράλαμπος Μπλιώνας το 1986 η ΑΕΛ κλήθηκε να αντιμετωπίσει για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδος τον ΠΑΟΚ με την ψυχολογία να είναι καταρρακωμένη. Η ήττα με 2-0 ήρθε ως μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Μπετχαβές

Την επομένη του αγώνα με τον Πανιώνιο όλοι παγώσαμε στο γεγονός ότι ο Νέστορας της αθλητικής δημοσιογραφίας Κώστας Μπετχαβές εισήλθε στο νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Εξυπακούεται ότι οι ευχές όλων για να βγει νικητής από αυτή τη μάχη έδιναν και έπαιρναν.

Τους ...τελείωσε όλους ο Κούγιας

Και ενώ όλα έδειχναν να βρίσκουν την ηρεμία τους και τον δρόμο τους, το πρωί της 31ης Οκτωβρίου όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη της Λάρισας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε και δεν ήταν Πρωταπριλιά.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας απομάκρυνε από τον πάγκο της ομάδας τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη και τους βοηθούς του Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και Απόστολο Τερζή όπως και τους προπονητές της κ-20 Σάκη Αναστασιάδη και κ-15 Γιάννη Βασιλείου. Δεν σταματάμε όμως εδώ καθώς λύθηκε η συνεργασία και με τον τεχνικό διευθυντή Θωμά Κυπαρίσση.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Επιστροφή Σάκη Τσιώλη

Την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου ένας φίλος επιστρέφει στην ομάδα. Ο Σάκης Τσιώλης παρά το επεισοδιακό του διαζύγιο το καλοκαίρι επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του την ΑΕΛ προκειμένου να ηγηθεί της προσπάθειας των «βυσσινί» στην Super League. Βοηθός του Καρδιτσιώτη τεχνικού θα είναι όπως ζήτησε ο ίδιος, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ Θοδωρής Βουτυρίτσας.

Καλό ταξίδι Κώστα Μπετχαβέ

Στις 2 του μήνα η δημοσιογραφική οικογένεια της ΑΕΛ είναι φτωχή καθώς δυστυχώς δεν είναι πλέον ανάμεσα μας ο Κώστας Μπετχαβές.

Ο Νέστορας της αθλητικής λαρισινής δημοσιογραφίας δεν μπόρεσε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή την μέρα εκείνη βυθίζοντας στον πόνο και την θλίψη όλους μας με το athleticlarissa όπως και όλα τα λαρισινά ΜΜΕ να αποχαιρετούμε τον φίλο, συνάδελφο Κώστα.

Βελτιωμένη στο Αγρίνιο αλλά πάλι κάτι έλειπε

Την Κυριακή 6 του μήνα η ΑΕΛ αντιμετώπισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό για την 10η αγωνιστική της Super League στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ΑΕΛ σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας.

Η εικόνα της ΑΕΛ ήταν βελτιωμένη σε σχέση με άλλα παιχνίδια, όμως με ένα τυχερό γκολ οι Αγρινιώτες μπήκαν μπροστά στο σκορ. Οι «βυσσινί» ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ναζλίδη, δέχτηκαν το 2-1 και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρουκάκη για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Επίθεση στο σπίτι του Μπίκα και νέα διακοπή

Στις 9 Νοεμβρίου άγνωστοι επιτέθηκαν με εμπρηστικό μηχανισμό στο εξοχικό σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα στην Χαλκιδική. Μια απαράδεκτη πέρα για πέρα ενέργεια, ενώ με την ενέργεια αυτή μπήκε λουκέτο για δυο εβδομάδες σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Το πρωτάθλημα της Super League στο οποίο συμμετέχει η ΑΕΛ ούτως ή άλλως είχε διακοπή το πρώτο Σαββατοκύριακο λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων, αλλά το ερώτημα που είχε γεννηθεί ήταν αν θα γίνει η 11η αγωνιστική και το ματς με τον ΠΑΟΚ ή θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα από την 12η και το παιχνίδι στην Τρίπολη.

Πρόσκληση της ΠΑΕ ΑΕΛ για συνάντηση των ΠΑΕ στην Λάρισα

Την Πέμπτη 10 του μήνα, η ΠΑΕ ΑΕΛ σε συνεργασία με την ΠΑΕ Βέροια, προχώρησε σε μια πολύ καλή πρωτοβουλία απευθύνοντας πρόσκληση τόσο προς τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ που είναι στην κίνηση των «12» όσο και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ για συνάντηση το Σαββατοκύριακο 12-13/11 στην Λάρισα για θέματα συζήτησης ως προς το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια συνάντηση που τελικώς δεν έγινε ποτέ λόγω πολλών υποχρεώσεων των περισσοτέρων προέδρων των ΠΑΕ.

Προπονήσεις, φιλικό με Απόλλων Λάρισας και …επιστροφή με Αστέρα

Λόγω της διακοπής η ΑΕΛ δεν μπορούσε παρα να κάνει προπονήσεις, ενώ στις 19 του μήνα έδωσε φιλικό με αντίπαλο τον Απόλλων Λάρισας στο AEL FC ARENA προκειμένου να δοκιμαστούν πράγματα από τον Σάκη Τσιώλη. Η ΑΕΛ επικράτησε με 3-2 της ομάδας του Σάκη Θεοδοσιάδη με τον Σάκη Τσιώλη να βγάζει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Ύποπτο χειραγώγησης το ΠΑΟΚ – ΑΕΛ και ζήτημα αποκλεισμού από το Στοίχημα

Την Δευτέρα 21/11 η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη προχώρησε σε αποκάλυψη κατά την οποία ο αγώνας κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΛ ήταν ύποπτος προς χειραγώγηση σύμφωνα με χαρτί που εστάλη από την UEFA.

Όπως αναφερόταν στο έγγραφο αυτό, βάσει λεγομένων του κ. Θωμαΐδη ο στοιχηματισμός είχε να κάνει στο στοιχηματικό γεγονός over 2.5 τέρματα, δηλαδή να σημειωθούν συνολικά στο παιχνίδι από τρία γκολ και πάνω.

Μετά την αποκάλυψη αυτή η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε από τον ΟΠΑΠ να μην συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες της στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ όπερ και εγένετο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα ματς η ΑΕΛ δεν συμμετείχε στο ελληνικό στοιχηματικό κουπόνι.

Μάλιστα, ενώ το παιχνίδι με τον Αστέρα που ακολουθούσε είχε συμπεριληφθεί κανονικά στο κουπόνι, εν τούτοις από την ημέρα που η ΑΕΛ ζήτησε την μη συμμετοχή της αυτόματα έγινε κλειδωμένο, ή φραγμένο όπως λέγεται στοιχηματικά.

Ισοπαλία στην Τρίπολη και ανακοινώσεις επι ανακοινώσεων

Το Σάββατο 26 του μήνα η ΑΕΛ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην Αρκαδία τον Αστέρα Τρίπολης και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 1-1.

Σε ένα ματς υπο δυνατή και συνεχή βροχή η άδικη αποβολή του Γιοβάνοβιτς και το πέναλτι-εφεύρεση με το οποίο οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ έφερε και την αντίδραση της ΠΑΕ που προέβη σε ανακοίνωση την ώρα της αναμέτρησης με αιχμές για την αρκαδική ομάδα και τον ιδιοκτήτη του Γιώργο Μποροβήλο. Τελικώς η ομάδα του Τσιώλη έφτασε στο 1-1 αποσπώντας έναν υπερπολύτιμο βαθμό και ενώ ο Ξενοδόχοβ είχε σώσει νωρίτερα τους «βυσσινί» από το 2-0.

Η πελοποννησιακή ΠΑΕ απάντησε στην ανακοίνωση της λαρισινής ΠΑΕ η οποία με την σειρά της ανταπάντησε και κάπως έτσι έγινε ένα γαϊτανάκι ανακοινώσεων μεταξύ των διοικούντων των δυο ομάδων.

Νίκη με Πανελευσινιακό και όλα για όλα στα Τρίκαλα

Την τελευταία μέρα του μήνα η ΑΕΛ είχε την δεύτερη αγωνιστική της υποχρέωση στο θεσμό του κυπέλλου απέναντι στον Πανελευσινιακό στο ARENA με την νίκη να πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη.

Η ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 της ομάδας της Δυτικής Αττικής η οποία πέρα από το γκολ δεν έκανε καν προσπάθεια απειλής και αγωνίστηκε στην Λάρισα με σκοπό να μην δεχτεί πολλά γκολ.

Από την άλλη η ΑΕΛ πήρε την νίκη και πλέον όλα θα κρίνονταν στα μέσα Δεκεμβρίου στα Τρίκαλα απέναντι στον ΑΟΤ εκεί όπου μόνο η νίκη θα έδινε στους «βυσσινί» την πρόκριση.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ήττες με Ατρόμητο, Ξάνθη και σκληρή γλώσσα από Κούγια

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου δεν μπήκε καλά για την ΑΕΛ η οποία στις 4/12 γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Ατρόμητο, ενώ το Σάββατο 10 του μήνα ηττήθηκε στα Πηγάδια από την Ξάνθη με 1-0.

Αυτές οι δυο ήττες έβαλαν σε περιπέτειες την ΑΕΛ και ενώ ακολουθούσαν δυο πολύ κρίσιμα για την συνέχεια παιχνίδια μέχρι το τέλος του χρόνου με Τρίκαλα για το κύπελλο και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα στα Πηγάδια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας κάλεσε τους παίκτες στο ξενοδοχείο πριν την επιστροφή στην θεσσαλική πρωτεύουσα και τους μίλησε με σκληρή γλώσσα και άφησε υπονοούμενα για ορισμένους παίκτες. Τους συνέστησε την προσοχή και τους ανέφερε το ότι η ΑΕΛ πρέπει να πάρει την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου και την νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αποκλεισμός στα Τρίκαλα, κουλούρια με Παναθηναϊκό

Στις 14 του μήνα η ΑΕΛ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα Τρίκαλα την ομώνυμη ομάδα με στόχο την νίκη που θα της έδινε και την πρόκριση για την φάση των «16» του κυπέλλου.

Η ομάδα του Τσιώλη αγωνίστηκε επιθετικά στην αναμέτρηση έψαξε το γκολ, έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες με τους Μαρουκάκη, Ντέλετιτς και στο τέλος, ενώ είχε βγει μπροστά για να ψάξει το 0-1, δέχτηκε το 1-0 από τον Γιαννιτσάνη που αγωνίζεται ως δανεικός στην ομάδα του ΑΟΤ από την ΑΕΛ.

Ο αποκλεισμός ως είναι φυσικό στεναχώρησε άπαντες, ωστόσο χρόνος για δάκρυα δεν υπήρχε καθώς ακολουθούσε η πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Παρότι τα δεδομένα δεν … έδειχναν ΑΕΛ εν τούτοις οι «βυσσινί» παρουσίασαν απέναντι στον Παναθηναϊκό το καλό τους πρόσωπο ωστόσο αυτό δεν μπόρεσε να επιβραβευτεί και με την νίκη την οποία δικαιούτω η ομάδα του Τσιώλη, απέναντι στο «τριφύλλι» το οποίο έκανε μακράν την χειρότερη του εμφάνιση επι ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη.

Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας

Αυτό πάντως που πρέπει να μείνει από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό είναι η αξιέπαινη κίνηση της ΠΑΕ ΑΕΛ να αναγράφεται στις φανέλες του αγώνα το εξής μήνυμα: «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας». Μπορεί η Super League να ήταν ανένδοτη όμως τελικώς η ΑΕΛ μπόρεσε να περάσει μέσω του ματς αυτό το κοινωνικό μήνυμα.

Έναρξη μεταγραφών με Μασαλέσα

Την επομένη του ματς με τον Παναθηναϊκό (19/12) η ΑΕΛ προχώρησε στην πρώτη της χειμερινή μεταγραφή με την απόκτηση του Λενολογκόλο Μασαλέσα.

Συνέχεια με Γκαγιέγο, Θεοδωρόπουλο, Τικίτο, Ικάουνιεκς

Στις πέντε έφτασαν οι μεταγραφές της ΑΕΛ μέχρι την δύση του 2016 καθώς κάτοικοι Λάρισας έγιναν οι Πάμπλο Γκαγιέγο, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Στίβεν Τικό ή Τικίτο και Γιάνις Ικάουνιεκς.

«Χάλασε» του Φερνάντες, παρελθόν ο Μαρουκάκης

Την Τετάρτη 28/12 είχαμε την μη τελικά μεταγραφή του Άντριαν Φερνάντες καθώς σύμφωνα με την ΠΑΕ δεν θα μπορούσε ο παίκτης να βοηθήσει άμεσα παρότι πρόκειται για εξαιρετικό όπως τονίζεται ποδοσφαιριστή.

Τέλος την τελευταία μέρα του χρόνου είχαμε την λύση της συνεργασίας με τον Ματθαίο Μαρουκάκη ο οποίος μετά από 1.5 χρόνο αποτέλεσε παρελθόν από την ΑΕΛ, έχοντας να θυμάται τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στην Super League.

Και κάπου εδώ το αφιέρωμα του athleticlarissa.gr στα γενόμενα της ΑΕΛ το 2016 τελειώνει. Ήδη διανύουμε τις πρώτες ώρες του 2017 με την ευχή και την ελπίδα να είναι πάνω από όλα καλύτερο για όλους σε όλους τους τομείς και στην ομάδα της ΑΕΛ επιτυχίες πολλές στο νέο έτος.

Και μακάρι του χρόνου, πρώτα ο Θεός, τέτοια εποχή να είμαστε καλά και να είμαστε εδώ για την ανασκόπηση του 2017.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ