Βαθμολογία

Τσιώλης: «Δεν νοοείται ΑΕΛ χωρίς κόσμο»

Στο ΑΕΛ Radio και την εκπομπή «Ο σκόρερ» με τον Λάζαρο Παπαδούλη «φιλοξενήθηκε» ο προπονητής της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ο οποίος για πρώτη φορά τοποθετείται δημόσια από όταν επέστρεψε στην ομάδα.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΛ, στο ότι πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το α και το ω είναι οι τακτικές και τα συστήματα, ενώ σχολίασε και τις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις των "βυσσινί".

Ερωτηθείς και για την δήλωση του ότι εμείς θα αναγκάσουμε τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο απάντησε χαρακτηριστικά «Δεν νοοείται ΑΕΛ χωρίς κόσμο», ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί ενόψει της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του προπονητή της ΑΕΛ:

Για την μέχρι τώρα πορεία όσο είναι στο τιμόνι της ΑΕΛ και αν τα παιδιά έχουν αφομοιώσει πράγματα είπε:

«Σίγουρα όπως λέω και στα παιδιά, πρώτα να έχετε εμπιστοσύνη στην ομάδα και μετά στον εαυτό σας. Είμαι ευχαριστημένος και με το παραπάνω, ειδικά αν δείτε στα τελευταία παιχνίδια την βελτίωση που είχαμε. Πχ ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη φάση στο 62' ή στα Πηγάδια μας έλεγαν εκεί οι άνθρωποι ότι η Ξάνθη είχε πολλά παιχνίδια να κάνει μόλις δυο τελικές».

Για το γεγονός ότι πλέον στο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να είναι οι ίδιοι παίκτες για πολλά χρόνια όπως παλιά ανέφερε:

«Πλέον στο ποδόσφαιρο το α και το ω είναι τα συστήματα και η τακτική. Εκείνα τα χρόνια είμασταν οι ίδιοι παίκτες για πολλά χρόνια για αυτό και φτάσαμε ψηλά στην κορυφή. Μπορούσαμε να βρεθούμε με κλειστά μάτια κάτι το οποίο έλεγε και ο Γιάτσεκ Γκμοχ. Πλέον είναι αδύνατον να είναι στην ομάδα παίκτες για πολλά χρόνια, όταν δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούμε να τους έχουμε για μια σεζόν. Προσωπικά όπως έχω πει πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στην κ-20 και να βγάλουμε ότι καλύτερο και από εκεί».

Για το γεγονός ότι παρακολουθεί τα τμήματα υποδομής και αν υπάρχει υλικό δήλωσε:

«Βεβαίως υπάρχει, αλλά θέλει δουλειά, υπομονή και πειθαρχία από τα παιδιά αυτά γιατί πρέπει να τα εμφυσήσεις στην τακτική και την πίεση μιας μεγάλης ομάδας και έτσι χρειάζονται όλα τα παραπάνω για να φτάσεις στην κορυφή».

Για τις μέχρι τώρα μεταγραφές ανέφερε:

«Είχαμε κάνει εδώ και 1 με 1,5 τις κινήσεις μας προκειμένου να έχουμε τους παίκτες που θέλουμε. Το πιο σημαντικό και είμαι χαρούμενος για αυτό είναι ότι πέρα από καλοί παίκτες, είναι και καλά παιδιά και αμέσως "κόλλησαν" με την ομάδα. Το θέμα είναι να έχουμε και τις κάρτες τους όσο γίνεται πιο γρήγορα και αν προλάβουμε και το ματς με την Βέροια που είναι πολύ σημαντικό τότε ακόμα καλύτερα. Ένα παιχνίδι με την Βέροια πολύ σημαντικό, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, να κερδίσουμε και να κάνουμε βήμα προς τα πάνω».

Σε ερώτηση σχετικά με την δήλωση που είχε κάνει ότι θα αναγκαστεί ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο με την εικόνα της ομάδας είπε:

«Είδαμε όλοι ένα δείγμα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το πως βοηθούσε ο κόσμος την ΑΕΛ. Δεν νοοείται ΑΕΛ χωρίς κόσμο, δεν γίνεται. Η ΑΕΛ είναι ιδέα, είναι πολιτιστικό γεγονός για την πόλη και εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο».

Σχετικά με τον Κιταμπαλά δήλωσε:

«Αύριο θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή αυτή, εμείς ψάχνουμε έναν κεντρικό επιθετικό και στο οικογενειακό δίτερμα με την κ-20 θα δούμε κατα πόσο μπορεί να μας βοηθήσει».

Τέλος δεν παρέλειψε να στείλει και τις ευχές του για την νέα χρονιά:

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά με υγεία»

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ