Βαθμολογία

Βασιλειάδης: «Υπαρκτός ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τον κίνδυνο του Grexit, τονίζοντας ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων. “Η περίοδος που η Πολιτεία μπορεί να κάνει «τα στραβά μάτια», έχει τελειώσει”.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον κίνδυνο αποκλεισμού των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Εκανε λόγο για εξαρτήσεις των συνδέσμων οπαδών με τις εκάστοτε ΠΑΕ, συνδέοντας την κατάσταση που υπάρχει με το “μαύρο χρήμα”.

Αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε με την προηγούμενη ιδιότητά του, εκείνη του Γενικού Γραματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σχετικά με τη λίστα Μπόργιανς και τα ονόματα που περιλαμβάνει, λέγοντας πως:  «Δεν υπάρχει άνθρωπος από την πολιτική ηγεσία που να γνωρίζει ποιοι είναι μέσα στη λίστα Μπόργιανς. Είναι άσκοπο, άκαιρο και επιπόλαιο να σχολιάζουμε οποιοδήποτε όνομα είναι σε μία λίστα. Μπορεί να υπάρχουν συνωνυμίες. Χαλάει και η εισαγγελική έρευνα με όλη αυτή την κουβέντα. Να σταματήσει η κουβέντα. Όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα, η κουβέντα αυτή είναι προβληματική».

Για το θέμα των λιστών είπε ότι «η συνεργασία με την ΤτΕ έχει δώσει στην πολιτεία όπλα και το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση» ενώ τόνισε ότι «συνήθως οι διακινητές μαύρου χρήματος είναι βήματα μπροστά απ' τις κυβερνήσεις. Είναι μεγάλα τα ποσά».

Ανέφερε πως «έχει μπει φραγή στον παράνομο στοιχηματισμό από το καλοκαίρι του ‘15 μετά την επιβολή των capital controls». «Ήταν ένα αντικείμενο με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί η ελληνική διοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε επίσης πως το ν/σ για την αυτοκαταγγελία όσων φοροδιαφεύγουν προσέκρουσε στη διαφωνία της τρόικας. Τόνισε πως το πιο σημαντικό κίνητρο για τους φοροφυγάδες θα είναι να μην υπάρχει ο κίνδυνος φυλάκισής τους.

«Περιμένω το νομοσχέδιο για την αυτοκαταγγελία. Κι εγώ γέρασα πολύ πιο σύντομα μ' αυτό το νομοσχέδιο. Υπήρχε μια διαφωνία (με τους δανειστές) στους φορολογικούς συντελεστές. Το κίνητρο είναι ότι δεν σε βάζω φυλακή», είπε ο κ. Βασιλειάδης.
                             
Από εκεί και πέρα ως Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε ανοιχτά λόγο για «κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων» λέγοντας ότι «προφανώς και κινδυνεύει η Ελλάδα (από ποδοσφαιρικό Grexit). Δεν είναι στο χέρι της εκάστοτε Κυβέρνησης. Ενδεχόμενα να επιβληθεί από τους οργανισμούς έτσι κι αλλιώς».
                              
Πρόσθεσε ότι «τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει σαφώς καλύτερα. Δεν υπάρχουν οι «σκιές» που υπήρχαν (Superleague). Να καταλάβουνε (οι ομάδες) ότι η περίοδος που η Πολιτεία μπορεί να κάνει «τα στραβά μάτια», έχει τελειώσει. Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι ήταν ένας φαύλος κύκλος και μία προσπάθεια απλά αλλαγής ισχύος. Θα κριθούν όλοι. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν καλές προθέσεις και απ' αυτούς που φωνάζουνε κι απ' όλους.
 
Συνδέοντας τα γεγονότα κρίναμε ότι έπρεπε η κατάσταση να εξομαλυνθεί (εμπρησμός Γ. Μπίκα και διακοπή). Όταν σε βόλεϊ γυναικών γίνονται συγκρούσεις και οδομαχίες… η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. Η ανομία που εισχωρεί μέσα σε έναν σύνδεσμο φιλάθλων έχει να κάνει με τις εξαρτήσεις από τις εκάστοτε ηγεσίες των ΠΑΕ».

«Έχει δημιουργηθεί μία άρρωστη κατάσταση. Έχει έρθει η ώρα, σε όλους τους τομείς που έχουμε πιάσει τον πάτο του βαρελιού. Υπάρχει ένα σύστημα προβληματικό, το οποίο ξεκινάει από πολύ χαμηλά. Όπου υπάρχει, στο τέλος αναδύεται μαύρο χρήμα. Τα πράγματα μπορούν να πάνε μόνο καλύτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.