Βαθμολογία

Απολύθηκε ο Στραματσιόνι, προ των πυλών ο Ουζουνίδης

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Αντρέα Στραματσιόνι και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ύστερα και από την ήττα στο Ηράκλειο.

Φυσικά, θα πρέπει να διευκρινιστεί τι ισχύει με το συμβόλαιο, δηλαδή εάν παραμένει σε ισχύ το πρώτο που ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο του 2017 ή το αναπροσαρμοσμένο που είχε αποκαλύψει ο Ιταλός ότι είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ πριν από μερικούς μήνες, με διάρκεια έως τις 30/6/2018.

Λίγο αργότερα, η ΠΑΕ ανάρτησε σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημερώνει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσιόνι να παραιτηθεί, αλλά παράλληλα «να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό».

Αναλυτικά: «Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του προπονητή και του Προέδρου που επεδίωξαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα με φιλόδοξες προοπτικές, μια σειρά από αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες, οδήγησαν σε καταστάσεις έξω από το δικό τους έλεγχο.

Έπειτα από μακρά συνομιλία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αντρέα Στραματσιόνι, με απόφαση του Προέδρου, για την προστασία της ομάδας από επικίνδυνες εξελίξεις, που δεν συνδέονται άμεσα με το ποδόσφαιρο, ο Αντρέα Στραματσιόνι παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας.

Ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσιόνι να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό». Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας (1/12), έχουν υπάρξει επαφές με τον πρώην προπονητή του Πανιωνίου και αυτός δείχνει θετικός να μετακομίσει στο Κορωπί.