Βαθμολογία

Ξενοδόχοβ: «Μιλήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να το πάρουμε»

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Γενάδιος Ξενοδόχοβ μίλησε στο SDNA για την ισοπαλία των «βυσσινί» με τον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αδικείται η ομάδα του από το βαθμό που πήρε.

 «Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους άλλους “μεγάλους”».

“Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό, ξέρεις με τι ομάδα έχεις να κάνεις. Εμείς βέβαια δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους άλλους “μεγάλους” του πρωταθλήματος. Και η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Θέλω να πω όμως ότι δεν διαλέγουμε παιχνίδια. Όπως παίζουμε με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, έτσι αγωνιζόμαστε κάθε Κυριακή από πλευράς διάθεσης. Απλώς κάποιες φορές μπορεί να μη μας βγαίνουν τα παιχνίδια και να μην είμαστε στην κατάσταση που πρέπει”, ανέφερε αρχικά στο SDNA ο 28χρονος γκολκίπερ και πρόσθεσε:

“Πήραμε τον ένα βαθμό, αλλά θεωρώ ότι μπορούσαμε να πάρουμε και τους τρεις. Εμείς έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά όπως εξελίχθηκε το ματς και η ισοπαλία είναι καλή".

«Μιλήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να το πάρουμε»

Η εικόνα των παικτών της ΑΕΛ ήταν σαν... να μην υπάρχει αύριο, με τον Ξενοδόχοφ να εξηγεί πως: “Μιλήσαμε πριν το παιχνίδι και είπαμε ότι πρέπει να το πάρουμε. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Ο κάθε παίκτης της ΑΕΛ ξέρει που βρίσκεται, δεν χρειάζεται να του πει κανείς ότι οφείλει να μπει μέσα για να κερδίσει”, σημείωσε με αφορμή και την πρόσφατη ομιλία του Αλέξη Κούγια που είδε το φως της δημοσιότητας, σημειώνοντας όμως πως:

“Σίγουρα έπαιξε κι αυτή τον ρόλο της όμως για να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές όμως θεωρώ πως είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι για το πού βρισκόμαστε. Η ΑΕΛ είναι ομάδα που θα πρέπει κάθε αγωνιστική να παίρνει βαθμό ή βαθμούς, δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη ήττα για μας...”.

«Καμία ομάδα στο πρωτάθλημα δεν είναι σούπερ»

Σχετικά με τη βαθμολογική θέση της ΑΕΛ, αλλά και τις εντυπώσεις του από τις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ο γκολκίπερ των “βυσσινί” τονίζει ότι: “Σε ό,τι αφορά την ομάδα μας, εννοείται ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δυσάρεστη θέση. Θα μπορούσαμε να έχουμε μαζέψει αρκετούς περισσότερους βαθμούς και να είμαστε πιο πάνω στη βαθμολογία, σίγουρα δεν ήμασταν όμως αυτοί που πρέπει. Όλοι στην ομάδα περιμένουμε ότι θα έχει πολύ καλύτερη παρουσία η ΑΕΛ το νέο έτος.

Σχετικά με τους άλλους, νομίζω πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές. Καμία ομάδα δεν είναι σούπερ, αυτό που λέμε “άπαιχτη”, ακόμη κι από αυτές που πρωταγωνιστούν. Φαίνεται εξάλλου από το γεγονός ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα”.

«Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι, σπουδαία πρωτοβουλία της διοίκησης»

Όσο για το κοινωνικό μήνυμα που έστειλε η ΑΕΛ για τα προσφυγόπουλα: “Ήταν μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της διοίκησης και φυσικά τη θεωρώ σωστή. Να σας θυμίσω ότι είχαμε πάρει και πέρυσι μία ανάλογη πρωτοβουλία, νομίζω στο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό όπου είχαμε καθίσει κάτω σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και πρέπει να στηρίζουμε όλοι αυτούς που έχουν ανάγκη. Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές, διοίκηση κ.ο.κ. Οφείλουμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και να μην τους ξεχνάμε...”.

Πηγή: SDNA.GR