Βαθμολογία

Κοιτάει την επόμενη μέρα...

Πάθος, δύναμη, συνοχή, «κοντινές γραμμές», «κλειστοί διάδρομοι» και πολλά «τρεξίματα». Με μια δοκιμασμένη «συνταγή» η ΑΕΛ παρατάχθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής στο AEL FC ARENA, και λίγο έλειψε να επαναλάβει τον «άθλο» επί του Ολυμπιακού και με τον Παναθηναϊκό.

Αν κάνει κάποιος τις συγκρίσεις άλλωστε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια, πιθανόν να παρατηρήσει πως οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες.Το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ στις καθυστερήσεις, το οποίο μπορεί εν τέλει να μην ήρθε ποτέ, όμως οι «βυσσινί» εξασφάλισαν έναν πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια. Η ΑΕΛ παρουσίασε το ίδιο αγωνιστικό πλάνο, μπήκε δυναμικά στις μονομαχίες, με πρώτο μέλημά της φυσικά το «μηδέν» στα μετόπισθεν και εν συνεχεία έκανε τη δική της επίθεση για να πάρει το τρίποντο.

Όπως είχε πράξει με τους «ερυθρόλευκους», η ΑΕΛ έκανε ουσιαστικά το δεύτερο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα, όπου η άμυνα της αντιμετώπισε λίγα, έως ελάχιστα προβλήματα. Με τον Γκόλια να έχει «εξαφανίσει» έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της Ελλάδας, τον Μάρκους Μπέργκ. Με τους Μονιάκη και Ρέντζα να αποτελούν «παίκτες-κλειδιά» - όπως τους χαρακτήρισε αργότερα σε δηλώσεις του και ο Σάκης Τσιώλης- και να μην αφήνουν περιθώρια στο «τριφύλλι» να απειλήσει την εστία του Καβουσάκη, η ΑΕΛ πήρε το σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Το αποτέλεσμα ήρθε, το πλάνο του Τσιώλη απέδωσε σε μεγάλο βαθμό και πλέον η ΑΕΛ κοιτάει την επόμενη μέρα, αλλά και να εκμεταλλευτεί ότι μπορεί από την αγωνιστική διακοπή, μαζί με τις προσθήκες που θα πραγματοποιήσει...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ