Βαθμολογία

Επιστροφή Ουζουνίδη στην Λάρισα

Τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει την προσεχή Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η ομάδα της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA για την 15η αγωνιστική της Super League.

Οι "βυσσινί" θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή κόντρα στον Παναθηναϊκό, πράγμα βέβαια που μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς το "τριφύλλι" επι ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη μετρά 2/2 στο πρωτάθλημα συν την πρόκριση στο κύπελλο και ενώ δεν ήταν το φαβορί για να προκριθεί.

Πέραν της αθηναϊκής ομάδας η ΑΕΛ υποδέχεται και έναν φίλο από τα παλιά και φυσικά αναφερόμαστε στον Εβρίτη τεχνικό ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του "τριφυλλιού" στις αρχές του τρέχοντος μηνός και την Κυριακή θα επιστρέψει για δεύτερη φορά στον θεσσαλικό κάμπο ως αντίπαλος της ΑΕΛ μετά το πέρασμα του την σεζόν 2008-2009 και του μεγαλύτερου μέρους της σεζόν 2009-2010.

Επί ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη η ΑΕΛ κατέγραψε το καλύτερο αήττητο σερί της ιστορίας της που σταμάτησε στα 13 παιχνίδια ολοκληρώνοντας μια από τις πιο πετυχημένες της χρονιές με 5η θέση, είσοδο στα play-off και εξασφάλιση της συμμετοχής στο UEFA Europa League. Kοουτσάρισε την ομάδα της ΑΕΛ σε 64 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη με απολογισμό 19 νίκες, 21 ισοπαλίες και 24 ήττες.

Με τον Ουζού στον πάγκο η Βασίλισσα έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο την πρώτη σεζόν καθώς ναι μεν μπορεί να μην είχε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και με ανέλπιστα αποτελέσματα (πχ η ήττα με 1-2 στο Αλκαζάρ από τον νεοφώτιστο τότε Πανθρακικό), αλλά μετά τα Χριστούγεννα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο με αποκορύφωμα την εκπληκτική πορεία του δευτέρου γύρου που την έφερε και στην Ευρώπη.

Η μοναδική ομάδα η οποία μπόρεσε να επικρατήσει της ΑΕΛ σε εκείνον τον δεύτερο γύρο ήταν ο Παναθηναϊκός, νυν ομάδα δηλαδή του Ουζουνίδη, ενώ μέσα στα σπουδαία αποτελέσματα ήταν και η νίκη 0-1 στο Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό, με ένα εκπληκτικό γκολ του Ζουράφσκι, που είχε χαρίσει ουσιαστικά και την έξοδο τότε στο Europa League.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΛ, η οποία στα τότε play-off μπορεί να μην πέτυχε το κάτι παραπάνω, ωστόσο η νέα έξοδος στην Ευρώπη μετά το 2007, χαρακτήρισαν πετυχημένη την σεζόν αυτή και έδωσαν το έναυσμα για ακόμα πιο σπουδαία πράγματα.

Και επειδή στην ζωή υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος από τις χαρές και τα πανηγύρια της σεζόν 2008-2009 περάσαμε στις πρώτες μέρες της νέας σεζόν.

Το σοκ του αποκλεισμού νωρίς νωρίς στην Ευρώπη από την άσημη Ρέικιαβικ καταρράκωσε την ψυχολογία των "βυσσινί" που πήραν μια δυνατή κρυάδα και κάπως έτσι πήγε πίσω και όλος ο προγραμματισμός.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε νωθρά το πρωτάθλημα, χρειάστηκε να περάσουν έξι άγονες αγωνιστικές για να κάνει νίκη (2-0 την Ξάνθη στο Αλκαζάρ) και γενικά η εικόνα της δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα πρότυπο της περασμένης σεζόν με συνέπεια να βολοδέρνει στα χαμηλά της βαθμολογίας.

Εκείνη την περιόδο υπήρξε και ο αδόκητος χαμός του Αντόνιο Ντε Νίγκρις να προστεθεί στα άσχημα με το τέλος του τότε πρώτου γύρου να βρίσκει την ΑΕΛ να ηττάται 3-0 (από το ημίχρονο μάλιστα) στην Λιβαδειά και τον Ουζουνίδη σε δυσχερή θέση.

Η ήττα στα Ιωάννινα με 2-0 και το κατρακύλισμα στην προτελευταία θέση ουσιαστικά απομάκρυναν από την Λάρισα τον Ουζού με το τέλος να έρχεται την επομένη της νέας ήττας με 0-2 στο Αλκαζάρ από τον ουραγό και υποβιβασμένο από την αρχή της σεζόν Πανθρακικό όπου οι φίλαθλοι έβριζαν εν χορώ τον Ουζουνίδη ζητώντας του να παραιτηθεί.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πέρασμα του Μαρίνου Ουζουνίδη από τον πάγκο της ΑΕΛ και την Κυριακή υπάρχει η δεύτερη επιστροφή του ως αντίπαλος των "βυσσινί" καθώς την σεζόν 2010-2011 είχε αντιμετωπίσει στο AEL FC ARENA την θεσσαλική ομάδα ως προπονητής του Ηρακλή. Μια αναμέτρηση η ταν η επι τας για την ΑΕΛ η οποία ήταν ουραγός και αν δεν νικούσε θα έχανε πρόωρα το τρένο της παραμονής με τους "βυσσινί" να τρώνε σίδερα εκείνη την μέρα και να επικρατούν με 2-1.

Για να δούμε αν η δεύτερη επίσκεψη του Ουζουνίδη στον θεσσαλικό κάμπο θα είναι με χαμόγελα για τον ίδιο και την ομάδα του ή θα τον πικράνει για δεύτερη φορά η ΑΕΛ. Η απάντηση την Κυριακή το βράδυ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ