Βαθμολογία

Καθάρισε νωρίς ο Αχιλλέας Φαρσάλων, 2-0 το Μακρυχώρι

Ακόμα μια νίκη, την 11η σε 14 αναμετρήσεις πέτυχε σήμερα (11/12) η ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων που επικράτησε με 2-0 του Αετού Μακρυχωρίου εκτός έδρας για την 14η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα καθάρισε από νωρίς την αναμέτρηση καθώς μόλις στο 16' ήταν μπροστά με 2-0, ενώ έχασε και άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια αγωνιστική ότι αποτελεί μακράν την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκε από την διοίκηση του Αετού Μακρυχωρίου ο ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα Κώστας Νεμπεγλέρας για την συνολική του προσφορά στο λαρισινό επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Την ανθοδέσμη προσέφερε ο γενικός αρχηγός της ομάδας του Αετού Γιάννης Πλιούτσας.

Αγωνιστικά ο Αχιλλέας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και ήδη από το 16' βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 0-2 χάρις σε δυο τέρματα του Λώλα.

Αρχικά στο 4' ο Ρέψης έγινε κάτοχος της μπάλας ύστερα από λάθος αμυντικού, σέντραρε και ο Λώλας με σουτ έκανε το 0-1. Στο 16' η ομάδα του Τάκη Παραφέστα έκανε το 0-2 όταν από σέντρα του Καραμπούζη ο Λώλας με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ενώ ενδιάμεσα στο 10' από φάουλ του Νεμπεγλέρα η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες πέρα από τα δυο τέρματα και έτσι στο 25' από ωραία ατομική προσπάθεια από τον Λώλα και πάσα στον Νέμπε ο τελευταίος έκανε το σουτ για να αποκρούσει με τα πόδια ο Μπαταβάνης, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα από σέντρα του Κακαζούκη ο Πετράκης πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Δυο ευκαιρίες χάθηκαν και στο δίλεπτο 32-34 με κύριους εκφραστές τους Πετράκη και Λώλα. Αρχικά στο 32' από σέντρα του Πετράκη ο Λώλας με σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 34' οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Λώλα να βγάζει ωραία τον Πετράκη μόνο του αλλά το σουτ του να φεύγει άουτ.

Η επέλαση για τον Αχιλλέα συνεχίστηκε και έτσι στο 38' από σέντρα του Νεμπεγλέρα και σύγχυση στην άμυνα του Αετού το σουτ του Λώλα πέρασε άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο πολύ φορμαρισμένος λώλας έβγαλε ωραία σέντρα ξεφεύγοντας από την άμυνα πάσαρε στον Πετράκη που βγήκε τετ-α-τετ αλλά αστόχησε. Τελευταία καλή στιγμή στο 43' από εκτέλεσε κόρνερ του Νέμπε σουτ από κοντά του Λώλα έδιωξε ο Μπαταβάνης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένα, πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήλεγχαν την αναμέτρηση περιορίζοντας και τις επιθετικές διαθέσεις του Αχιλλέα.

Πάντως και πάλι οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες με τον Νεμπεγλέρα στο 47' όταν από απευθείας εκτέλεση κόρνερ ο Μπαταβάνης έδιωξε με υπερένταση, ενώ στο 53' ο Λώλας ξέφυγε πάσαρε στον Πετράκη που σούταρε για να διώξει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αετού.

Στο 72' από σουτ του Νάστα η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 84' από σέντρα του Κακαζούκη ο Νεμπεγλέρας έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στους αμυνόμενους των γηπεδούχων με την τελευταία καλή στιγμή να είναι στο 89' όταν πάλι από σέντρα του Κακαζούκη ο Νέμπε με σουτ ανάγκασε τον Μπαταβάνη να αποκρούσει με τα πόδια.

Διαιτησία: Τζήλος (Καρακώστας, Αρχοντής)

Αετός Μακρυχωρίου (Γιάννης Μπουρνάκας): Μπαταβάνης, Καρβούνης (28' Χριστιανίδης), Τζαβάρας (56' Τζίκα Ίντο), Βάσσιος, Τίκος, Παυλόπουλος, Γκαμπέτας, Μάντζαρης, Φουσίκας (14 λ τ. Αβέλλας), Τέας, Αργύρης.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Ντάλλας, Καραμπούζης, Κακαζούκης, Μανιώτης, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κουμπούρας, Τλούπας (70' Νάστας), Πετράκης (58' Κουρούμαλος), Λώλας, Ρέψης (58' Σβερκούλης).

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ