Βαθμολογία

Βαθμός ψυχολογίας για την ΑΕΛ

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η σημερινή (18/12) αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο AEL FC ARENA για την 15η αγωνιστική της Super League.

Ένας βαθμός ψυχολογίας για την ομάδα της ΑΕΛ μετά τις συνεχόμενες ήττες, ενώ σίγουρα ήταν καλύτερη του Παναθηναϊκού και μπορούσε να πάρει και την νίκη καθώς στην επανάληψη άγγιξε σε πολλές περιπτώσεις το γκολ. Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός απείλησε μόλις δυο φορές στην αναμέτρηση και έκανε μακράν την χειρότερη του εμφάνιση επι ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη.

Σε ένα παιχνίδι νευρικό στο πρώτο ημίχρονο με μόλις μια τελική και με πολλά νεύρα, ενώ στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά, απείλησε το «τριφύλλι», κυρίως στην αρχή και το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου με την αθηναϊκή ομάδα να έχει όπως είπαμε μόλις δυο καλές στιγμές στην αναμέτρηση.

Ένα πρώτο ημίχρονο πολύ κακό με μόλις μια τελική στο διάστημα αυτό καθώς ΑΕΛ και Παναθηναϊκός αναλώθηκαν περισσότερο στα νεύρα παρά στο να παίξουν ποδόσφαιρο.

Από πλευράς ΑΕΛ ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τους «βυσσινί» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Ξενοδόχοβ κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέντζα δεξί μπακ και τον Μονιάκη αριστερό με τους Γκόλια και Φάρκας να είναι στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Αναστασόπουλος, Φατιόν, δεξιά ο Ντοντό, αριστερά ο Ντέλετιτς, δεκάρι ο Ναζλίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Καπός.

Απ' την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην επιστροφή του στην Λάρισα ως αντίπαλος της ΑΕΛ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-1-1 και τους Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χουλτ στο αριστερό με τους Μολέδο και Κουτρουμπή να είναι το δίδυμο στα στόπερ. Στο κέντρο ο Ζέκα μαζί με τον Μαρινάκη και στα δεξιά ο Μπουμάλ, ενώ στα αριστερά ο Εμποκού με τον Βιγιαφάνιες να έχει τον ρόλο του δημιουργικού χαφ και τον Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.

Πολύ κακό το παιχνίδι στο πρώτο μέρος και αυτό φαίνεται και από τις δυο γρήγορες κίτρινες που πήραν οι Μπεργκ στο 7' και Μπουμάλ στο 12’ με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Μοναδική φάση που καταγράφηκε ήταν στο 35’ με το ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Ναζλίδη να καταλήγει άουτ.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και απείλησε στο 46’ με το σουτ του Φατιόν να καταλήγει άουτ, ενώ στο 51’ ωραίο σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Νέα ευκαιρία για τους «βυσσινί» στο 53’ με τον Ναζλίδη από δεξιά να σεντράρει και τον Ιλάριο Ντοντό να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 62’ με το δυνατό σουτ του Μπεργκ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοβ.

Ο Ουζουνίδης από πλευράς Παναθηναϊκού έριξε στην μάχη τους Βλαχοδήμο και Λέτο προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ από πλευράς ΑΕΛ ο Σάκης Τσιώλης έριξε στην μάχη τον Μπόκι Γιοβάνοβιτς αντι του κουρασμένου Καπού.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-1 στο 75’ όταν ο Βλαχοδήμος με σέντρα βρήκε τον Μπεργκ και ο Σουηδός φορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοβ. Στο 80’ οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζέκα με απευθείας κόκκινη κάρτα μια αποβολή που την κέρδισε ο Αναστασόπουλος.

Η ΑΕΛ βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά και στο 88’ από εκτέλεση κόρνερ ο Φάρκας πήρε την κεφαλιά και ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα ο Χουλτ την έδιωξε πάνω στην γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΛ κέρδισε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο και κάπως έτσι πέρασε στην ιστορία και αυτή η αναμέτρηση για την ομάδα του Τσιώλη.

Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Ακρίβος, Σίπκας)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γκόλιας (87’ Λαμπρόπουλος), Φάρκας, Αναστασόπουλος (83’ Ποτουρίδης), Φατιόν, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Καπός (75’ Γιοβάνοβιτς).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):  Βλαχοδήμος Οδ.,Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Μαρινάκης, Μπουμάλ (58’ Βλαχοδήμος Π.), Εμποκού (64’ Λέτο), Βιγιαφάνες (84’ Μέστο), Μπεργκ.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ