Βαθμολογία

Η Ρεάλ το Παγκόσμιο Συλλόγων, 4-2 την Κασίμα

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η νικήτρια του φετινού Παγκοσμίου κυπέλλου Συλλόγων καθώς επικράτησε στον τελικό της ιαπωνικής Κασίμα με 4-2 κατακτώντας έτσι και αυτό το τρόπαιο.

Η Βασίλισσα της Ευρώπης ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ωστόσο η μαχητική και μην έχοντας τίποτε να χάσει Κασίμα έβαλε δύσκολα στους Μαδριλένους που χρειάστηκαν την παράταση για να επικρατήσουν.

Το γρήγορο 1-0 με τον Μπενζεμά στο 9' έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι το έργο θα ήταν εύκολο. Ωστόσο η ομάδα της Ιαπωνίας έφερε τούμπα το ματς πριν την ανάπαυλα με δυο γκολ του Σιμπασάκι για το 1-2 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Ρεάλ έκανε το 2-2 στο 59' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο, αλλά η Κασίμα απείλησε για το 2-3 και την μεγάλη έκπληξη δίχως όμως αποτέλεσμα για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση και ενώ η Ιάπωνες φωνάζουν για δεύτερη κίτρινη στον Ράμος που δεν δόθηκε.

Στην παράταση οι "μερένχες" παρουσιάστηκαν σοβαροί και με τέρματα του Ρονάλντο στο 98' και το 104' πέτυχαν το 4-2 και έφτασαν έτσι στην κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, ενώ πολλά χειροκροτήματα αξίζει και η Κασίμα.