Βαθμολογία

Τιμώρια για την Σαπεκοένσε επειδή δεν κατέβηκε στο τελευταίο παιχνίδι!

Οι αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές της Βραζιλίας τιμώρησαν τη Σαπεκοένσε με πρόστιμο επειδή δεν εμφανίστηκε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος!

Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Βραζιλίας επέβαλε πρόστιμο 100.000 χεάις, που αντιστοιχεί σε 30.000 ευρώ, και κατακύρωσε το παιχνίδι στην Ατλέτικο Μινέιρο, που ήταν η αντίπαλος της Σαπεκοένσε την τελευταία αγωνιστική του Μπραζιλεϊράο.

Όπως είναι φυσικό, η επιβολή της τιμωρίας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς η αρμόδια αρχή ναι μεν ακολούθησε τον σχετικό κανονισμό, ωστόσο επέβαλε ποινή σε μια ομάδα που μόλις πριν από μερικές ημέρες ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα του Μεδεγίν.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όχι μόνο οι άνθρωποι της Σαπεκοένσε είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν είναι δυνατόν να κατεβάσουν ομάδα στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και η Ατλέτικο Μινέιρο είχε τοποθετηθεί δημόσια λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 203 του σχετικού κανονισμού της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας πρέπει να επιβληθεί το πρόστιμο για την μη εμφάνιση της ομάδας.