Βαθμολογία

Κραυγή απόγνωσης από Λεουτσάκο

Την πλήρη απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί στη δεύτερη κατηγορία της χώρας εκδήλωσε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, με δηλώσεις που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό τη Δευτέρα (5/12).

Ο α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής αναφέρθηκε στους υπαλλήλους και όλους όσοι χάσουν τη δουλειά τους σε περίπτωση που επέλθει η πτώχευση.

Αρχικά, ο Λεουτσάκος είπε στον «Sport24 Radio 103,3»: «Από την αρχή λέμε ότι η κατάσταση είναι τραγική έως άθλια. Έχει αρχίσει το πρωτάθλημα με όλο το οικονομικό κόστος να έχει πέσει στους προέδρους και τους μετόχους, δεν έχουμε καμία ανταπόκριση από την Πολιτεία, την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα ούτε από την ΟΥΕΦΑ ούτε από κανέναν.

Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που φέτος είναι ανταγωνιστικό, με καλές και ιστορικές ομάδες όπως είναι ο Άρης, ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, η Λαμία, ομάδες που έχουν δυναμική και έκαναν νίκες στο Κύπελλο που προκάλεσαν έκπληξη στον κόσμο.

Έχουμε χτυπήσει όλες τις πόρτες και είναι όλες κλειστές. Είμαι απογοητευμένος διότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τη β’ επαγγελματική κατηγορία της χώρας και πολύ περισσότερο από τη Σούπερ Λίγκα».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση, απάντησε: «Παλιότερα υπήρχαν άλλα μπάτζετ και χρήματα, η χώρα μπήκε σε τρία μνημόνια και εμείς καθυστερήσαμε να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή το πρόβλημα θα χτυπήσει και την πόρτα μας, όπως έγινε φέτος.

Υπάρχει όμως μια διαφορά. Η Β’ Εθνική και οι χαμηλότερες κατηγορίες είναι οι αιμοδότες της Σούπερ Λίγκας και των Εθνικών ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι παίκτες αρχίζουν από αυτές τις κατηγορίες.

Λόγω ΟΥΕΦΑ πρέπει να έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες, Σούπερ Λίγκα και Football League, όμως η Β’ Εθνική είναι το αποπαίδι, δεν ενδιαφέρεται κανείς και το πρωτάθλημα διεξάγεται μόνο με τις προσπάθειες των μεγαλομετόχων, όμως και αυτοί δεν θα αντέξουν. Δεν μπορεί οι ομάδες να έχουν μπάτζετ 800 χιλιάδες ευρώ – 1,5 εκ. ευρώ και να μην έχουν έσοδα από πουθενά.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να μας βοηθήσει, η Σούπερ Λίγκα μας έδινε κάποιο ποσοστό το οποίο δεν μας το δίνει τώρα, η «NOVA» δεν θέλει να μας δείξει, κάποια άλλα κανάλια δεν μας θέλουν. Όλα αυτά έχουν συντελέσει στην απομόνωση της Β’ Εθνικής που δεν της αξίζει».

Κληθείς να σχολιάσει ποιο θα είναι το μέλλον της Λίγκας και των υπαλλήλων που είναι αρκετό καιρό απλήρωτοι, ο Λεουτσάκος δήλωσε: «Αυτό είναι το σημαντικότερο, υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται χρόνια στη Λίγκα και αν πτωχεύσει τότε εκείνοι θα χάσουν το ψωμί τους.

Αν κλείσει η Β’ Εθνική, πως θα λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με μια επαγγελματική κατηγορία; Δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω UEFA και Εθνικών ομάδων. Πρέπει και ο ΠΣΑΠ να ασχοληθεί με το πρόβλημα, καθώς οι αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο της Σούπερ Λίγκας, αλλά και της Β’ Εθνικής.

Φέτος έχει γίνει μια διαφορετική προσπάθεια, όμως δυστυχώς είμαστε στην ώρα μηδέν. Κάνουμε προσπάθειες να κρατηθούμε γιατί υπάρχει κόσμος που δουλεύει. Είναι 18 ομάδες, 500 παίκτες, είναι οικογένειες που συντηρούνται, είναι οι εισφορές που έχουν οι ομάδες, όλα αυτά που θα πάνε αν διαλυθεί η κατηγορία;

Τι θα γίνει αυτός ο κόσμος; Δεν είναι εργαζόμενοι; Δεν έχουν συμβόλαια; Όλα αυτά είναι αλληλένδετα και θα επηρεαστούν όλοι. Βάλαμε ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν για να μας ενημερώσουν μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε και τι κάνουμε.

Πριν δέκα μέρες ο Κώστας Κατσουράνης είπε μια ατάκα σε μια συνέντευξη του: "500 χιλιάρικα αν δώσει η Σούπερ Λίγκα, μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα και να είναι μια χαρά". Το είπε ένας παίκτης που έχει παίξει σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο, στο εξωτερικό και στην Εθνική Ελλάδος.

Υπάρχουν λύσεις αν η μεγάλη κατηγορία δει την μικρή με συμπάθεια και θα μπορούμε με μικρότερα μπάτζετ να είμαστε μια χαρά και να μην έχουμε πρόβλημα. Αρκεί να μας δουν με συμπάθεια και να μας δώσουν αυτά που δικαιούμαστε. Μην ξεχνάτε ότι παλιότερα η Σούπερ Λίγκα ήταν ΕΠΑΕ, ήταν ένα».