Βαθμολογία

Η ανασκόπηση του 2016 για την ΑΕΛ (α' μέρος) (pics-video)

Λίγες μόνο ώρες απέμειναν μέχρι να μας αποχαιρετήσει το 2016.

Μια χρονιά φεύγει και μια νέα έρχεται με την ευχή και την ελπίδα να είναι πολύ καλύτερη από την περσινή για όλες και για όλους σε όλους τους τομείς.

Το 2016 το οποίο θα αποτελεί παρελθόν σε λίγες ώρες αποτέλεσε μια χρονιά σημαδιακή για την ΑΕΛ η οποία τον Μάιο πανηγύρισε την άνοδο της στην Super League μετά από την σεζόν 2010-2011 και τον οδυνηρό μεν πλην δίκαιο δε υποβιβασμό της τότε στην Football League.

Οι "βυσσινί" πέρασαν ουκ ολίγες περιπέτειες τα χρόνια που βολόδερναν σε Β και Γ Εθνική, όμως το 2016 η δικαίωση ήρθε για αυτούς με την άνοδο στην Super League. Εκεί όπου η ΑΕΛ δεν έχει δείξει το πρόσωπο που πρέπει και το τέλος της χρονιάς την βρίσκει στην 14η θέση με 10 βαθμούς.

Το athleticlarissa κάνει μια μίνι ανασκόπηση στη χρονιά που μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες προτάσσοντας τα σημαντικότερα γεγονότα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Θετικό ξεκίνημα στο νέο έτος

Με τον Πανσερραϊκό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΛ η οποία επικράτησε με 2-0 στην έδρα των Σερραίων για την 14η αγωνιστική, ενώ με το ίδιο σκορ και η νίκη της κόντρα στην Ζάκυνθο στο AEL FC ARENA ανήμερα του Αγίου Αντωνίου για την 15η αγωνιστική. Θα ακολουθήσει η λευκή ισοπαλία στα Χανιά με την τοπική ομάδα στις 23 του μήνα με το τελευταίο παιχνίδι να είναι κόντρα στον Αχαρναϊκό στην Λάρισα με νίκη 2-0 την Παρασκευή 29 για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Αποκλεισμός στο κύπελλο

Η ΑΕΛ είχε και το κύπελλο όπου η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με τον Αστέρα Τρίπολης όπου η ΑΕΛ γνώρισε μοιραία τον αποκλεισμό με δυο ήττες με τους Αρκάδες αμφότερες με 3-0 που έφερε και την ομάδα πλέον απόλυτα αφοσιωμένη στο πρωτάθλημα και τον στόχο της ανόδου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ήττες με Λαμία και Παναιγιάλειο

Όσο καλά ξεκίνησε ο Ιανουάριος για την ΑΕΛ, τόσο άσχημα ξεκίνησε ο δεύτερος μήνας του έτους με την ΑΕΛ να ηττάται στην Λαμία με 1-0 στην στερεοελλαδίτικη πόλη, ενώ ακολούθησε ακόμα μια ήττα την 20η αγωνιστική στο ARENA από τον Παναιγιάλειο με 1-2 που έφερε προβληματισμό στην ομάδα αναφορικά με την άνοδο, αλλά και το διαζύγιο με τον Ράτκο Ντόστανιτς.

Ενδιάμεσα των δυο ηττών μεσολάβησε η εύκολη νίκη στην Ελευσίνα με 2-0 και το ξεκούραστο τρίποντο με τον Εργοτέλη που είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Σάκης Τσιώλης ο εκλεκτός

Το διαζύγιο με τον Ράτκο Ντόστανιτς ήρθε την επομένη (22/2) της ήττας από τον Παναιγιάλειο, ενώ στις 23 η ΑΕΛ ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Σάκη Τσιώλη για τον μεγάλο στόχο της ανόδου.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Νίκη στο ντέρμπι, ξεκούραστα με Ολυμπιακό Βόλου

Στις 5 Μαρτίου η ΑΕΛ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης και κάπως έτσι ο τρίτος μήνας του έτους μπήκε δυναμικά για τους "βυσσινί".

Παράλληλα με το ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη η ΑΕΛ επικράτησε με 1-0 της ομάδας της Ριζούπολης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπόγιοβιτς σε ένα παιχνίδι το οποίο οι Αθηναίοι αμφισβήτησαν έντονα την διαιτησία του Φωτιάδη. Με την νίκη αυτή η ΑΕΛ πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα για την άνοδο, αφήνοντας παράλληλα αρκετά πίσω την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

">http://

Θα ακολουθήσει το ξεκούραστο τρίποντο με τον Ολυμπιακό Βόλου και η ΑΕΛ ετοιμάζεται για την τελική εντεκάδα αγώνων για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

"Φτωχές" μεν υπερπολύτιμες δε νίκες με Κισσαμικό, Αγροτικό

Στα δυο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας της άνοιξης η ΑΕΛ πέτυχε ακόμα δυο νίκες με το μικρότερο δυνατό σκορ 1-0. Αρχικά στις 20 Μαρτίου απέναντι στον Κισσαμικό στο ARENA και έξι μέρες αργότερα στον Εύοσμο με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Εντός έδρας νίκες με Καλλιθέα και Παναχαϊκή

Με δυο εντός έδρας νίκες ξεκίνησε ο Απρίλιος για την ΑΕΛ οι οποίες μπορεί να ήταν δύσκολες και μάλιστα στην μια ο αντίπαλος να έπαιζε με 9 παίκτες ωστόσο το μείζον ζήτημα την δεδομένη χρονική στιγμή ήταν οι βαθμοί.

Κάπως έτσι στις 2 του μήνα, παρά το γεγονός ότι η Καλλιθέα έπαιζε με 9 παίκτες και ήταν καλύτερη της ΑΕΛ δεν στεναχώρησε κανέναν καθώς στο τέλος η ΑΕΛ είχε νικήσει με 1-0 την αξιόμαχη αθηναϊκή ομάδα που χειροκροτήθηκε στο ARENA. Θα ακολουθήσει στις 10/4 η νίκη με το ίδιο σκορ απέναντι στην Παναχαϊκή εντός με τους "βυσσινί" να ετοιμάζονται για την μάχη της Κέρκυρας.

Κουλούρια στην Κέρκυρα, τριάρα με Αναγέννηση

Στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης Απριλίου με αντίπαλο την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων για την 28η αγωνιστική το ζητούμενο ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα έφερνε ακόμα πιο κοντά την Super League. Το τελικό 0-0 έστειλε ακόμα πιο κοντά την ομάδα του Τσιώλη προς την άνοδο αρκεί να ήταν σοβαρή στην συνέχεια και να έπαιρνε τους απαραίτητους βαθμούς για την μαθηματική εξασφάλιση της επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία.

">http://

Στις 23 του μήνα στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής η αναμέτρηση απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας στο AEL FC ARENA έφερε την νίκη με 3-0 και την ΑΕΛ μόλις δυο νίκες στα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια για την μεγάλη επιστροφή.

Αγνώριστη στα Τρίκαλα

Στις 27 του μήνα ανήμερα Μεγάλη Τετάρτη και τις ημέρες των Αγίων Παθών Του Κυρίου η ΑΕΛ πέρασε τα δικά της πάθη στα Τρίκαλα γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 από την ομάδα του ΑΟΤ. Οι "βυσσινί" δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στην έδρα των Τρικαλινών και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι η ψυχραιμία και για την ΑΕΛ αυτή υπήρχε μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

ΜΑΙΟΣ

Νίκη με Πανσερραϊκό, άνοδος στην Ζάκυνθο

Στις 7 Μαΐου η ΑΕΛ υποδέχτηκε τον Πανσερραϊκό με μόνο στόχο την νίκη την οποία πήρε με σκορ 1-0 με τέρμα του Κουτσιανικούλη και το μυαλό όλων ήταν στην επόμενη αναμέτρηση με την Ζάκυνθο στο νησί του Ιονίου όπου με νίκη η ΑΕΛ θα έκανε φιέστα με τα Χανιά.

Πράγματι την Δευτέρα 16 του μήνα οι "βυσσινί" επικράτησαν στο Ιόνιο της Ζακύνθου με 1-0 και σφράγισαν και μαθηματικά την επάνοδο τους στα σαλόνια της Super League σε μια χρονιά δικαίωση για την ΑΕΛ. Χρυσός σκόρερ ο Νίκο Βαρέλα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και πλέον ο στόχος ήταν δυο νίκες στα δυο τελευταία ματς προκειμένου να έρθει και ο τίτλος του πρωταθλητή.

">http://

">http://

Φιέστα με Χανιά, πρωτάθλημα στο Μενίδι

Η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει. Το κατάμεστο AEL FC ARENA περίμενε καρτερικά να υποδεχτεί τους παίκτες της ΑΕΛ στο τελευταίο παιχνίδι στην Λάρισα κόντρα στα Χανιά και στην φιέστα για την επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Στις 22 Μαΐου στο ARENA δεν έπεφτε καρφίτσα και η ομάδα του Τσιώλη πήρε εύκολα και την νίκη με 3-0. Νίκο Βαρέλα, Δημήτρης Καπός και Μπάρι Πάτο τα τέρματα των "βυσσινί" σε μια μέρα που δεν θα ξεχαστεί από κανέναν και με τα πανηγύρια να δίνουν και να παίρνουν.

">http://

">http://

Ο πάντα σοβαρός και σεμνός Σάκης Τσιώλης έλεγε και ξαναέλεγε ότι για την ΑΕΛ το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και μια ομάδα σαν την ΑΕΛ, οφείλει να επιστρέψει ως πρωταθλήτρια στην Α' Εθνική. Η άνοδος είχε έρθει, το πρωτάθλημα όχι ακόμα. Έπρεπε να υπάρξει ακόμα μια νίκη αυτή τη φορά στο Μενίδι με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό. Πράγματι η ΑΕΛ στις 29 του μήνα επικράτησε των Αθηναίων με 2-1 και επέστρεψε στην Α' Εθνική ως πρωταθλήτρια.

Πλέον αυτό που έκαιγε την ΑΕΛ για την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία ήταν το θέμα αδειοδότηση το οποίο θα κρινόταν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Λύση συνεργασίας με Σάκη Τσιώλη, ανακοίνωση Αναστασιάδη

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση μπήκε ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας για την ΑΕΛ καθώς στις 2 Ιουνίου επήλθε διαζύγιο με τον Σάκη Τσιώλη λόγω διαφοράς φιλοσοφίας όπως αναφερόταν στην υπογεγραμμένη και από τις δυο πλευρές ανακοίνωση.

Στις 6 του μήνα η ΑΕΛ ανακοινώνει την πρόσληψη του έμπειρου Άγγελου Αναστασιάδη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας μαζί με τους κ.κ. Δημητρακόπουλο και Τερζή ως γυμναστή και προπονητή τερματοφυλάκων αντίστοιχα.

Τα διαρκείας της νέας σεζόν

Στα μέσα του μήνα (14/6) η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει και τα εισιτήρια διαρκείας για την νέα σεζόν και τις τιμές αυτών.

Επτά αφίξεις και μια αποχώρηση

Για τον μήνα Ιούνιο έγιναν και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις από την ΑΕΛ, ενώ υπήρξε και μια αποχώρηση. Κάτοικοι Λάρισας έγιναν οι Τσίμο Ναβάρο, Άντονι Φατιόν, Νίκος Γκόλιας, Κώστας Γεωργακόπουλος, Κώστας Μακρής, Ματίας Ντεγκρά και Μίλος Ντέλετιτς, ενώ αποχώρησε ο Ουσμάν Μπάρι Πάτο.

Πέντε προσθήκες για τα τμήματα υποδομής

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΛ προχώρησε και σε πέντε προσθήκες για τα τμήματα υποδομής τους Θανάση και Γιάννη Κυρίτση, Άγγελο Αναγνώστη, Χρήστο Καλούση και Νίκο Κατσαρό.

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος του αφιερώματος στην ανασκόπηση της ΑΕΛ. Θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με τα σημαντικότερα γεγονότα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ