Βαθμολογία

Χρήστος Μηλιώνης: «Η ζωή μου όλη είναι το μπάσκετ»

Ο Χρήστος Μηλιώνης είναι ιδιοκτήτης του πολύ γνωστού café στη Γιάννουλη Λάρισας «Selfie», ενώ παράλληλα αγωνίζεται και στον Ερμή Αγιάς και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Τον συναντήσαμε στον πολύ όμορφο χώρο του «Selfie» και πρόθημα μας μίλησε για πολλά και ενδιαφέρονται πράγματα.

Τα πρώτα του βήματα…

«Αγωνίστηκα στην ομάδα της Γιάννουλης που ιδρύθηκε το 1992 και η ονομασία της ομάδας ήταν Κένταυρος Γιάννουλης με προπονητή τον κ. Σάββα Αραπατσάνη. Ήμουν σε ηλικία 12 ετών και έπαιζα παράλληλα και στις τρεις ομάδες (παίδων – εφήβων – ανδρών). Μέχρι το 1996 – 1997 έμεινα εκεί, πήγα για μια χρονιά στον Περσέα όπου έπαιζε στο α1 τοπικό, τα πήγα πολύ καλά και πήρα μεταγραφή στην ΕΑΛ, όπου ήμουν βασικός και πανηγύρισα την άνοδο στην Β’ Εθνική. Έμεινα εκεί από το 1998 – 2003 όπου έφυγα μετά φαντάρος.

Από το 2004 – 2006 πήγα στην ΑΕΛ όπου ήταν στην Γ’ Εθνική με προπονητή τον κ. Γρηγόρη Γιασάρη. Η ομάδα έκανε συγχώνευση με τον ΓΣΛ και ανέβηκε στην Α1 και στη συνέχεια έμεινα ελεύθερος και πήγα στον Αμπελώνα (2006 – 2011). Ήταν α1 τοπικό όμως πανηγυρίσαμε το 2010 – 2011 την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Το 2011 η ομάδα διαλύθηκε αφού έπεσε στο τοπικό πρωτάθλημα και έπαιξα το 2011 – 2012 στον Φοίβο Γιάννουλης και εκεί πανηγυρίσαμε την άνοδο στην α1 κατηγορία.

Το 2012 – 2013 έπαιξα στον Αστέρα Λάρισας όπου ήταν ομάδα Γ’ Εθνικής, την επόμενη χρονιά έπαιξα στην ΑΕΛ και πανηγυρίσαμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική και το 2014 – 2015 πετύχαμε και άλλη άνοδο στην Β’ Εθνική. Από πέρυσι είμαι στον Ερμή Αγιάς που καταφέραμε να βγάλουμε την ομάδα στη Β’ Εθνική και η ομάδα είναι τώρα στην 3η θέση».

-Τι ήταν εκείνο που σε κέντρισε το ενδιαφέρον να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

«Ξεκίνησα από το ποδόσφαιρο το 1989 – 1992 όπου αγωνίστηκα στην ομάδα της Γιάννουλης, όμως όταν δημιουργήθηκε η ομάδα στο μπάσκετ το διάλεξα γιατί με συνάρπαζε περισσότερο. Παρόλο που μερικοί πίστευαν πως στο ποδόσφαιρο θα έκανα καλύτερη καριέρα. Πιστεύω πως το μπάσκετ είναι πιο ευγενές και καθαρό άθλημα».

-Πιστεύεις πως θα μπορούσες να παίξεις σε ακόμη υψηλότεροι επίπεδο;

«Πάντα πίστευα στον εαυτό μου και στις δυνατότητές μου αλλά δυστυχώς δεν έτυχε να κάνω καριέρα σε ανώτατο επίπεδο».

-Αφιερώνεις τώρα χρόνο στις προπονήσεις;

«Αφιέρωνα και αφιερώνω πολύ χρόνο στο μπάσκετ γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και αφού μου το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις συνεχίζω να το κάνω».

-Τι είναι αυτό που έχεις πάρει από τον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια;

«Δεν είναι η δόξα ούτε τα χρήματα αλλά η αναγνωρισιμότητα που δεν θα είχα αν δεν ασχολούμουν με αυτό. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι η καλοί φίλοι που έκανα και με έχουν βοηθήσει πολύ στα επαγγελματικά μου. Θεωρώ πως μέσα από τον αθλητισμό έχω κερδίσει μόνο φίλους».

-Παρακολουθείς το ποδόσφαιρο στην πόλη μας;

«Η ΑΕΛ είναι η ομάδα της πόλης μας και την υποστηρίζω τρελά. Θα μπορούσε όμως να είχε καλύτερη παρουσία και ο κόσμος να την είχε αγκαλιάσει περισσότερο. Χαίρομαι που δικά μας παιδιά έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους και εύχομαι η ΑΕΛ να πάει καλά για το λαρισινό ποδόσφαιρο. Επίσης θέλω να ευχηθώ και στον Απόλλωνα Λάρισας να αλλάξει κατηγορία γιατί γίνεται πολύ καλή δουλειά, πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που επενδύουν στον αθλητισμό γιατί δίνουν τον χρόνο τους, αρκεί τα χρήματά τους να πιάνουν και τόπο. Παρακολουθώ όμως και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μου αρέσει πολύ η Μπαρτσελόνα. Θέλω να πω και δύο λόγια και για την ομάδα μου εδώ της Γιάννουλης. Η Δήμητρα κάνει εδώ και δύο χρόνια πολύ σοβαρή προσπάθεια, έχει υγιή διοίκηση και πολύ καλό προπονητή τον κ. Βασίλη Μπακογιάννη ο οποίος είναι και παιδαγωγός. Όπως και όλοι οι άλλοι προπονητές που δουλεύουν στις ακαδημίες. Η μεγάλη ομάδα έχει ένα κράμα έμπειρων παικτών με καλούς χαρακτήρες καθώς και νέα παιδιά που έχουν πολύ καλή παρουσία. Όλο αυτό το δείχνει και η βαθμολογική της θέση. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνει η ομάδα και να χαιρόμαστε».

-Κάνε μας μια ευχή…

«Σαν χώρα διάγουμε μία από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία μας, με την οικονομική κρίση που μας έχει πλήξει. Εύχομαι σε όλο το κόσμο το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία και όλες τις αντιξοότητες να τις αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και να προσπαθούμε όσο μπορούμε να χαμογελάμε».

Την γνώμη σου για το athleticlarissa

«Είναι το πιο επιτυχημένο σάιτ για το νομό μας γιατί καλύπτει όλα τα δρώμενα για τη Λάρισα και όχι μόνο. Πολλά συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε, σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και να γίνετε και το πιο επιτυχημένο σάιτ στην Ελλάδα και το εξωτερικό».