Βαθμολογία

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Αχιλλέας, 2-1 τον Τύρναβο

Σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε σήμερα (17/12) ο Αχιλλέας κόντρα στον Τύρναβο για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα ήταν ανώτερη καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης, πέτυχε δυο πανέμορφα τέρματα, είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες και για άλλα τέρματα απέναντι σε έναν Τύρναβο που δεν δημιούργησε κάτι καλό επιθετικά, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και κύριο μέλημα του ήταν να "κλέψει" αν μπορεί ένα αποτέλεσμα.

Μόλις στο 10' ο Βούλγαρης απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή για να αποκρούσει ο Γραβάνης, ενώ ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Βούλγαρη από αριστερά ο Ρέψης στην καρδιά της περιοχής έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία για κάτι καλό.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν επίσης και στο δίλεπτο 15-16 αρχικά με το σουτ του Λώλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία και στο 16' το μονοκόμματο σουτ του Ρέψη έφυγε λίγο άουτ.

Στο 23' ο Αχιλλέας άνοιξε το σκορ όταν ο Νεμπεγλέρας σέντραρε από τα δεξιά με την μπάλα να περνάει παράλληλα να καταλήγει στον Κακαζούκη που έβγαλε την σέντρα και ο Βούλγαρης με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα τα Φάρσαλα έφτασαν και στο 2-0 όταν ο Καραμπούζης σέντραρε από τα δεξιά, έδιωξαν προσωρινά οι του Τυρνάβου με τον Τλούπα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας να σουτάρει και την μπάλα από τις κόντρες να φτάνει στον Νέμπε που σούταρε στην κίνηση για να πετύχει μέσα σε αποθέωση το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Τέρμα που το πανηγύρισε δίνοντας το χέρι του στον κόουτς της ομάδας.

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο 41' όταν ο σκόρερ του 2-0 έκανε σέντρα με τον Βούλγαρη να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την μπάλα να φεύγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην επανάληψη δεν σημειώθηκαν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες με τον Αχιλλέα Φαρσάλων να κάνει σωστή διαχείρηση της αναμέτρησης και αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να κρατήσει την νίκη και τους 3 βαθμούς, πρωταθλητής χειμώνα, θα κάνει Χριστούγεννα ως πρώτος και ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο.

Το μόνο αξιοσημείωτο στην επανάληψη ήταν η μείωση του σκορ για τον Τύρναβο όταν στο 80' ο Πατσιωτός από αριστερά με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με τσίμπημα με το μυτάκι νίκησε Κουτσοκέρα για να κάνει το 2-1.

Ο Τύρναβος που στην επανάληψη ανέβηκε και άγχωσε τα Φάρσαλα, είχε και ένα ακυρωθέν τέρμα όταν από εκτέλεση φάουλ στο χώρο του κέντρου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με το τέρμα να ακυρώνεται σωστά για επιθετικό φάουλ στον Κουτσοκέρα.

Διαιτησία: Τσιτσανούδης (Γκαρέλης, Νάκας).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Κουμπούρας, Οικονόμου, Καραμπούζης, Κακαζούκης, Μανιώτης (67' λ.τ. Πετράκης), Τλούπας, Νεμπεγλέρας, Βούλγαρης, Ρέψης (76' Νάστας), Λόλας (87' Περήφανος).

Τύρναβος 2005 (Χρήστος Λόλας): Γραβάνης, Ροντούλης, Αυλογιάρρης, Φούντας, Γκαμπέτας, Καρακάνος, Γκαντρής (90' Γιάρος), Πατσιωτός, Βλιώρας (90' Καλέσης Αχ.), Καλέσης Απ. (77' Παυλόπουλος), Ντονούδης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ