Βαθμολογία

Ζντοβτς: «Κορυφαίο άθλημα στην Ελλάδα το μπάσκετ»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς σε δηλώσεις αναφέρθηκε στο ελληνικό μπάσκετ, στην ήττα από την Ζιελόνα Γκόρα στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, αλλά και στους φετινούς στόχους της Ένωσης. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σλοβένος τεχνικός στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ»:

Για την ήττα από την Ζιελόνα Γκόρα: «Πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι αλλά κατά κάποιον τρόπο δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το ίδιο επίπεδο και στα 40 λεπτά. Κι όταν κουραστήκαμε κάπως στο τέλος της τρίτης περιόδου κάναμε κάποιες αλλαγές, χάσαμε τον ρυθμό και επιτρέψαμε στην αντίπαλο να παίξει "εύκολο" μπάσκετ· στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε στο παιχνίδι».

Για τους στόχους της ΑΕΚ:  «Οι στόχοι είναι υψηλοί, το ίδιο και οι προσδοκίες. Δεν έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, αλλά η ΑΕΚ πάντα θα αναζητά την κορυφή τόσο στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθλήματος όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Για την Α1 και το ελληνικό μπάσκετ:  «Σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ίσως να μην είναι ο ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο, κυρίως λόγω του ότι έχουμε δύο ομάδες που είναι στην κορυφή της Ευρώπης κι αυτές είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έχουμε 2-3 ομάδες που είναι στο Basketball Champions League και ορισμένες ομάδες που είναι μεν καλές αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με άλλες ομάδες σε άλλες χώρες, κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Το μπάσκετ είναι το κορυφαίο άθλημα στην Ελλάδα τα τελευταία 20-30 χρόνια, επενδύονται πολλά χρήματα και έρχονται σπουδαία αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο κι έτσι κατά κάποιον τρόπο μπορούν και καλύπτονται κάποιες αδυναμίες, με τα χρήματα. Πάντα φέρνουν κάποιους καλούς ξένους και κάποιους πάρα πολύ καλούς Έλληνες, έχουν καλούς προπονητές, καλούς μάνατζερ και αυτό όλο διατηρεί το ελληνικό πρωτάθλημα σ' ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη».