Βαθμολογία

O Γιώργος Σιμιτσής στο Final Grand Prix Tae-Kwon-Do

Στο κορυφαίο τουρνουά αγωνιστικού Tae-Kwon-Do που θα λάβει χώρα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, (9-10 Δεκεμβρίου) κλήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία WTF TKD, να συμμετάσχει ο Έλληνας Πρωταθλητής Σιμιτσής Γεώργιος.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το τουρνουά είναι αυστηρά οι βαθμολογικά 16 κορυφαίοι αθλητές του κόσμου σε κάθε Ολυμπιακή κατηγορία, μέσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Έλληνας πρωταθλητής. Το Final Grand Prix είναι ίσως μετά την Ολυμπιάδα, ο πιο σημαντικός και δύσκολος ταυτόχρονα θεσμός, με τεράστια προβολή για τους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό και με χρηματικά έπαθλα για τους νικητές.

Ο Γιώργος Σιμιτσής είναι ο Νο 1 βαθμολογικά Έλληνας αθλητής TKD στην παγκόσμια Ολυμπιακή κατάταξη, με μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και με συμμετοχή στο προολυμπιακό Τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, όπου διεκδίκησε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι αθλητής του Α.Σ. ΒΥΡΩΝΑ και αγωνίζεται στην κατηγορία -58 κιλά ανδρών. Γεννήθηκε την 27/5/1994 και είναι φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Σε επικοινωνία που είχε το Spiritworks.gr με τον αθλητή δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ μαζί με το δάσκαλό μου να φτάσουμε και να κρατήσουμε τόσο υψηλό επίπεδο. Θα παλέψω για τη διάκριση και ευελπιστώ για το καλύτερο. Αντικειμενικά θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι αγώνες αφού έχεις να κάνεις με την ελίτ των αθλητών της κατηγορίας».

Είναι ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό για το Ελληνικό TKD που εκπροσωπείται σε τόσο μεγάλης προβολής διοργάνωση.»

πηγή: spiritworks.gr