Βαθμολογία

Πασκουάλ: «Καθοριστικός ο Μπουρούσης»

Ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλος νικητής στο κυριακάτικο (11/12) αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ αναφορικά με τη 10η αγωνιστική της Α1. Σε μορφή της αναμέτρησης εξελίχθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης κάνοντας τη διαφορά στο φινάλε και αμέσως μετά ο πολύπειρος σέντερ έτυχε αποθεωτικών σχολίων εκ μέρους του Τσάβι Πασκουάλ. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

-Για το ματς: «Είμαστε ικανοποιημένοι για τη νίκη μας. Θέλω να συγχαρώ την ΑΕΚ για το παιχνίδι της, ιδιαίτερα τον προπονητή της. Το παιχνίδι εξελίχθηκε περίπλοκα για μας και κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο που καταφέραμε να παίξουμε και να αμυνθούμε καλύτερα. Ήταν ένα δύσκολο ματς, χάσαμε και τον Ρίβερς στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχαμε κακά ποσοστά στις βολές και είχαμε κακή κυκλοφορία της μπάλας κατά περιόδους. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά, γιατί είναι σημαντικό να κερδίζεις, ακόμη κι όταν δεν παίζεις καλά».

-Για τον Μπουρούση: «Πιθανότατα ο Μπουρούσης είναι ο καλύτερος στη θέση του στην Ελλάδα. Πρέπει να τον βοηθάμε να παίζει καλά και σήμερα ήταν καθοριστικός».

-Για την αγωνιστικότητα του Παναθηναϊκού: «Όταν έχεις 48 ώρες στη διάθεσή σου πρέπει να προπονηθείς σωστά και να παίξεις σωστά. Σε δυο εβδομάδες θα κάνουμε το ίδιο στην Ευρωλίγκα και πρέπει κάθε φορά να παρουσιάζεις το καλύτερό σου πρόσωπο. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το κάνεις».

-Για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Παππά που ζήτησε αλλαγή στη δεύτερη περίοδο, τόνισε: «Δεν πρέπει να περιπλέκουμε τα πράγματα. Ο Φελντέιν είχε ένα καλό παιχνίδι και αυτό ήταν όλο».

-Για τον τραυματισμό του Ρίβερς: «Ο Κέισι είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες για μας. Αν τον χάσουμε θα είναι σημαντική απώλεια. Θα δούμε ποιο είναι το μέγεθος της ζημιάς. Δεν έχει προλάβει ακόμη να εξεταστεί».

-Για τις 21 ασίστ της ομάδας του: «Είναι θετικό, αλλά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο».

-Για τα προβλήματα στον αριθμό ξένων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωλίγκας, σχολίασε: «Δεν είναι εύκολο, αλλά έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Δεν με παραξενεύει αυτή η κατάσταση».