Βαθμολογία

Πλήρωσε τις αδυναμίες της η ΑΕΛ, ήττα 1-0 από την Ξάνθη

Ακόμα μια ήττα γνώρισε η ομάδα της ΑΕΛ η οποία σήμερα (10/12) ηττήθηκε στα Πηγάδια με 1-0 από την ομάδα της Ξάνθης στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν μπόρεσε να αποκομίσει κάτι θετικό από την αναμέτρηση της Θράκης πληρώνοντας ουσιαστικά τις αδυναμίες της στα τελειώματα των φάσεων κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα ματς που ήταν στα μέτρα της και μπορούσε να αποκομίσει κάτι θετικό. Από την άλλη οι Θρακιώτες έφτασαν σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας τρίποντο και αναρριχήθηκαν στην βαθμολογία με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Βασιλακάκη.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Σάκης Τσιώλης από πλευράς ΑΕΛ με τον Ξενοδόχοβ κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέντζα δεξιά, τον Μονιάκη αριστερά και τους Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτη στα στόπερ. Στην μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ είναι οι Αναστασόπουλος και Ποτουρίδης, ενώ μπροστά τους η τριάδα Ναζλίδης Αβραάμ και Ουρτάδο με τον Μαρουκάκη να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ξάνθη απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση και συγκεκριμένα στο 9’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Τριάδη και απόκρουση των παικτών της ΑΕΛ η μπάλα έφτασε στον ίδιο που σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 22’ ο Λουσέρο έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των «βυσσινί».

Στο αμέσως επόμενο λεπτό από σέντρα του Γουάλας η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους παίκτες της ΑΕΛ με τον Ντε Λούκας να πιάνει από το ημικύκλιο το σουτ, αλλά την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στο 32’ έχουμε την πρώτη απειλητική στιγμή από πλευράς ΑΕΛ όταν από σέντρα του Αβραάμ ο Μαρουκάκης δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα και χάθηκε έτσι η ευκαιρία.

Οι «βυσσινί» απείλησαν και πάλι στο 36’ όταν ο Καρασαλίδης επενέβη σωτήρια και πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ναζλίδη, ενώ στο 42’ ευκαιρία για τους Θρακιώτες όταν από γέμισμα του Λιάζιτς ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοβ και κάπως έτσι το 0-0 αποτέλεσε το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-1 όταν ο Αναστοσόπουλος από λάθος του Ζίβκοβιτς γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι στον Θωμά Ναζλίδη που πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Και αφου δεν έγινε το 0-1, στο 50’ έγινε το 1-0 για την ομάδα του Λουτσέσκου. Συγκεκριμένα από τα αριστερά ο Τριάδης έκανε την σέντρα και ο Βασιλακάκης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.

Το γκολ αυτό επηρέασε την ΑΕΛ και τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν ο σκόρερ του 1-0 βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ξενοδόχοβ όμως πλάσαρε άουτ. Στο 66’ από εκτέλεση κόρνερ του Αβραάμ ο Γκόλιας έπιασε την κεφαλιά όμως ο πορτιέρο της Ξάνθης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ μεγάλη ευκαιρία για τους «βυσσινί» χάθηκε στο 74’ όταν από σέντρα του Μονιάκη ο Γκόλιας βρέθηκε αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε.

Εν συνεχεία η ΑΕΛ αναγκάστηκε να αγωνιστεί και με παίκτη λιγότερο καθώς ο Αβραάμ τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα με την Ξάνθη να κρατά το 1-0 και την ΑΕΛ να πληρώνει τις αδυναμίες της στα τελειώματα των φάσεων.

Πλέον η ΑΕΛ παραμένει με την ήττα αυτή στην 14η θέση με μόλις 9 βαθμούς και πλέον θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενόψει και της πρώτης μετά τα Χριστούγεννα αναμέτρησης με αντίπαλο την Βέροια στο AEL FC ARENA. Από την άλλη η Ξάνθη με την νίκη αυτή έφτασε τους 19 βαθμούς και είναι μόνη δεύτερη, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Διαιτησία: Μάνταλος (Ευθυμιάδης, Βασιλόπουλος)

Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Τριάδης (71’ Καμαρά), Βασιλακάκης (84’ Νιέτο), Γιουνές (89' Ράνος).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Σουλιώτης, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (56’ Γκόλιας), Ποτουρίδης, Ουρτάδο (70’ Καπός), Αβραάμ, Ναζλίδης, Μαρουκάκης (67’ Λαμπρόπουλος).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA.GR: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ