Βαθμολογία

Ο Ρονάλντο κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2016, αφού κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για τέταρτη φορά στην καριέρα του, όπως ανακοίνωσε το "France Football". Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε νικητής στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα του 2016, όπως ανακοίνωσε επίσημα το περιοδικό "France Football".

Ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος μέσα σε λίγες εβδομάδες στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την εθνική Πορτογαλίας, υπήρξε το φαβορί της διαδικασίας και όπως αποδείχθηκε, συγκέντρωσε την πλειοψηφία των προτιμήσεων μεταξύ 173 δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ο Ρονάλντο συγκέντρωσε 745 ψήφους και επέστρεψε στην κορυφή όπου βρέθηκε για πρώτη φορά το 2008 και που κατέλαβε το 2013 και το 2014, όταν η διαδικασία συνδιοργανωνόταν με τη FIFA. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα, ο αρχισκόρερ των "μερένγκες" έχει αγωνιστεί σε 55 αγώνες και έχει καταγράψει 51 γκολ, 17 ασίστ, 6 χατ τρικ, ενώ σε λίγες ημέρες διεκδικεί ακόμα ένα τρόπαιο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.